Skip to main content

De ce a cumpărat Warren Buffett 63 de ziare locale

 

Publicitate

Warren Buffett, faimosul investitor, a cumpărat săptămâna trecută 63 de ziare locale din Statele Unite cu 142 de milioane de dolari, scrie The Guardian pe blogul oficial al cotidianului.

Această achiziție, făcută de grupul Berkshire Hathaway - deținut de Buffett, a fost numită ca fiind o acțiune contraituitiva în privința viitorului presei tipărite.

Dar unul dintre cei mai buni analiști media, Jack Shafe, nu este de acord cu acest lucru. Uitați de orice noțiune romantică, scrie acesta. Buffett "cumpără atunci când el vede valoare acolo unde alții nu intuiesc".

Shafer ne amintește că mai devreme de 2009, Buffett a avut gura aurită când a spus că "ziarele vor avea pierderi în continuu de acum înainte".

Până acum el a cumpărat Omaha World-Herald cu 200 de milioane de dolari în noiembrie. Și în această luna el le-a spus investitotirlor că el crede că există un viitor pentru grupurile de presă, adăugând: "Eu cred că economia va fi ok".

Shafer nu este uimit în totalitate schimbarea de poziție a lui Buffett.

Aceste mici cotidiane și săptămânale vor continua să lucreze în sistem de franciză pentru că ele acoperă evenimentele locale, despre care nu scriu alte ziare. În plus, acestea fac bani.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Pentru Warren Buffet nu se mai pune problema profitabilității afacerii. El achiziționează mijloace de informare în masă care sunt și vor rămâne pârghii de manipulare a informației. Orice sistem corporatist își arondează trusturi mediatice care să le promoveze interesele. Presa minte pretutindeni, nu doar în România.

Trimite un comentariu