Skip to main content

Facebook va fi listată la bursă pe 17 mai

 

Rețeaua de socializare Facebook va fi listată la bursă pe 17 mai, potrivit Techcrunch, scrie Le Figaro. Acesta este un proiect pe care investitorii îl așteaptă de luni bune și pentru care conducerea Facebook a depus un dosar consistent la instituția care se ocupă de securitatea pieței americane - Securities and Exchange Commission.

Publicitate

Securities and Exchange Commission ar putea, în schimb, să decidă amânarea introducerii la Bursă a rețelei Facebook. Printre altele, autoritatea trebuie să examineze recenta achiziție a start-up-ului de mobile Instagram. Pe 9 aprilie, cofondatorul Facebook Mark Zuckerberg a uimit lumea internetului prin anunțul că a cumpărat pentru 1 miliard de dolar această aplicație.

Cu ocazia acestei oprațiuni, care a fost făcută în timp record tânărul cofondator al Facebook, rețeaua socială a dezvăluit care sunt ambițiile ei de viitor. Potrivit New York Times, Facebook a plătit această achiziție 30% în bani și 70% în acțiuni. Prețul unei acțiuni Facebook este în momentul de față de 30 de dolari, ceea ce înseamnă că întreaga companie valorează 75 de miliarde de dolari.

Deși are mai mult de 845 de milioane de membrii activi, Facebook n-a realizat în 2011 decât o cifră de afaceri de 3,7 miliarde de dolari și 1 miliard de dolari profit.

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu