Skip to main content

TVRinfo.ro a costat aproape 15.000 de euro

 

Publicitate

Echipa site-ului de știri TVRinfo.ro numără 23 de jurnaliști. Proiectul site-ului (design, programare și mentenanță doi ani de la data lansării) a costat aproape 15.000 de euro. Paginademedia.ro a discutat despre proiect cu Mona Dîrțu, directorul TVR Interactiv.

Despre TVRinfo.ro, site care se lansează luni, 21 mai:

Echipa de 23 de jurnaliști este condusă de redactorul șef Teodor Tiţă (BBC, Dilema, hotnews.ro) și de Alexandra Bădicioiu-Matei, redactor șef adjunct (Cotidianul, realitatea.net, Ziarul Financiar).

Proiectul a costat până în 15.000 de euro, a declarat pentru Paginademedia.ro Mona Dîrțu.

Mona Dîrțu, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro:

"Site-ul tvrinfo.ro e dezvoltat în parteneriat cu Publyo, companie desemnată în urma unei selecții de oferte care a avut loc la sfârșitul anului trecut. Costul serviciilor de proiectare și dezvoltare web, precum și evaluarea tehnică și mentenanța pe o perioadă de 48 de luni se ridică la 14.600 euro".

Publyo, care a realizat designul și programarea, este o companie deținută de Dragoș Stanca.

Cei 14.600 de euro sunt parte a bugetului total de 68.200 de euro pe care TVR Interactiv îl are la dispoziție în 2012. Bugetul de 68.200 de euro nu include salariile ci dezvoltarea proiectelor online, plata unor colaboratori și toate celelalte costuri asociate activității departamentului, de la abonamente telefonice la rechizite.

Inițial, bugetul solicitat de departamanetul interactiv la începutul anului a fost de 123.000 de euro, sumă respinsă de Consiliul de Administrație, care l-a redus la 68.200 de euro.

Urmează alte patru site-uri. Relansare pentru TVR

Departamentul interactiv va relansa în următoarea perioadă site-ul oficial tvr.ro, care va fi repoziționat ca un site corporate. Vor urma un portal video și două de sport.

Mona Dîrțu, pentru Paginademedia.ro:

"Site-ul pe care-l lansăm săptămâna viitoare, tvrinfo.ro, e primul dintre cele cinci proiecte care vor fi lansate în următoarele luni. Vom lansa, în câteva săptămâni, site-ul corporate (www.tvr.ro), un portal video (tvrplus.ro) precum și două site-uri de sport: cel al Campionatului European de Fotbal și cel al Olimpiadei".

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Fenomental! 70 de mii de euro aruncati pe geam nici nu mai conteaza dupa ce deficitul TVR a ajuns in 2011 la 40 de milioane de euro. De remarcat recrutarea oculta a echipei conduse de marele specialist in nimic Teo Tita, artizan a numeroase rateuri pe bani multi (fost director Realitatea FM, degradat redactor sef după venirea lui Turcescu director, auto-expulzat la un ONG după ce banutii lui Vintu au inceput sa sece, trecut pe la Hotnews si recuperat, in fine, de TVR; interesant de vazut daca a dat concurs, macar de forma:-))). Deci 23+2 indivizi angajati la TVR intr-un moment cand, nu-i asa, la TVR nu se fac angajari:-)))) Ce misto! Tita si Badicioiu-Matei sunt vechi amici inca de pe vremea cand Badicioiu se scria fara cratima si fara Matei. Ambii sunt amatori de snobisme deghizate in foietaj intelectual si daca n-arunca un englezism argotic odata la trei cuvinte nu se simt bine. Ambii sunt basisti pana-n ultima molecula de ADN. Ceilalti membri ai echipei, recrutati de la defunctul "Cotidianul" (varianta print) si de la EVZ, sunt, si ei, cel putin la fel de indarjit orientati politic. Publyo fiind compania lui D. Stanca, fost sifonar de bani de la Vintu, Tita fiind si el slujbas cu rang inalt in ograda la Vintu, la fel ca Mona Dirtu (fost redactor sef Money Express) nu-i asa, stimati cititori, ca povestea asta cu TVR Interactiv incepe sa puta a aerosol?
  • nu sunt extensii ale siteului TVR; daca intri pe tvrinfo.ro, o sa vezi ca adresa e activa, doar ca ai nevoie de user si parola pentru a o accesa, cel putin pana luni.
  • Sper ca nu vor fi decat extensii ale sitului TVR si chiar daca au un domeniu dedicat, acesta va redirecta catre un subdomeniu tvr.ro:
    - plus.tvr.ro, info.tvr.ro

    Televiziunea Romana a fost binecuvantata cu un domeniu scurt care poate fi folosit cu usurinta pentru crearea de microsituri si sectiuni speciale.

    Antena 1 spre exemplu a obtinut cu greu domeniul a1.ro pe care il foseste acum pentru microsituri dedicate emisiunilor sale.

Trimite un comentariu