Skip to main content

TVR susţine Ziua Mondială a Libertăţii Presei

 

Televiziunea Română va realiza şi difuza, pe parcursul zilei de 3 mai – Ziua Mondială a Libertăţii Presei - o serie de emisiuni dedicate libertăţii presei şi dreptului la liberă exprimare.

Publicitate

Programele de ştiri şi dezbaterile transmise pe TVR 1, TVR 2 şi TVR INFO vor fi realizate în parteneriat cu Active Watch-Agenţia de Monitorizare a Presei, iniţiator al celebrării Zilei Mondiale a Libertăţii Presei în România.

TVR devinde astfel platformă de dialog şi dezbatere cu profesioniştii de media şi societatea civilă pe teme precum dreptul la liberă exprimare; informare corectă; jurnalism responsabil.

Printre subiectele dezbătute cu invitaţi din mass-media şi societatea civilă se numără: dependenţa mass-media de publicitate; tabloidizarea presei mondiale, în ciuda nemulţumirii jurnaliştilor; controlul politic şi economic asupra presei; riscurile la care se supun jurnaliştii din zonele de conflict – deveniţi adevărate ţinte vii; forţa presei, în special a celei online, de a conecta oamenii şi de a-i uni în jurul principiilor democratice, formând o reţea prin care pot schimba informaţii şi idei; transformarea presei în mijloc de manipulare şi instigare la ură şi violenţă; necesitatea existenţei unei prese echilibrate, echidistante şi corecte în relatări.

Despre ActiveWatch:

Active Watch-Agenţia de Monitorizare a Presei este o organizaţie care apără drepturile omului şi care militeayă pentru comunicare liberă în interesul publicului. În 1999, Agenţia de Monitorizare a Presei începea un proiect care avea drept scop să protejeze şi să promoveze dreptul la libera exprimare şi libertatea presei. În timp, proiectul s-a consolidat şi diversificat, transformându-se într-un program permanent şi într-una dintre cele mai cunoscute activităţi ale Active Watch.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus