Skip to main content

29 iunie: Jurnaliştii către Ponta, la Bruxelles: "Mister president"

 

Publicitate

VICTOR PONTA, CONFUNDAT DE JURNALIȘTII STRĂINI. Jurnaliştii străini i s-au adresat premierului Victor Ponta ieri, la Consiliul European, cu formula "mister president", el replicându-le în limba engleză că nu este preşedintele, relatează Mediafax.

În momentul în care a ajuns la sediul Consiliului European şi a coborât din maşină, jurnaliştii străini i-au strigat lui Ponta: "Vă rugăm, o întrebare, domnule preşedinte".
Ponta le-a răspuns însă zâmbind "Nu sunt preşedintele", după care s-a îndreptat către jurnaliştii români pentru o scurtă declaraţie.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că este pentru prima dată după Revoluţie când un premier îşi asumă atribuţii ale preşedintelui fără a avea mandat, el precizând că România este reprezentată nelegitim la Consiliul European.
Jurnaliştii către Ponta, la Bruxelles: "Mister president"


SCHIMBĂRI DE ORGANIZARE LA RINGIER. Grupul media Ringier AG și-a schimbat structura organizațională adaptată strategiei sale și are un nou Consiliu Executiv, scrie HotNews, care citează un comunicat de presă. Potrivit acestuia, Consiliul Executiv este condus de CEO-ul Marc Walder și îi include pe Michael Voss (Chief Operation Officer), Annabella Bassler (numită Chief Financial Officer), Florian Fels (CEO Ringier Eastern Europe) și Thomas Kaiser (Chief Digital Officer).

Structura organizațională este împărțită acum în patru unități de business - Ringier Publishing, Ringier Entertainment, Ringier Digital și Ringier Eastern Europe.
Ringier Publishing reunește ziarele, revistele, tipografiile, brandurile media digitale ale acestora și este condusă direct de Marc Walder, secondat, în cazul unora dintre publicațiile din elveția, de Urs Heller. Ringier Entertainment reunește brandurile și activele financiare și este condusă de Michael Voss, care îl înlocuiește pe Stefan Kastenmuller în această poziție.
Ringier Digital reunește operațiunile din domeniile online marketplace și e-commerce, iar Ringier Eastern Europe include participația deținută în cadrul joint venture-ului Ringier Axel Springer Media AG și operațiunile Ringier din România și Ungaria.
Pe scurt: Schimbări organizatorice și de conducere în grupul Ringier


SCINDAREA NEWS CORP SE CONFIRMĂ. Rupert Murdoch a confirmat ieri că intenționează să împartă grupul media News Corporation în două companii listate public separat: o divizie editorială - care să cuprinde ziarele, activitatea publicistică și de educație - și una de media și entertainment.

Murdoch, președinte și director executiv al News Corp, va rămâne președinte al ambelor companii. Mogulul media nu a precizat însă că ar urma să dețină un rol executiv în cadrul diviziei editoriale, scrie HotNews, care citează The Guardian.

Murdoch va fi președinte și director executiv al companiei de media și divertisment, care va cuprinde studioul de film și televiziune 20th Century Fox, rețeaua de televiziune Fox, posturile de televiziune prin cablu, inclusiv Fox News, și activele de televiziune prin satelit, inclusiv pachetul de 39,1% în British Sky Broadcasting Group (BSkyB).
News Corp confirmă scindarea companiei. Rupert Murdoch se distanțează de divizia editorială


E BUNĂ IMPLICARE JURNALIȘTILOR ÎN BUSINESS-UL DE MEDIA? Directorii BBC le-au cerut reporterilor să vină cu idei de business care să crească câștigul grupului. Ce spun jurnaliștii din România despre acest lucru, în continuare.

Potrivit analistului media Iulian Comanescu, citat de DailyBusiness.ro, "acest gen de presiune există deja în redacțiile românești, unde din punctul de vedere al veniturilor este jale, dar sunt publicații care au găsit soluții onorabile."

În opinia acestuia, "faptul că business-ul se amestecă cu jurnalismul chiar în locul unde a început televiziunea marchează sfârșitul unei iluzii, aceea că de afaceri se ocupă o persoană sau o parte a organigramei și de conținut, de editorial, o alta”.
"€œJurnalistii nu ar trebui să se implice în business. Odată implicați în business ei nu mai sunt jurnaliști. În România se întâmplă astfel de lucruri. Mulți jurnaliști fac pe jurnaliștii dar sunt oameni de afaceri”, a declarat ziaristul Stelian Tănase pentru DailyBusiness.ro.
Jurnalist sau strateg de vânzări? "Media își redefineste relația cu sursele de venit"


 

NEW YORK TIMES, ACUM ȘI ÎN CHINA. Publicaţia New York Times a lansat, ieri, o versiune online destinată chinezilor, un popor cu peste 500 de milioane de utilizatori de internet, scrie Evenimentul zilei.

Ediţia în limba chineză a ediţiei electronice New York Times (http://cn.nytimes.com) se adresează "cetăţenilor educaţi, înstăriţi, globali" din clasa mijlocie chineză, explică responsabilii cotidianului, conform BBC News.

"China operează un firewall foarte puternic. Nu avem control asupra lui. Sperăm însă şi ne aşteptăm ca oficialii chinezi să primească bine ceea ce facem noi", a precizat în acest sens editorul de politică externă Joseph Kahn.
Ziarul "New York Times" a lansat şi versiunea în limba chineză

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • @dan- de ce ar fi facut-o intentionat? il vedeau atat de prost pe ponta incat sa se dea basescu?nu si-au facut temele inainte.
    eu am vazut componenta celor de anul trecut la consiliul european:24 de prim-ministri si 4 presedinti(letonia, franta, romania plus o tara pe care am uitat-o)mie mi s-a parut o adunare a prim-ministrilor nu a presedintilor. 24 la 4. as zice ca cifrele vorbesc.ca boc n-a suflat in front stie toata tara, ca daca sufla poate nu eram aici .asa ca dusul lui basescu nu inseamna pentru mine, roman cu capul pe umeri nimic, decat ca i-a luat jucariile lui boc si i-a dat cu ele peste bot!timp de cativa ani. a suflat cineva in front pana la usl?
  • Nu stiu cum sa va spun, dar mie mi se pare ca ponta a reusit sa-l faca pe basescu chiar simpatic (intentionat am scris cu litere mici). Iar serios vorbind, daca acum ponta confunda politica cu un joc de grupa mica la gradinita si se manifesta ca un trepanat, mi-e groaza sa ma gandesc ce se intampla in visurile lui de presedinte.
  • cat de bine pregatiti erau ziaristii aia! ai nostri cand se duc al vanatoare citesc, se documenteaza! mereu spun ca ai nostri sunt mai isteti decat ai lor doar ca au ghinionul de-a se fi nascut aici!cum poti confunda doi oameni care au varste si trasaturi atat de diferite!?
  • nu va fi presedinte, va candida antonescu din partea USL iar Ponta parca e ruda cu geoana, nu vreau sa spun ca e prostut.

Trimite un comentariu