Skip to main content

Nou redactor şef la Capital. Cine conduce acum redacţia săptămânalului

 

Săptămânalul economic Capital are un nou redactor şef, care îl înlocuieşte pe Claudiu Şerban. Noul şef al echipei editoriale a fost anunţat vineri, 11 mai.

Publicitate

Redactor-şef al revistei economice Capital este, de vineri, Oana Osman. De aproape zece ani la Capital, Oana Osman a fost, în ultimii ani, redactor-şef adjunct al săptămânalului.

Ce va face Claudiu Şerban?

Dan Andronic, director general Editura Evenimentul zilei şi Capital, pentru Paginademedia.ro:

Claudiu Şerban este Director editoarial şi de dezvoltare. Se va ocupa de partea de dezvoltare a businessului, în special de Conferinţele Capital, cum am declarat săptămâna trecută. Va avea şi o legătură cu partea de vânzări, el va coordona Top 300 Capital, plus alte două suplimente pe care vrem să le scoatem la Capital.

Pe 17 mai are loc prima conferinţă Capital, dedicată IMM-urilor şi accesării fondurilor europene."

De ce s-a făcut această mutare?

Dan Andronic:

“Pentru că Claudiu Şerban se va ocupa de lucruri mult mai importante. El nu trebuie să se cantoneze numai pe zona editorială.”

În prezent, Claudiu Şerban este şi administrator al Editurii Evenimentul zilei şi Capital, până la următoarea Adunare Generală a Acţionarilor (luna viitoare), când va fi numit un nou administrator, spune Dan Andronic. "Claudiu Şerban are lucruri importante de făcut. Nu va mai fi administrator, tocmai pentru a avea timp să se ocupe de restul lucrurilor", spune Andronic.

Claudiu Şerban a devenit redactor-şef al săptămânalului Capital în luna mai, anul trecut, după demisia lui Iulian Bortoş. “Mi-am dorit foarte mult să lucrez la Capital şi să fiu redactor-şef“, spunea el la acea vreme, pentru Paginademedia.ro.

Reduceri de salarii

În următoarea perioadă, vor fi ajustări de salarii pentru jurnaliştii de la Evenimentul zilei şi Capital.

EXPLICAŢIE: “Este o scădere de aproximativ 10% a fondului de salarii. Este o limită pe care o putem gestiona”, spune Dan Andronic.

De ce? “Vrem ca din august să intrăm pe break even şi, din ianuarie să pot spune că suntem profitabili”, explică el pentru Paginademedia.ro.

Vor fi ajustări şi la alte cheltuieli?

"Cheltuielile cu salariile sunt cele mai mari. La restul nu cred că ajustările au ajuns la cinci procente. Nu ştiu exact lucrurile, s-a ocupat o companie de optimizare", declară Andronic.

Dan Andronic este acţionarul majoritar al Editurii Evenimentul zilei şi Capital, care editează cotidianul EVZ şi săptămânalul Capital. Andronic are 90% din firmă. Restul de 10 procente sunt împărţite în mod egal între Bobby Păunescu şi Claudiu Şerban.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • RR RR
    Cineva mi-a luat-o inainte. Si eu tot pe iubi al meu vroiam sa-l laud. Vlad al meau este peste macovei cu 8 clase. Are burtica si la ceafa. Iar celalalt, e un gras impostor. Pacat de Claudiu Serban, o sa cada in patima bauturii caci nu-l va mai angaja nimeni (stiati ca nu are studii superioare).
  • hkjhdsf hkjhdsf
    unii spun ca serban nu isi avea locul acolo. dar ii intreb ceva. de cite ori in ultimul timp s-a intirziat salariul la evz? niciodata! doar dupa ce s-a implicat andronic. referitor la serban, orice "avansare" e un pas inapoi. nu mai e director, nu va mai fi administrator... va fi redactor sef. merg la pariu ca nu pt mult timp. il scoate onorabil din scena. "mameluc", dupa cum comenteaza unii, sau nu, serban a dat salariile la timp, s-a descurcat cu doua ziare greu de dus. cu o corectie, acum mult timp. de 2, 3 zile. andronic l-a intrecut. a amanat salariile cu o saptamana. s-a sers la fund cu mana lui macovei in cazul ctp si asta e unul din motivele pt care l-a pastrat in functie, acum, dupa toate "miscarile". redactorul-sef adjunct, tot un vlad, dar teodorescu, avea 5 clase peste macovei si ca inteligenta,l si ca prezenta de spirit, si ca, scuzati, cloana vertebrala. si simona ionescu are. de ce a fost pastrat macovei? e un om slab, gata sa execute tot ce isi doreste andronic. e de vazut ce se intampla cu aceste publicatii... ar fi ok sa mearga stralucit, doar pt oamenii care lucreaz acolo. sa nu isi piarda locul de munca.
  • marian marian
    ati uitat sa spuneti ca salariile au fost scazute diferentiat, in functie de cat au vrut sefii, nu cu un procent fix. plus ca au fost dati oameni afara pe motiv ca li se desfiinteza posturile intrucat nu mai sunt bani. in paralel insa sunt adusi alti oameni, mai ales sefi
  • unul unul
    iata, ca si Andronic si-a dat seama ca acest mameluc de Serban nu este decat un mare impostor.
  • paul S paul S
    Bine ca v-a venit in sfarsit gandul cel bun!
    Era cea mai indicata persoana pentru postul asta.

Trimite un comentariu

sus