Skip to main content

27 iunie: Claudiu Săftoiu, ales şef al TVR. Urmează validarea în Parlament

 

Publicitate

CLAUDIU SĂFTOIU, APROAPE DE FUNCŢIA DE PRŞEDINTE AL CA AL TVR. Claudiu Săftoiu a fost ales, ieri, preşedintele Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTV), scrie Mediafax.

Membrii CA al TVR, validaţi, marţi, de plenul Parlamentului, au votat deschis candidaturile lui Claudiu Săftoiu şi Valentin Nicolau, alegându-l pe cel dintâi preşedinte-director general al TVR.


Claudiu Săftoiu a fost ales cu 10 voturi "pentru", 2 voturi "împotrivă" şi o abţinere, au precizat la ieşirea din sală membri ai Consiliului de Administraţie al TVR, care au fost avizaţi favorabil tot marţi, în plenul Parlamentului.
Claudiu Săftoiu a fost propus ca membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune din partea PNL.

Parlamentul a rămas însă fără cvorum la votul pentru validarea lui Săftoiu.
Claudiu Săftoiu, ales preşedintele Consiliului de Administraţie al TVR. Plenul nu l-a putut numi în funcţie din lipsă de cvorum


MIHAELA RĂDULESCU, CRISTINA ŢOPESCU ŞI RADU CĂLIN CRISTEA, DEOCRAŢI DE REGELE MIHAI. Vedeta de televiziune Mihaela Rădulescu, realizatoarea TV Cristina Ţopescu şi jurnaliştii Radu Călin Cristea şi Luca Niculescu s-au numărat printre personalităţile decorate luni de regele Mihai, scrie Mediafax, care citează o informare a biroului de presă de la palatul Elisabeta.

Regele Mihai I al României, prin mijlocirea principesei Margareta, a decorat o serie de persoane din mediul cultural, economic, educaţional şi din presa românească.
Astfel, în prezenţa principesei moştenitoare şi a principelui Radu, Sala Regilor de la Palatul Elisabeta a găzduit, luni seară, ceremonia solemnă în cadrul căreia au fost decoraţi cu Medalia Regele Mihai I Pentru Loialitate maestrul bucătar la palatul Elisabeta Eugenia Ilie, inginerul Elena Drambei, femeia de afaceri Anca Mitu, profesoara Diana Zotescu, realizatorul de radio Alexandru Rusu, jurnalistul Luca Niculescu, realizatoarea TV Cristina Ţopescu, istoricul Marius Oprea şi vedeta de televiziune Mihaela Rădulescu.
Mihaela Rădulescu, Cristina Ţopescu şi Radu Călin Cristea, decoraţi de regele Mihai


MINISTRUL CULTURII ŞI FINANŢELOR VOR SĂ OBLIGE TVR-UL SĂ SE REDRESEZE ECONOMIC. Ministrul Culturii Puiu Haşotti şi ministrul Finanţelor Florin Georgescu propun o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului (OUG) ce prevede obligaţia Consiliului de Administraţie al TVR să aprobe un plan de redresare economică a instituţiei, relatează Mediafax.

Programul de redresare economică va cuprinde măsuri privind structura organizatorică a societăţii, precum şi restructurările economice şi de personal necesare pentru funcţionarea eficientă a acesteia, în vederea plăţii în termen de 6 luni a datoriilor fiscale şi a reeşalonării prin negociere a celorlalte datorii.
Haşotti şi Florin Georgescu propun o Ordonanţă de Urgenţă ce obligă CA al TVR să adopte un program de redresare


RAPORTUL SRR, APROBAT DE PARLAMENT. Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a adoptat, ieri, rapoartele de activitate şi execuţia bugetară a Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pentru anii 2009, 2010 şi 2011, scrie Adevărul, care citează Mediafax. Respingerea lor ar fi însemnat înlăturarea lui Demeter Andras din funcţia de preşedinte – director general.

Potrivit raportului de activitate pe 2011, SRR a avut anul trecut venituri în cuantum de 405.314.961 de lei (faţă de 400.555.177 de lei în 2010) şi cheltuieli de 400.477.389 de lei (faţă de 398.890.537 de lei în 2010).
În 2011, Radioul Public a înregistrat un profit brut de 4.837.572 de lei (4.209.533 de lei - profit net), în creştere faţă de 2010, când profitul brut a fost de 1.664.640 de lei (334.454 de lei - profit net).
Parlamentul adoptă rapoartele Radioului Public


PDL A AU PĂRĂSIT PLENUL PARLAMENTULUI LA NUMIREA CA AL SRTV. Parlamentarii PDL au părăsit şedinţa plenului reunit al Parlamentului, ieri, după ce solicitarea liderului deputaţilor PDL, Mircea Toader, ca raportul privind numirea noului Consiliu de Administraţie al SRTV să fie retrimis la comisie a fost respinsă de majoritatea senatorilor şi deputaţilor, scrie Mediafax.

Toader a cerut, de asemenea, ca persoanele propuse de PDL să fie audiate în cadrul comisiilor pentru cultură ale Parlamementului.
"Să existe un vot la nivelul comisiei, dacă comisia nu va putea să decidă care sunt cei opt ne întoarcem în Parlament şi îi alegem pe toţi. Cred că este corect ca cei opt să fie aleşi de către Parlament, nu pe cele opt nume pe care comisia le-a prezentat", a spus el.
PDL a părăsit şedinţa de plen după ce s-a respins retrimiterea la comisie a raportului privind SRTV


FACEBOOK A SCHIMBAT ADRESELE DE MAIL ALE UTILIZATORILOR. Facebook, reţeaua de socializare cu 900 de milioane de utilizatori, a schimbat adresele clienţilor fără nicio notificare prealabilă, prin înlocuirea adresei de user cu @facebook.com, modificarea fiind introdusă începând de ieri, scrie Mediafax.

Adresa veche de e-mail a fost ascunsă de Facebook şi înlocuită cu cea cu @facebook.com.
Utilizatorii pot reveni la vechea adresă, însă fără o notificare din partea reţelei, e greu se spus câţi îşi vor da seama. Dacă cineva caută informaţiile pe reţea şi vrea să trimită un mesaj privat pe e-mail, o poate face doar pe adresa de pe Facebook, atenţionează Ziarul Financiar.
Decizia a revoltat bloggerii de pe cele mai importante site-uri de profil. "Să nu mai faceţi asta niciodată!", a titrat Gizmodo, în timp ce forbes.com a catalogat iniţiativa drept "obraznică".
Facebook a schimbat adresele de e-mail ale utilizatorilor fără să anunţe


A SCĂZUT RITMUL DE CREŞTERE AL NUMĂRULUI DE UTILIZATORI FACEBOOK. Cel mai nou studiu al companiei comScore despre starea internetului arată că, pentru prima dată de la înfiinţare, Facebook nu mai înregistrează acelaşi ritm de creştere a numărului de utilizatori. Astfel, faţă de perioada similară a anului trecut, numărul de abonaţi a crescut cu doar 4%, numărul total al acestora fiind de aproximativ 900 de milioane, scrie Adevărul.

La polul opus se află însă Pinterest, reţeaua de distribuire de fotografii. Aceasta a înregistrat un record absolut în istoria platformelor de socializare cu o creştere de 4.377% într-un an. Partea cea mai interesantă la site-ul lansat de Ben Silbermann în martie 2010 este faptul că utilizatorii săi sunt dispuşi să dea bani, lucru esenţial pentru lumea online.
Şi celelalte reţele au crescut în numărul de utilizatori, însă cifrele nu sunt la fel de spectaculoase. Astfel, Twitter a înregistrat o creştere cu 58% a numărului de abonaţi, iar Tumblr - 168%.
Reţeaua Facebook piere pe limba ei


NEWS CORPORATION SE VA SCINDA. Grupul media News Corporation, aparţinând magnatului americano-australian Rupert Murdoch, a anunţat că se va scinda în două companii diferite, divizia editorială urmând să fie separată de activităţile de entertainment, scrie Mediafax.

Conform surselor citate, divizia de filme şi televiziune - inclusiv studiourile 20th Century Fox, reţeaua de televiziune Fox şi postul Fox News - va fi de acum înainte separată de cea care include ziarele şi editurile grupului media.
News Corporation confirmă scindarea într-o divizie editorială şi una de entertainment

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • aidan aidan
    stiati ca domnul valentin nicolau a propus CA-ului sa nu primeasca timp de un an decat 1 ron ca indemnizatie pentru sedinte? stiti ca saftoiu, burtea, domna hossu-longin s-au aratat oripilati de propunere? adica cum pe gratis? doar ei de asta sunt acolo, sa ia bani si sa joace cum li se canta!cum sa joace fara bani? da' ce ei sunt ursi , mos martini? sa joace pe paine si masline?ei joaca pe BANI!asa se distrug toate:pe si pentru bani!
  • Valy Valy
    @Peter

    Da?
    De ce?
  • Peter Peter
    @Norman: Da
  • Norman Norman
    "EXCLUSIV. Situație explozivă la TVR: Angajații IES ÎN STRADĂ. Nu-l vor pe Săftoiu", scrie EvZ. Fabuleaza?
  • ics ics
    Din nefericire/ fericire pentru el nu va putea face chiar tot ce vrea ori stie/nu stie. Nu cred ca PNL l-ar lasa sa-i faca obrazul de rusine. Si oricum mai prost decat PDL, e imposibil sa conduci institutia aia!
  • Norman Norman
    Nu era posibil. Desi Adriana si Claudiu Saftoiu au avut trasee aproape identice in jurnalism si politica, sotia nu a dovedit suficient servilism fata de persoana presedintelui de partid, precum e cazul cu fostul sot.
  • mad79 mad79
    sa vedeti ce profesionist si transparet va fi TVR-ul de acum inainte!Zici ca-i BBC:))
  • Norman Norman
    Cea mai proasta alegere. O cariera lunecoasa, intunecata, serpuitoare si dubioasa, la fel ca si personalitatea acestui individ. ...
  • Valy Valy
    De acord cu o asemenea persoana (si parere).
    N-ar fi rezistat insa in increngatura cumplita care-i instaurata, de ani de zile, in TVR.
  • Horea Horea
    Aş fi preferat-o pe Adriana SAFTOIU într-o asemenea funcţie.
    Profesional - si nu numai - e cu totul alt persoană faţa de fostul soţ.

Trimite un comentariu

sus