Skip to main content

INTERVIU EXCLUSIV. De ce a scos lichidatorul OTV emisiunea lui Dan Diaconescu din grilă

 

Publicitate

Lichidatorul OTV, televiziunea aflată în insolvență, explică în exclusivitate pentru paginademedia.ro de ce a decis să-l scoată pe Dan Diaconescu din grila de programe începând din 17 mai. La baza deciziei, spun cei de la Acsis Solv Ipurl (lichidatorul Ocram Televiziune), stă istoricul sancțiunilor luate de OTV de la CNA.

Mihnea Dumitrache, Acsis Solv Ipurl, în exclusivitate pentru paginademedia.ro:

Emisiunea DDD afectează societatea Ocram, care este în insolvență. Rolul insolvenței este de a satisface interesele creditorilor. Fără ca postul OTV să funcționeze, creditorii OTV nu-și mai pot recupera creanțele.

Declarațiile complete, în continuare:

Iulia Bunea: Cum s-a decis scoaterea emisiuni Dan Diaconescu Ddirect din grilă începând din 17 mai?

Mihnea Dumitrache: Cred că este foarte simplu. Emisiunea DDD afectează societatea Ocram, care este în insolvență. Rolul insolvenței este de a satisface interesele creditorilor. Fără ca postul OTV să funcționeze, creditorii OTV nu-și mai pot recupera creanțele. Ori dacă această emisiune afectează postul OTV și societatea Ocram, trebuie scoasă într-un fel sau trebuie redusă la limita legalității.

În ce sens afectează, mai concret?

Nu știți deciziile de reducere a licenței? Ori un post închis, un post fără licență cum poate să producă bani astfel încât să-și achite datoriile care vor fi la masa credală. Singurele sancțiuni, din câte am înțeles, s-au referit la activitatea din această emisiune.

Ați discutat cu Dan Diaconescu înainte de această decizie?

Nu. I-am comunicat doar decizia.

Cum a reacționat?

Ce putea să zică. Normal că nu a fost mulțumit.

Diaconescu acuza comenzi politice.

Nu.

Cu ce o să o înlocuiască?

Până pe data de 15 există un termen stabilit prin care să-mi aducă la cunoștință cu ce doresc să înlocuiască emisiunea și care va fi formatul acesteia. Și dacă este similară evident că nu va intra pe post. Oricare ar fi acest format, el trebuie să respecte legea.

Astăzi, după cum a informat Mediafax, Acsis Solv Ipurl a informat CNA-ul despre scoaterea din grilă a postului OTV începând cu 17 mai. Acest lucru se întâmplă cu doar două săptămâni înainte ca licența postului de televiziune să expire.

Ocram, firma care operează OTV, a intrat în insolvență la sfârșitul lunii martie, după cum paginademedia.ro a anunțat în exclusivitate AICI.

SFIDAREA CNA: Campania continuă la OTV

Penalizat pentru publicitatea politică făcută propriului partid, Dan Diaconescu nu s-a oprit după prima înjumătățire de licență. Nici după a doua, nici după a treia.

Aseară, studioul OTV era, de fapt, o manifestație electorală în care erau prezentați, în direct, candidații Partidului Poporului la alegerile locale.

O secvență din campania electorală din platoul OTV:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu