Skip to main content

28 mai: Patronul CFR Cluj negociază cu Patriciu sa cumpere Click

 

Publicitate

ARPAD PASZKANY, INTERESAT DE CLICK. Jurnalistul Cătălin Tolontan a dezvăluit pe blogul săuArpad Paszkany, patronul CFR Cluj, este în negocieri cu Dinu Patriciu, patronul”Adevărul Holding”, pentru tabloidul Click.

Deținătorul unui proaspăt fondat trust de media din Cluj, Arpad Paszkany e în negocieri cu șefii ”Adevărul Holding”.
El e interesat de achiziția tabloidului Click, primul din România ca tiraj și audiență”, scrie Cătălin Tolontan, redactor-șef la Gazeta Sporturilor, pe blogul său.
Potrivit lui Cătălin Tolontan, Transilvania Media Group, trustul deținut de Paszkany, “va folosi pentru redacția din București studioul de la Adevărul TV, divizie recent ștearsă din organigrama companiei lui Dinu Patriciu”.

Tolontan mai scrie că patronul Transilvania Media "studiază varianta intermediară de a edita ediția Click care se tipărește la Cluj".
Paszkany în negocieri pentru Click


CE SPUNE CONSILIUL CONCURENȚEI DESPRE DISPUTA ANTENA - RCS&RDS ȘI FOCUS SAT.
La Consiliul Concurenței a fost depusă o plângere privind posibile probleme concurențiale în disputele legate de transmisia televiziunilor Antena Group pe platformele de satelit ale UPC (Focus Sat) și RCS&RDS, au precizat pentru HotNews.ro surse apropiate acestui caz. Plângerea face referire la un eventual abuz de poziție dominantă din partea Antena. Întrebat de HotNews.ro în legătură cu acest subiect, șeful Consiliului Concurenței a evitat să precizeze cine a depus plângerea.
"Conflictul se poate rezolvă fie schimbând legislația astfel încât principiul 'must-carry' să se aplice și pentru satelit, fie lucrurile rămân așa cum sunt ele acum și se înțeleg la preț sau desigur poate fi și o problemă de concurență dacă avem un abuz de poziție dominantă, dar asta rămâne să analizăm noi", a spus pentru HotNews.ro Bogdan Chiritoiu, presednitele Consiliului Concurenței.
Surse: Disputa Antenelor cu RCS&RDS și Focus Sat a ajuns la Consiliul Concurenței. Posturile Intact, reclamate pentru posibil abuz de poziție dominantă


TVR ORGANIZEAZĂ UN NOU CONCURS PENTRU ȘEFIA ȘTIRILOR. Un nou concurs pentru șefia Știrilor TVR a fost principală decizie luată de Consiliul de Administrație al instituției, reunit vineri în ședința extraordinară pentru a discuta situația financiară gravă a acesteia.
Una dintre măsurile concrete "de criză" luate, totuși, vineri a fost înghețarea producției pentru mai multe premiere de emisiuni pe parcursul perioadei estivale, după cum a spus pentru HotNews.ro președintele-director general Alexandru Lăzescu.

"La începutul săptămânii viitoare se vor demara procedurile de organizare a unui nou concurs pentru postul de director al Direcției Emisiuni Informative și Sport”, declara Lăzescu vineri.
Acesta a declarat pentru HotNews.ro că, CA a mai decis:

  • suspendarea plăților către persoane care lucrează pentru alte instituții de presă și care, la TVR, colaborează pentru emisiuni publicistice, ca invitați sau moderatori, de exemplu
  • identificarea unor soluții privind reeșalonarea plăților pentru UEFA Champions League până în 2014
  • înghețarea unei părți a emisiunilor în premieră în următoarele trei luni.

Consiliul de Administrație al TVR s-a reunit să discute situația financiară gravă și a decis organizarea unui nou concurs pentru șefia Știrilor


ADELIN PETRIȘOR NU VREA POSTUL DE ȘEF LA ȘTIRI. Jurnalistul Adelin Petrișor spune, într-un interviu pentru Adevărul, că nu-l atrage biroul şi că preferă să ia parte la „ceea ce ulterior va fi numit istorie“.
Pe gustul lui este, mai degrabă, Coreea de Nord, de unde s-a întors recent.

Ai putea funcţiona ca jurnalist în Coreea de Nord?
Acolo sunt jurnalişti, dar este exact ce se-ntâmpla şi pe vremea lui Ceauşescu. Transmiteai doar ce trebuie transmis. Şi jurnaliştii lor aveau tot o banderolă dar era cu scris galben şi erau în uniforma poporului, tunica lansată de Kim Ir Sen.

Ai lucrat foarte mult la Antena 1. Cum ai simţit trecerea de la privat la stat?

Multă lume avea impresia că la TVR este mai linişte, în sensul că se lucrează mai puţin. Acum avem TVR Info şi se lucrează aproape în regim de Antena 1. În materie de ştiri externe, TVR este singura care dă ştiri cu relevanţă, adevărate, cu corespondenţi afară. Da, în materie de politic, TVR are o problemă, pentru că legea este politică. Nu este vina oamenilor din TVR că politicienii vor să schimbe legea de organizare doar când sunt în opoziţie. Cea mai mare problemă a TVR este legea de organizare, pe care n-o vor schimba politicienii pentru că este foarte convenabil să ştii că ai un canal mare unde poţi da din coate.
Adelin Petrişor, reporter TVR: „Vreau să fiu reporter, nu şef“


CRISTIAN MUNGIU, PREMIAT LA CANNES PENTRU SCENARIU. Cristian Mungiu şi-a adjudecat duminică premiul pentru scenariu, pentru pelicula "După dealuri", cu care a fost prezent în acest an în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes. Filmul a fost distins şi cu premiul pentru interpretare feminină, decernat actriţelor Cosmina Stratan şi Cristina Flutur, scrie Mediafax.

Pelicula reprezintă o coproducţie între casa cineastului român - Mobra Films -, casa franceză Why Not Productions şi casa de producţie, cu sediul în Belgia, a fraţilor Jean-Pierre şi Luc Dardenne, Les Films du Fleuve.
CANNES 2012: Filmul lui CRISTIAN MUNGIU a luat DOUĂ PREMII - cel mai bun scenariu şi cea mai bună interpretare feminină. MICHAEL HANEKE a câştigat Palme d'Or


A MURIT PRODUCĂTORUL SERIALULUI DALLAS. Producătorul de televiziune Lee Rich a murit joi, la vârsta de 93 de ani, de cancer pulmonar, în casa lui din Los Angeles, scrie Evenimentul zilei, care citează latimes.com.
Lee Rich şi-a început cariera în publicitate şi a cofondat în 1969 compania de producţie Lorimar. A lucrat la numeroase seriale de mare succes în întreaga lume, precum "Dallas", "The Waltons", "The Blue Knight", "Eight Is Enough", "Flamingo Road", dar şi la filmul de televiziune"Sybil" (1976).
A murit producătorul serialului Dallas

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu