Skip to main content

Cum sunt împărţite meciurile europenelor si Olimpiada intre TVR si Dolce

 

Publicitate

Campionatul European de fotbal va fi transmis în România de TVR şi Dolce Sport. Postul public detaliază câte şi ce partide de fotbal vor putea fi urmărite la Dolce Sport şi câte pe canalele Televiziunii Române.

Şi Jocurile Olimpice de la Londra vor fi împărţite între TVR şi Dolce. TVR estimează


o reducere a cheltuielilor de jumătate de milion de euro din parteneriatul cu Dolce.

În baza parteneriatului încheiat cu Dolce Sport, TVR estimează o economie importantă pentru cheltuielile tehnice, de peste jumătate de milion de euro.

Cum sunt împărţite europenele la TV în România şi cum va fi transmisă Olimpiada în continuare:

TVR difuzează, în perioada 8 iunie-1 iulie, toate cele 31 de meciuri din cadrul Campionatul European de Fotbal EURO 2012 din Polonia şi Ucraina, dar şi rezumate, ştiri şi talk-show-uri dedicate acestui eveniment.

Partidele vor fi difuzate în direct sau înregistrat, pe TVR 1, TVR 2, TVR HD, dar şi de Dolce Sport, în urma parteneriatului încheiat de televiziunea publică şi postul deţinut de Romtelecom, la finalul anului trecut.

  • Toate cele 31 de meciuri din cadrul EURO 2012 vor fi transmise live pe site-ul TvrInfo.ro, realizat special de TVR pentru această competiţie.
  • La TVR 1 şi TVR HD telespectatorii pot urmări meciuri în direct, de la orele 19.00 şi 21.45.
  • TVR 2 şi TVR HD vor difuza înregistrările partidelor din faza grupelor, transmise în direct de Dolce Sport, imediat dupa încheierea acestora, de la ora 00.00.
  • Din faza sferturilor, toate partidele vor fi transmise în direct de TVR, simultan cu Dolce Sport.

Dolce Sport va difuza şi o parte dintre competiţiile de la Jocurile Olimpice de Vară (Londra, Marea Britanie).

  • Telespectorii TVR vor putea urmări transmisiunile de atletism, gimnastică, canotaj, caiac-canoe, nataţie, scrimă, dar şi meciurile echipei naţionale de polo, singura calificată la această ediţie a Jocurilor Olimpice.

Sublicenţierea drepturilor de transmisie a unor competiţii sportive este un demers legal şi necesar în contextul financiar actual al televiziunii publice. O soluţie care a îmbinat dorinţa de a oferi fotbal telespectatorilor TVR cu importanţa reducerii costurilor de transmisie.

Ce presupune acest parteneriat?

În baza bunei colaborari, cele două televiziuni au realizat în ultimele luni schimburi de conţinut pentru ştirile sportive.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex.D Alex.D
    @mujer-> omule(oamo) trai-ti-ar, sunt perfect de acord ca e "iuteala de mana si de minte" dar din primul tau comment se intelegea ca fiecare ar fi iesit pe plus si uite asa se fac afacerile(asta mai ales din ultima intrebare la care raspunsul e clar->ia-u oprit cumetriile altora care s-au inteles pe mult mai putin)...lucru total neadevarat!!!
    Iuteala pe care a avut-o unul sau chiar amandoi e de admirat pe plan personal DAR chestia asta miroase de la 100 KM a cumetrie si una peste alta TVR putea sa obtina MUUUULT MAI MULT din sublicentiere iar oamenii de rand ar fi fost mai castigati deoarece statistica spune ca digi are oricum mai multi abonati(muuuult mai multi)-> si nu, nu ii reprezint.
    P.S: cu toate ca sunt de acord cu aceasta a 2a postare a ta, am un sfat->incearca sa fi mai explicit(a) in idei.
  • mujer mujer
    Buey whatever, nici Vladut si nici Cosminel nu mi dau sa mananc, pe partea asta poti sa stai linistit. Imi permit aia 1-2-3-5 euro cat m o costa sa vad meciurile online, ca teveu nu mai am de 3 ani. Si pe partea mea, daca asta e atitudinea, sa ia cine ce o vrea de la tvr. Imi mentin parerea ca e chestie de iuteala de mana si de minte. Noi sa fim sanatosi!
  • Alex.D Alex.D
    buey mujer-> ideea era ca s-au facut mishmoashe numai pe cumetrie si intelegerea nu a fost cea mai buna pt tvr si putea obtine mult mai mult.
    Acu' pentru faptul ca vladut si cosminel sunt incuscriti tvr iese pe pierdere la afacerea asta numai gandindu-ne la cat putea incasa din ALTE SURSE-DACA cedarea(sublicentierea) sau ce mama naibii e, era facuta PA BUNE. Dooooh !
    Te-ai prins acusi? sau postai doar ca sa te bagi in seama?
    Ori mai e varianta ca esti vreun apropiat al incuscritilor sau chiar unul din ei.
    Vai de judecata lu' matale !
  • aidan aidan
    @mujer- toate bune si frumoase dar sa nu uiti ca tvr este institutie publica!nu-i voiculescu care o pune de una mica cu elan, sa zicem! si pentru ca e publica nu poate sa-si bata joc de banii publici cum vrea muschiul lui cosmin cernat! tot ce-i public, din bani publici, face licitatii! LI-CI-TA-TII !!! de aia cazul e penal!
  • aidan aidan
    asa-i mihai! sa cumperi cu 31 de milioane si sa faci un cadou de 3 milione lui dolce cand puteai sa faci o licitatie si aproape sa-ti scoti banii bagati,asta e caz penal! sper sa dispara afacerile desteptilor in detrimentul "prostilor"!
  • mujer mujer
    Ce controverse, ce lupte de orgolii, ce palme virtuale naste o simpla cursa dupa minge, oameni buni!

    Sa ne dam 2 pasi in spate si sa judecam la rece: unii au avut nevoie de content, altii de bani. S-a facut schimbul ca fiecare sa obtina ce avea nevoie. Avantajul celui mai iute de mana si de minte, Dolce a obtinut un avantaj competitiv deloc de neglijat. Pe ceilalti ce i-a oprit?
  • mondo mondo
    problema e ca rcs are monopol pe distributie , urmatorul pas monopolul pe content (= manipulare) .uitati-va fericiti la meciuri si tumbe.noi lucram pentru voi .
  • geo geo
    ce fenomen media, my brother, era normal ca pachetul de meciuri sa fie scos la licitatie, cine dadea mai multi bani si avea acoperirea mai buna il cumpara; nu cum au procedat "baietii destepti" de la Tvrsport si DolceSport, la mica intelegere. ce mare acoperire, ce audienta are DolceSport de tot le iei partea asa!?
  • bahmuteanca bahmuteanca
    draga mihai, ai dreptate aproape in tot ce ai scris. dolcesport isi masoara audienta, e pe locul 49 iar gspul e undeva pe locul 30...e problema celor de la digisport daca vor sau nu sa plateasca sa li se masoare audienta. Campionatul asta europeana fara Romania e precum mincarea fara sare...mai ales la meciurile din grupe...asa ca Dolce a facut o investitie proasta...daca am interes si e meci bun privesc pe siteul tvr sau decalat, de la miezul noptii pe tvr 2...
  • adi adi
    salut Petrişor
    la digi cablu digital sau decodat toate programele, putand fi prinse fara receiver
    nu stiu din ce cauza dar tare bine ar fi sa ramana asa
    daca poti sa iei legatura cu directorii rcs poate scri pe site despre ce este vorba cu miscarea asta spectaculoasa.
  • Dan Dan
    Bai lasati prostiile ca astea deja sunt de DNA, nu de dat prin ziare, la gargara. Lucruri de genu' asta ar trebui sa se rezolve prin birouri la procuratura ori prin sali de judecata, nu in birourile cu aer conditionat si spagi grase de la Dolce/ TVR. Numa' sotu' lu' domnisoara Hura nu stie ca ulcioru' nu merge de multe ori la apa ! O sa afle, insa !
    Iar tu cecelea, schimba-ti numele in cacalea ca in curand va cumparati cu totii pampersi la Jilava.
  • hash hash
    cecelea de naiba vrei tu sa spui, inteligentule, specialistule in marketing, profesionistule, si care0i morala, alta decat faptul ca aia doi sunt fini si fac parandaraturi pe carca TVR ? stii ce bani se-nvart in treburi d-astea ori doar iti place sa dai din clanta aiurea ?
    iti desenam ? cosmine, tu esti undecover, tata ?
  • Lol Lol
    Magus !! Stai jos ! Azi ai un 2 !
  • Magus Magus
    Cred ca deja s-a mers prea departe, iar vinovati suntem noi.Nu trebuie platit abonamentul pt TVR.Aici nu exista decat o solutie:desfiintarea!
  • cecelea cecelea
    Geo, tu ori esti coleg cu Mihai de sectie, ori esti insusi Mihai. Ai acelasi gen de intelegere a fenomenului media.

Trimite un comentariu

sus