Skip to main content

DNA: Marcel Străuț și-a însușit 1,8 milioane de euro din banii Bigger

 

Marcel Străuț, fostul proprietar al Bigger, a fost trimis în judecată pentru că și-a însușit 1,85 milioane de euro din banii agenției în perioada 2008 - 2009, potrivit unui comunicat emis azi de DNA.

Publicitate

Străuț este cercetat pentru spălare de bani, în formă continuată, înșelăciune, două infracțiuni de delapidare și complicitate la infracțiunea de delapidare.

"Pentru a crea aparența de legalitate a sumelor de bani pe care le-a dobândit pe nedrept, în aceeași perioadă, inculpatul a transferat suma totală de 1.800.000 de euro din conturile Grupului BIGGER în conturile deținute sau controlate de inculpat în România pe baza unor operațiuni comerciale fictive efectuate de inculpat prin intermediul mai multor societăți comerciale tip off – shore pe care le controla.", se mai arată în comunicat.

Agenția Media Direction s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 4,5 milioane de euro, ce reprezintă prejudiciul cauzat prin înșelăciune și penalități. În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor sume de bani aparținând inculpatului.

Ce s-a întâmplat mai exact în 2009?

Într-o dimineață de martie 2009, Marcel Străuț își anunța angajații că a vândut firma și că noii angajați nu se vor mai concentra pe publicitate. În aceeași zi, proprietarul sediului Bigger închide clădirea, pe motiv de neplată a chiriei. A doua zi, Bigger nu mai funcționa. Agenția rămânea cu sume de plătit de câteva milioane de euro. Numai către Media Direction (care a depus și plângere la DNA), sumele se ridică la opt milioane de lei. A fost acuzat de înșelăciune. Bigger a rămas cu datorii și la Splendid Media și la Clir Media (care vindea Antena 1)

Paginademedia.ro a anunțat aici în exclusivitate trimiterea lui Marcel Străuț în judecată.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • n-am auzit de bigger asta niciodata... dar nu inteleg o chestie: cica media direction are de recuperat 8 milioane de lei. si acum cere in instanta... 4,5 milioane de euro???? pai la ce dobinda au calculat ei debitul? la dobinda de credit de nevoi personale???
  • Ce treaba are Marcel cu chestiile astea? Datoriile sunt recunoscute si trebuie sa fie platite de cetatenele din Republica Moldova care au cumparat firma.
    Daca Marcel e vinovat, atunci trebuie sa faca puscarie si deputatul basist "muciinfreza" Boureanu.
    Ia sa vedem!

Trimite un comentariu