Skip to main content

DISCUŢII ÎN CNA: "Ar trebui desfiinţat!" Narcisa Iorga către preşedinte: "Daţi-vă demisia"

 

Publicitate

Declaraţii uluitoare astăzi, la Consiliul Naţional al Audiovizualului, la discuţia despre campania electorală: "CNA ar trebui desfiinţat!"

Afirmaţia îi aparţine chiar unui membru CNA, Alexandru Jucan, care a sesizat neputinţa forului de reglementare în audiovizual în acest moment.

În discuţiile aprinse de acum câteva minute, s-a cerut chiar demisia preşedintelui Răsvan Popescu.

Cum au decurs discuţiile între membrii CNA şi de la ce au pornit, în continuare:

Rasvan Popescu, presedintele CNA, a spus ca va cere o consultare la Comisiile Juridice din Camera asupra aparitiei politicienilor in weekend pe perioada campaniei electorale. Este vorba de aparitia celorlalti politicieni in afara celor care candideaza la alegeri.

Narcisa Iorga i-a cerut demisia lui Rasvan Popescu daca acesta nu poate apara o decizie luata prin vot de CNA, cum este instructiunea data televiziunilor privind campania electorala locala.

Alexandru Jucan a spus ca CNA ar trebuie sa se desfiinteze in conditiile in care acest for a ajuns sa apeleze la Parlament pentru a lua o serie de decizii.

Alexandru Jucan:

"Atata timp cat membrii din CNA apeleaza, dupa ce au luat o decizie, la alte institutii, cum este Parlamentul, aceasta institutie ar trebui desfiintata, reinfintata, pusi alti membri si inceput totul de la zero, atata timp cat noi nu suntem in stare sa aratam un punct de vedere comun si in primul rand noi sa-l respectam."

Rasvan Popescu, presedinte CNA:

"Niciodata n-a fost asa, totdeauna am avut o alta optica, haideti sa cerem o consultare la comisia juridica, o astfel de interpretare nu este in masura sa anuleze o instructiune a CNA."

Ioan Onisei, vicepresedinte CNA:

"Instructiunea nici nu incalca, nici nu adauga la lege, ea vine sa expliciteze unele dintre interpretarile legii, nevoia instructiunii a venit ca urmare a discutiile noastre, dar mai cu seama ca urmare a discutiilor informale cu reprezentantii posturilor de stiri."

Intrebata de ce a aparut la B1 TV, Narcisa Iorga a raspuns:

"Am aparut pentru ca m-a sunat producatorul domnului Turcescu, pentru ca domnul Popescu a refuzat sa vina. Daca domnul Popescu nu doreste sa vorbeasca in numele CNA, eu am vorbit in numele meu. Actionez in baza legii si atat, nu apar pe nimeni. Se vede in voturi ca nu apar decat legea."

Rasvan Popescu:

"Este o instructiune care interpreteaza legea si intrucat eu nu pot sa cred in instructiune nicio secunda, nu pot sa apar ceva in care nu cred."

Narcisa Iorga:

"Dumneavoastra ati spus ca legea este proasta."

Rasvan Popescu:

"Nu-mi mai puneti cuvinte in gura, n-am spus asa ceva, am spus ca am o alta interpretare."

Narcisa Iorga:

"De ce Realitatea TV a avut o emisiune cu candidati electorali in weekend? Asta ma face sa gandesc anumite lucruri, din moment ce doar Realitatea TV a tinut cont doar de ce ati spus dumneavoastra."

Christian Mititelu

"Vorbiti foarte mult, doamna Iorga."

Narcisa Iorga:

"Mai am de spus ceva. Puteti sa nu mai mintiti public ca niciodata nu s-a mai intamplat asa ceva intr-o campanie electorala. In 2008 a fost campanie electorala la fel."

Rasvan Popescu:

"Atribuiti o rea intentie care nu se sutine deloc. Eu am spus ca legea se refera la candidati si la probelmatica electorala.
Cazul de la Realitatea este o incalcare pentru ca in emisiunea Mihaelei Radulescu au fost invitati doi candidati, iar doamna Udrea nu a fost o incalcare."

Mircea Valeriu Deaca:

Instructiunea a trecut printr-un vot. Dumneavoastra (Rasvan Popescu) trebuie sa aparati pozitia Consiliului.

Rasvan Popescu:

"Nu pot sa apar asa ceva, pentru ca nu cred in aceasta instructiune."

Narcisa Iorga:

"Atunci dati-va demisia!"

Rasvan Popescu:

"E vorba de un act al Consiliului, corpul care controleaza CNA este Parlamentul. Nimeni nu te poate opri sa te adresezi acolo, ce spun ei nu duce automat la anularea acestei instructiuni. Este utila dezbaterea aceasta pentru mai departe."

Christian Mititelu:

"Avem un birou european care ne poate informa in ce alte tari europene se afiseaza pe ecran dezbatere electorala, stire electorala?
Parerea mea este ca orice post are datoria sa faca stiri si asta nu inseamna ca trebuie sa fie de 10 min si are datoria sa reflecte campania electorala. La noi li se da optiunea sa participe sau nu la campanie."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mariana mariana
    Razvan Popescu este raul cel mai rau a acestei institutii CNA acest domn face jocurile politicienilor in special lui arici pogonici antenescu si toata sleatca lor, eu zic asa; pleaca tov.Popescu si lasa institutia sa functioneze independent nu uita ca esti platit din banii poporului si nu din buzunarul lui antenescu.
  • Marian Marian
    Razvan Popescu e unul dintre cei mai odiosi conducatori de institutii publice, afilierea lui la PNL fiind cvasicunoscuta!!!
  • geo geo
    Narcisa Iorga incepe sa isi dea cam mult cu presupusul in afara sedintelor CNA; merge la emisiuni televizate, da declaratii si trimite puncte de vedere cind este solicitata catre presa locala favorabila Opozitiei...

Trimite un comentariu

sus