Skip to main content

Mesajele scrise de pe pachetele de ţigări au impact zero

 

Atât creierul fumătorilor, cât și cel al ex-fumătorilor reacționează la pictograme care arată organe umane afectate vizibil, arată un studiu realizat de Synergon Consulting.

Publicitate

Factorii determinanţi ai renunţării la fumat sunt: capacitatea de a rezista tentaţiilor şi sentimentul de control asupra mediului din jur, mai arată studiul.

La vederea fotografiilor, fumătorii resimt sentimente de vinovăție și încearcă stări de conflict mental

 

(P) Vrei să explorezi piețe noi și mai riscante, dar cu un potențial de creștere mai mare?

 

Synergon Consulting împreună cu Medix Co au investigat prin tehnici de neuromarketing efectele imaginilor de pe pachetele de țigări asupra fumătorilor și ex-fumătorilor.

Synergon Consulting a realizat în premieră un studiu despre impactul imaginilor de pe pachetele de țigări asupra fumătorilor și a ex-fumătorilor. Studiul a fost realizat ca o inițiativă de responsabilitate socială de către Synergon Consulting în colaborare cu Medix Co, în perioada 2010 – 2011 și reprezintă o premieră în investigarea armelor de luptă împotriva fumatului în România, cu ajutorul tehnicilor neuroștiințifice.

În examinarea subiecților s-a folosit RMN-ul funcțional pentru detectarea reacției creierului la mesajele de pe pachetele de țigări. Investigarea s-a desfășurat în două etape la centrul de imagistică Medix Co din cadrul Spitalului “Victor Babeș”.

În prima parte a cercetării a fost examinată reacția la mesajele verbale a fumătorior și a subiecților care au renunțat la fumat de cel puțin un an. Nici în cazul fumătorilor, nici al ex-fumătorilor nu a apărut vreun semn de emoţie în creier, acesta neprocesând mesajul verbal de avertizare.

În a doua parte, echipa de cercetători a investigat reacția creierului la combinația imagine plus mesaj verbal. Creierul ambelor categorii de participanti în studiu a prezentat semne de emoţie mai puternice la ex-fumători. Adăugarea imaginilor a condus şi la procesarea mesajului verbal. În cazul fumătorilor, combinatia imagine plus mesaj verbal a generat activări specifice sentimentului de vină şi de stare de conflict mental.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • sigur,dupa ce au iesit de la rmn si s-au indepartat de spital subiectii s-au oprit si si-au aprins o tigara din care au tras cu sete!toti cei care fumeaza in jurul meu nici nu mai vad pozele de pe pachetele de tigari!pe cuvant! cam greu sa te lasi de fumat in romania! ca si de bautura!pentru simplul fapt ca traim in stresul stresului!

Trimite un comentariu