Skip to main content

DNA: Marcel Străuţ şi-a însuşit 1,8 milioane de euro din banii Bigger

 

Marcel Străuţ, fostul proprietar al Bigger, a fost trimis în judecată pentru că şi-a însuşit 1,85 milioane de euro din banii agenţiei în perioada 2008 - 2009, potrivit unui comunicat emis azi de DNA.

Publicitate

Străuţ este cercetat pentru spălare de bani, în formă continuată, înşelăciune, două infracţiuni de delapidare şi complicitate la infracţiunea de delapidare.

"Pentru a crea aparenţa de legalitate a sumelor de bani pe care le-a dobândit pe nedrept, în aceeaşi perioadă, inculpatul a transferat suma totală de 1.800.000 de euro din conturile Grupului BIGGER în conturile deţinute sau controlate de inculpat în România pe baza unor operaţiuni comerciale fictive efectuate de inculpat prin intermediul mai multor societăţi comerciale tip off – shore pe care le controla.", se mai arată în comunicat.

Agenţia Media Direction s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 4,5 milioane de euro, ce reprezintă prejudiciul cauzat prin înşelăciune şi penalităţi. În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor sume de bani aparţinând inculpatului.

Ce s-a întâmplat mai exact în 2009?

Într-o dimineaţă de martie 2009, Marcel Străuţ îşi anunţa angajaţii că a vândut firma şi că noii angajaţi nu se vor mai concentra pe publicitate. În aceeaşi zi, proprietarul sediului Bigger închide clădirea, pe motiv de neplată a chiriei. A doua zi, Bigger nu mai funcţiona. Agenţia rămânea cu sume de plătit de câteva milioane de euro. Numai către Media Direction (care a depus şi plângere la DNA), sumele se ridică la opt milioane de lei. A fost acuzat de înşelăciune. Bigger a rămas cu datorii şi la Splendid Media şi la Clir Media (care vindea Antena 1)

Paginademedia.ro a anunţat aici în exclusivitate trimiterea lui Marcel Străuţ în judecată.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • avoicagup alla avoicagup alla
    really?!? chiar ai spus asta?! :)):)):)):)) OMG...
  • kiko kiko
    n-am auzit de bigger asta niciodata... dar nu inteleg o chestie: cica media direction are de recuperat 8 milioane de lei. si acum cere in instanta... 4,5 milioane de euro???? pai la ce dobinda au calculat ei debitul? la dobinda de credit de nevoi personale???
  • alla pugaciova alla pugaciova
    Ce treaba are Marcel cu chestiile astea? Datoriile sunt recunoscute si trebuie sa fie platite de cetatenele din Republica Moldova care au cumparat firma.
    Daca Marcel e vinovat, atunci trebuie sa faca puscarie si deputatul basist "muciinfreza" Boureanu.
    Ia sa vedem!

Trimite un comentariu

sus