Skip to main content

ProSport: TVR a sublicenţiat Euro pentru 3 milioane de euro

 

Publicitate

Televiziunea publica a sublicentiat catre Dolce meciurile de la Euro si cateva transmisii de la Olimpiada pentru trei milioane de euro, scrie ProSport, care citeaza pe Cristian Nitulescu, membru in consiliul de administratie al TVR.

Pentru cele trei milioane de euro, Dolce a luat cateva meciuri si ore de la Olimpiada si a oferit TVR drepturi de a transmite 51 de meciuri din Liga I.

"12 meciuri, care nu vor fi transmise în direct de TVR, ar trebui să valoreze, la media plătită, 3,6 milioane de euro. Cu toate acestea, TVR încasează doar 3 milioane de euro. În aceşti bani intră şi 100 de ore de la Jocurile Olimpice de vară, şi meciuri de la Campionatul Mondial din 2014", a dezvăluit pentru ProSport Cristian Niţulescu, membru în Consiliul de Administraţie al TVR, numit în această poziţie de PSD.

ProSport prezintă în acelaşi material şi alte detalii financiare din contractul semnat de TVR cu Dolce Sport prin care postul public i-a cedat canalului de sport de la Romtelecom o parte din drepturile de difuzare ale meciurilor din Euro 2012.

"Contractul a fost semnat fără ca membrii Consiliului de Administraţie să-l fi văzut! Doar preşedintele l-a aprobat. Am cerut o anchetă, am trimis către preşedinte şi premier”, mai spune Niţulescu.

Preşedintele Alexandru Lăzescu a declarat pentru Hotnews:

"Contractul a adus pentru TVR o sumă semnificativ mai mare decât se putea obţine din publicitate în cele 12 meciuri sublicenţiate. În plus, costurile de transmisie pentru CE şi JO au fost înjumătăţite, o economie de 0,5 milioane de euro".

Lăzescu confirmă şi că TVR are de primit 51 de meciuri şi spune că până acum a transmis doar unul pentru că a preferat să le ţină pe celelalte pentru ani fără JO şi Euro.

În schimb, Lăzescu se apără că "din cele 12 meciuri din grupe, patru sunt oricum programate simultan", toate sunt "disponibile pe Internet", iar "procesul de sublicenţiere a fost transparent, competiţiile ofertate au fost afişate pe website-ul instituţiei, ulterior având discuţii cu principalii actori interesaţi în preluarea transmisiunilor".

Cea de-a doua parte din contractul de sublicenţiere, Dolce Sport, a răspuns şi la rându-i controversei:

"Acordul dintre Dolce Sport şi TVR nu este nici primul, nici ultimul, am mai anunţat până acum astfel de colaborări cu Pro TV şi Digi Sport. (...) Preţul plătit pentru preluarea meciurilor din cadrul Campionatului European de fotbal a fost unul corect, având o valoare semnificativă, în concordanţă cu condiţiile şi practica de pe piaţă şi ţinând cont de reglementările în vigoare UEFA, EBU şi ale altor foruri".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mondo mondo
    marile javre : mitica , teszary(boanghenul de la rcs) si constipatii de l;a consiliul concurentei trebuie arestati . asta e acarul paun . 51 de meciuri din liga 1 fac 27 mil de euro dupa ultima licitatie frf liga rcs. tara asta e condusa numai de emasculati?
  • șocîtele șocîtele
    mare ziar de sport ,adevarat, de azi cat un cearceaf dar degeaba, da stirea asta la 2 sapt dupa ce a aparut in alt ziar si mai ales pe facebook, sunt penibili ,saracii , si ei si altii care n-au nicio legatura cu presa .

Trimite un comentariu

sus