Skip to main content

Fostul viceconsul de la Madrid, noul corespondent Digi24 în capitala Spaniei

 

Digi24 îl are corespondent la Madrid pe Ciprian Bălţoiu, cel care a renunţat la functia de viceconsul în capitala Spaniei pentru a se întoarce la profesia de jurnalist.

Publicitate

Ciprian Bălţoiu a ocupat funcţia de viceconsul al României la Madrid timp de trei ani şi jumătate.

Ciprian Baltoiu le va aduce telespectatorilor un plus de informatie despre comunitatea română din Spania.

“Doresc să rupem prejudecăţile şi ştampilele puse pe nedrept celor ce traiesc în Spania. Şi, in plus, pentru milioanele de iubitori ai sportului canalele Digi Sport vor avea de acum în colo în Spania o camera şi un reporter prezent peste tot pe unde se întamplă ceva interesant în domeniul sportiv”, spune Ciprian.

Cine este Ciprian Bălţoiu?

  • Ciprian Bălţoiu şi-a început cariera în presă in 1993 la Radio Cinemar Baia Mare. Tot atunci a inceput colaborarea cu BBC.
  • Apoi după un an de şcoala de jurnalism în Columbia Missouri SUA a trecut câteva luni prin presa scrisa pentru a continua la Radio Contact Baia Mare, reporter şi apoi director.
  • În 1998 a inceput să lucreze ca reporter la BBC secţia în limba română. Au fost ani in care a relatat de peste tot din tara şi a transmis de mai multe ori din teatre de razboi precum Afganistan şi Irak.
  • După episodul BBC a trecut la televiziune. National Tv şi apoi N24 au fost două posturi de televiziune unde a fost redactor-şef şi apoi director al canalului N24.
  • După 6 luni de experiment PROTV, a ajuns prin concurs la Televiziunea Româna unde a fost corespondent la Palatul Cotroceni. De la TVR a acceptat propunerea de a reprezenta România ca viceconsul la Madrid.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • BALAN BALAN
    REG .IESIRE Nº 292725. Toledo,a 15 de DECEMBRIE de 2023.



    Către : DEPARTAMENTUL PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI,
    dl.Gheorghe Florin Cârciu - Secretar de Stat .

    Dirección: Piața Victoriei 1,
    București 011791, Romanía.


    Excelenta,
    Subsemnatul Ion Balan cu domiciliu rezident in Municipiul Toledo, Mentionez cá detin functia de
    Presedinte al Organizatiei Non –Guvernamentale Internationale cu sediul central in Toledo_Spania cu
    Delegatii in Madrid, Jerez de la Frontera,Huelva,Roquetas de Mar ,Cuenca, Brihuega – Guadajara ,Burgos si Valencia , precum si in Europa .Germania ,Italia Grecia in curând si in România cu peste 81.000 de membri nationali si internationali si 18 Asociatii afíliate.
    Cu denumirea ,, Federatia Internationala a Asociatiilor pentru Apararea Drepturilor Imigrantilor
    din Europa _FIADDIE.
    EXPUN :
    LEGE nr. 544 din 12 octombrie 2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.Anexa Document Nº 1,cu 16 pag. Cum se poate construi un asemenea Centru comunitar dupa data inchiderii sesiunilor de finantare?
    Aprobarea proiectului se face in 27 noiembrie 2023,termenul limita de justificare este 15 noiembrie 2023.Acele ceasornicului au luat-o razna !De Craciun vom sarbatori Pastele,ca sa aiba timp Episcopia sa realizeze proiectul! Ha,ha ha..
    Oare sunt singurul *** ,sau toata Romania e tampita ,ca alta explicatie nolmala nu gasesc ..

    CERERE
    DEPARTAMENTUL PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI,
    Dl.Gheorghe Florin CÂRCIU - SECRETAR DE STAT.

    Denumirea institutiei publice ; Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
    Adresă: Str. Muzeul Zambaccian nr. 17, sector 1, CP 011871, București, România.
    Telefon: +40 374 414 600.

    Stimate domnule Secretar de Stat Gheorghe Florin CÂRCIU ,prin presenta formulez o cerere în baza Legii Nº 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interés public,cu modificârile si completârile ulterioare ,Doresc sâ primesc o copie în conformitate cu originalul a urmatoarelor documente :
    Proiecte depuse la DRP/10507/30.10.23 Admis cu suma de 5.213.985.00 lei ,punctaj 83.00 ,Rezultat afisat pe Site-ul DRP LA DATA DE 27.11.23.în conform prevederilor Ghidului de Finantare nerambursabilâ pe 2023 doresc urmâtoarele documente de interes .
    a)Solicit tot în baza legii nr.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interés public,cu modificârile si completârile ulterioare cu înregistratâ la DRP.
    - Copie dupâ Contract de Finantare DRP/10507/30.10.23
    - Copie dupâ Cerere de Finantare a Solicitantului DRP/10507/30.10.23
    - Copie dupâ Deviz estimativ ,anexa la Contract.
    - Plata în Avans si Plata decont final .

    b)Solicit tot în baza legii nr.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interés public,cu modificârile si completârile ulterioare cu înregistratâ la DRP.
    DRP/10612/01.11.23 Centru Comunitar –Franta proiect Admis cu 87.00 puncte, cu suma 10.000.000.00 Lei ,doresc urmâtoarele documente de interes :
    - Copie dupâ Contract de Finantare DRP/10612/01.11.23.
    - Copie dupâ Cerere de Finantare a Solicitantului DRP/10612/01.11.23.
    - Copie dupâ Deviz estimativ ,anexa la Contract. DRP/10612/01.11.23.
    - Plata în Avans si Plata decont final .

    c) Solicit tot în baza legii nr.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interés public,cu modificârile si completârile ulterioare cu înregistratâ la DRP.
    DRP11004/13.11.23 Centru Comunitar Românesc –achizitie imobil ,Admis cu 87.00 puncte ,cu suma de 6.311.600.00 lei ,doresc urmâtoarele documente de interes :
    - Copie dupâ Contract de Finantare DRP11004/13.11.23
    - Copie dupâ Cerere de Finantare a Solicitantului DRP11004/13.11.23
    - Copie dupâ Deviz estimativ ,anexa la Contract. DRP11004/13.11.23.
    - Plata în Avans si Plata decont final .

    Prima intrebare:
    - Cum este posibil inceperea unor proiecte din ianuarie( cu sigla DRP pe afise si materiale )daca sesiunea de depunere a proiectelor a inceput din 28 februarie 2023
    - Cum se justifica aceste proiecte si de ce nu apar in spatiul public probe de diseminare
    - De au fost preferential si cu sume maxime fata de proiecte similare, dar respinse sau cu bugete reduse fata de proiectele prezentate si aprobate?
    - Cum se justifica sume imense aprobate proiectelor cu webinar?
    - Considetai ca achizitionarea unui candelabru intr-o biserica oarecare din Europa este mai important decat un proiect de educatie care costa ,posibil de 3 ori mai putin ca acest candelabru,dar produuce efecte directe grupului tinta a tinerei generatii?de ce considerati ca bisericile sunt cele mai potrivite si calificate pentru desfasurarea de proiecte educationale ,culturale (asa cum declarati permanent) in situatia in care Romania si tarile unde locuiesc romanii din diaspora dunt state laice ?
    --De ce trebuie sa insusim credinta si convingerile religioase, devenind astfel constrangere si prozelitism? Dacâ pentru realizarea proiectelor bisericilor exista prospectia pietei? 3 oferte din partea a trei firme de constructii, din care se alege oferta cea mai mica-
    Cât de des vâ aflati în pelerinajul administrativ pe drumurile diasporei si câte dintre aceste câlâtorii includ si o ,,oprire pentru reflectia “în cadrul noilor lâcase de cult finantate generos de DRP din bugetul de stat ¿un pe procente,ar fi apreciat CIFRE în lei . Această sumă depășește cu mult plafonul standard de 2.000.000 lei pentru linia de finanțare „Spiritualitate și tradiție”.
    În plus, am descoperit pe site-ul DRP două documente
    [https://dprp.gov.ro/.../10/Ordin-nr.-224-din-25.10.2023.pdf;
    https://dprp.gov.ro/.../10/Ordin-nr.-225-din-25.10.2023.pdf]
    care indică introducerea unei noi linii de finanțare, „Comunități”, fără un plafon definit.
    După ce săptămâna trecută v-am prezentat cum funcționează cârdășia dintre politic și Biserică pentru fraudarea banilor publici, publicând înregistrări cu camera ascunsă, acum vă arătăm cum se tranzacționează parohiile ortodoxe pe șpăgi de zeci de mii de euro care ajung la cel mai înalt nivel.
    Cel care a adunat dovezi video despre aceste practici este tot de preotul Petrică Leașcu, care a profitat de conjunctura profesională în care s-a aflat și a decis să filmeze cu o cameră ascunsă ce se întâmplă când încerci să obții o parohie mai bună.


    Leașcu este preot în cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului din anul 2003. În 2010, după ce i s-a deschis un dosar penal, acesta și-a depus demisia din funcția de preot paroh, rămânând preot nesalarizat sub ascultarea Înaltpreasfințitului Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului. Anul acesta, după ce a intrat în greva foamei în semn de protest pentru o condamnare în justiție pe care o considera nedreaptă, Petrică Leașcu a fost trimis de Înaltpreasfințitul Ioachim să slujească la o biserică de lângă Onești, dar tot fără să fie salarizat.
    Din această postură, preotul Leașcu s-a prezentat la superiorul său direct, protopopul Ioan Bârgăoanu, solicitându-i un post salarizat.
    Inițial, protopopul i-a spus că nu există locuri libere și că oricum preferă să promoveze preoții tineri. Însă totul s-a schimbat după pronunțarea unor cuvinte magice, care l-au purtat pe preotul Leașcu pe întreg circuitul șpăgii, ajungând până în biroul Înaltpreasfințitului Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului. ÎPS Ioachim este și membru al Sfântului Sinod, cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române și cea care dă direcția de urmat pentru întreg clerul ortodox.
    Domnule Carciu ,societatea civila , careia ii implorati credinta si bunatate, are o intrebare : de ce nu exista o agenda publica a dumneavoastra, asa cum trebuie sa aiba un profesionist, daca aceste deplasari sunt platite de catre bugetul DRP?
    Intrebarea doreste sa sublinieze faptul ca Transparenta activitatii dumneavoastra in functia pentru care politic ati fost numit, cheltuirii banului public ar fi relationata cu pretinsa judicioasa cheltuire a banului public. EA, Transparenta, cea mult invocata de toate insitutile statului roman si a UE, pare ca a disparut sau ca apare DOAR in discursuri demagogice!
    Râspunsul Nº LG544/34/18.08.2023 ,mai detaliat doresc si stampilat institutiei DRP .Solicit formularea râspunsului în scris,



    Cu deosebitâ apreciere,



    Fdo ; Presedinte ,
    Ion BALAN















    DEPARTAMENTUL PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI
  • nicu nicu
    dragi compatrioti cei ce vreti sa votati si vedeti mesu mergeti an Toledo la 50km de madrid si votati an 20 de minunte
  • iconia iconia
    :) de ce, pentru ca nu-l injura pe Basescu?
  • ana m ana m
    E un tip foarte arogant si mare sustinator a lui Basescu. Ia sa vad cine are curajul sa spuna ca nu este adevarat.
  • exMediapro exMediapro
    @ioana: vorbesti aiurea! la ce publicatie lucrezi? sa fac un ocol mare
  • Adriana Z Adriana Z
    Esti prost informat maestre.....in meseria de ziarist trebuie sa te documentezi bine inainte de a face afirmatii.....si de ce o bagi pe Mara in subiect ??
  • ioana ioana
    Nu a fost niciodata director N24. Ptr f scurt timp, a asigurat interimatul ca redactor sef.
    Amanunte pe cat de multe, pe atat de corecte are Mara Banica. Au fost amici buni....

Trimite un comentariu

sus