Skip to main content

Nou redactor șef la Capital. Cine conduce acum redacția săptămânalului

 

Săptămânalul economic Capital are un nou redactor șef, care îl înlocuiește pe Claudiu Șerban. Noul șef al echipei editoriale a fost anunțat vineri, 11 mai.

Publicitate

Redactor-șef al revistei economice Capital este, de vineri, Oana Osman. De aproape zece ani la Capital, Oana Osman a fost, în ultimii ani, redactor-șef adjunct al săptămânalului.

Ce va face Claudiu Șerban?

Dan Andronic, director general Editura Evenimentul zilei și Capital, pentru Paginademedia.ro:

Claudiu Șerban este Director editoarial și de dezvoltare. Se va ocupa de partea de dezvoltare a businessului, în special de Conferințele Capital, cum am declarat săptămâna trecută. Va avea și o legătură cu partea de vânzări, el va coordona Top 300 Capital, plus alte două suplimente pe care vrem să le scoatem la Capital.

Pe 17 mai are loc prima conferință Capital, dedicată IMM-urilor și accesării fondurilor europene."

De ce s-a făcut această mutare?

Dan Andronic:

“Pentru că Claudiu Șerban se va ocupa de lucruri mult mai importante. El nu trebuie să se cantoneze numai pe zona editorială.”

În prezent, Claudiu Șerban este și administrator al Editurii Evenimentul zilei și Capital, până la următoarea Adunare Generală a Acționarilor (luna viitoare), când va fi numit un nou administrator, spune Dan Andronic. "Claudiu Șerban are lucruri importante de făcut. Nu va mai fi administrator, tocmai pentru a avea timp să se ocupe de restul lucrurilor", spune Andronic.

Claudiu Șerban a devenit redactor-șef al săptămânalului Capital în luna mai, anul trecut, după demisia lui Iulian Bortoș. “Mi-am dorit foarte mult să lucrez la Capital și să fiu redactor-șef“, spunea el la acea vreme, pentru Paginademedia.ro.

Reduceri de salarii

În următoarea perioadă, vor fi ajustări de salarii pentru jurnaliștii de la Evenimentul zilei și Capital.

EXPLICAȚIE: “Este o scădere de aproximativ 10% a fondului de salarii. Este o limită pe care o putem gestiona”, spune Dan Andronic.

De ce? “Vrem ca din august să intrăm pe break even și, din ianuarie să pot spune că suntem profitabili”, explică el pentru Paginademedia.ro.

Vor fi ajustări și la alte cheltuieli?

"Cheltuielile cu salariile sunt cele mai mari. La restul nu cred că ajustările au ajuns la cinci procente. Nu știu exact lucrurile, s-a ocupat o companie de optimizare", declară Andronic.

Dan Andronic este acționarul majoritar al Editurii Evenimentul zilei și Capital, care editează cotidianul EVZ și săptămânalul Capital. Andronic are 90% din firmă. Restul de 10 procente sunt împărțite în mod egal între Bobby Păunescu și Claudiu Șerban.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Cineva mi-a luat-o inainte. Si eu tot pe iubi al meu vroiam sa-l laud. Vlad al meau este peste macovei cu 8 clase. Are burtica si la ceafa. Iar celalalt, e un gras impostor. Pacat de Claudiu Serban, o sa cada in patima bauturii caci nu-l va mai angaja nimeni (stiati ca nu are studii superioare).
  • unii spun ca serban nu isi avea locul acolo. dar ii intreb ceva. de cite ori in ultimul timp s-a intirziat salariul la evz? niciodata! doar dupa ce s-a implicat andronic. referitor la serban, orice "avansare" e un pas inapoi. nu mai e director, nu va mai fi administrator... va fi redactor sef. merg la pariu ca nu pt mult timp. il scoate onorabil din scena. "mameluc", dupa cum comenteaza unii, sau nu, serban a dat salariile la timp, s-a descurcat cu doua ziare greu de dus. cu o corectie, acum mult timp. de 2, 3 zile. andronic l-a intrecut. a amanat salariile cu o saptamana. s-a sers la fund cu mana lui macovei in cazul ctp si asta e unul din motivele pt care l-a pastrat in functie, acum, dupa toate "miscarile". redactorul-sef adjunct, tot un vlad, dar teodorescu, avea 5 clase peste macovei si ca inteligenta,l si ca prezenta de spirit, si ca, scuzati, cloana vertebrala. si simona ionescu are. de ce a fost pastrat macovei? e un om slab, gata sa execute tot ce isi doreste andronic. e de vazut ce se intampla cu aceste publicatii... ar fi ok sa mearga stralucit, doar pt oamenii care lucreaz acolo. sa nu isi piarda locul de munca.
  • ati uitat sa spuneti ca salariile au fost scazute diferentiat, in functie de cat au vrut sefii, nu cu un procent fix. plus ca au fost dati oameni afara pe motiv ca li se desfiinteza posturile intrucat nu mai sunt bani. in paralel insa sunt adusi alti oameni, mai ales sefi

Trimite un comentariu