Skip to main content

31 Iulie. Ciutacu şi Badea au jignit o campioană olimpică. Ghid de bune practici la TVR

 

ALINA DUMITRU, JIGNITĂ DE BADEA ŞI CIUTACU. Campioana Alina Dumitru a fost atacată dur de jurnalistul Victor Ciutacu pentru că nu a votat şi pentru că s-a plâns deoarece nu a fost felicitată de niciun oficial român, scrie Adevărul.

Ciutacu a reacţionat prompt pe Twitter. „Idoliţa snobilor cu acces la net, Alina Dumitru, e vexată că n-au sunat-o nici suspendatul, nici interimarul. Deci nu votează, nu se bagă", scria Ciutacu pe Twitter.

„O doare mâna cu care votează, că i-a făcut brazilianca armbar şi a bătut-o la zero", a răspuns Mircea Badea, tot pe Twitter. Apoi, userul Dariuka2003, care, între timp şi-a desfiinţat contul, a replicat: „Cei 7 ani de acasă n-au legătură cu calitatea de sportiv... Vaca e vacă pt că aşa s-a născut", iar răspunsul lui Ciutacu nu a întârziat să apară: „Exact".

Se întâmpla la 18.22. După o pauză, la 19.15, Victor Ciutacu a mai dat o replică: „Să tacă dracu' din gură, nu să fie ofuscată că n-au sunat-o mărimile. O să ia bani de la la stat pentru medalie"

Ciutacu a şters pe jos cu judoka Alina Dumitru


GHID DE BUNE PRACTICI LA TVR. Jurnaliştii de la Ştirile TVR au primit pe mail, la sfârşitul săptămânii trecute, un "ghid de bune practici" în relaţia cu mediile guvernamentale şi politice, scrie Hotnews.ro. Ghidul nu este semnat de nimeni, dar este transmis de Direcţia ştiri şi, pe lângă enumerarea unor principii de bun simţ în abordarea subiectelor politice – acurateţe, imparţialitate, evitarea distorsionării mesajului original etc. - prevede ca orice interviu sau invitat la dezbateri pe teme politice trebuie să aibă acordul coordonatorului editorial.

Documentul primit de jurnaliştii de la Ştirile TVR, intitulat "Ghid de bune practici si conduita editoriala pentru jurnalistul de stiri al TVR, in relatia cu mediile guvernamentale si politice", mentioneaza la capitolul "Politica, politici publice si sondaje" / rubrica "acorduri obligatorii" ce si cine trebuie sa obtina acordul "coordonatorului editorial" sau a directorului DEIS pentru a aparea pe post:

  •  orice propunere de a intervieva un politician, cu excepţia scurtelor interviuri de informare legate de evenimentele zilei
  •  ofertele de interviuri de la partide
  •  solicitările de difuzare a unor declaraţii guvernamentale sau a unui raspuns la o declaraţie guvernamentală, coordonatorul editorial fiind cel care "ia decizia asupra difuzării"
  •  propunerile făcute unor personalităţi de a comenta un subiect în emisiunile informative
  •  orice propunere de a invita un politician "într-o emisiune unde un astfel de invitat este excepţia, nu regulă"
  •  "invitaţilor nu li se propune să comenteze în timpul emisiunii informative un alt subiect decât acela pentru care coordonatorul editorial şi-a dat acordul"
  •  orice propunere de a comanda sondaje de opinie pe teme politice, de politici publice sau subiecte controversate trebuie să aibă acordul atât al coordonatorului editorial, cât şi al directorului DEIS

"Ghid de bune practici" la Stirile TVR: Orice invitat si orice interviu trebuie sa aiba acordul coordonatorului editorial


JURNALIST RĂNIT ÎN SIRIA. Un jurnalist liber-profesionist de naţionalitate franceză, Pierre Torres, care colabora cu mai multe agenţii şi publicaţii, printre care şi AFP, a fost rănit duminică la Alep, în Siria, unde este în curs o ofensivă a forţelor guvernamentale, potrivit unui coleg al acestuia, scrie Adevărul.
Pierre Torres, în vârstă de 28 de ani, a fost rănit de un glonţ la nivelul umărului, potrivit unui jurnalist liber-profesionist spaniol, care l-a văzut după ce a fost rănit. El a fost evacuat către Turcia pentru a primi îngrijiri, a precizat jurnalistul martor, fără să fie în măsură să ofere precizări în legătură cu circumstanţele în care a fost rănit Torres.
Jurnalist liber-profesionist francez, rănit în confruntările de la Alep


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • aidan aidan
    @nimeni- CHIAR ESTI UN NIMENI! mare performanta! cat de odios sa fii sa o bagi si pe bruma in mizeria asta? cat de nimicnic? pai, nu te bate dumnezeu? ce ti-a facut femeia? daca ai boala pe mircea, bata-te cu el nu cu femeia lui! esti monstruos sa sugerezi asa ceva. lasule, urata viata trebuie ca ai ca sa-i doresti unei femei care nu te-a deranjat cu nimic un atat de mare RAU!tu te crezi OM? cu asemenea ganduri teribile?
  • aidan aidan
    alina este o persoana deschisa si buna, nu cred ca marea ei grija a fost ca nu a fost felicitata de o persoana politica, desi ar fi trebuit macar s-o sune biroul unuia dintre cei doi presedinti. ciutacu i-a zis idolita. a snobilor sau a nesnobilor tot idolita ramane! a fi facut idol nu-i o jignire. badea a zic ca a durut-o mana. abia cel de-al treilea a jignit-o dar nimeni nu-l numeste si nu ia foc din cauza lui.numai numele celor doi sunt in titlurile mass media. abia ceea ce se vinde peste tot ca o a doua postare a lui ciutacu e grosolana. cu tacutul din gura. nu sunt pe twitter nici pe facebook, mi se par locurile in care te poti face de rahat pe viata, locul unde hotii afla unde stai, ce ai in casa si cand esti plecat ca sa poate si ei fura in liniste, locul in care se benocleaza toata lumea la pozele tale neretusate si-ti comenteaza parul din nas, mustata feminina si parul de pe piept,locul in care crezi ca ai milioane de prieteni dar n-ai niciunul, locul in care te dai mare si tu esti un neica nimeni. mare alienare pe fb si twitter! uite, ajungi ca pentru o postare sa nu mai participi la olimpiada, ca sportiva care a balmajit ceva despre negri. mie mi se pare incredibil sa se intample asa ceva si sa mor eu daca ii inteleg pe cei ce-si dau cu stangul in dreptul pe chestiile astea doua! ma gandesc ca doar cei care o fac pentru castiguri financiare sunt destepti, restul, niste oameni singuri, nefericiti, care se imbata cu gandul ca au prieteni desi nimeni nu le trece pragul.nu mai vorbesc de iubitii si iubitele racolati pe siteurile astea! de englezoaica desfigurata cu acid sulfuric de iubitul gelos cunoscut pe fb isi aduce aminte cineva? eu stiu ca oricine se poate da oricine pe net. cum de afirmatiile in mediul asta devin probe de acuzare? cred ca lumea a luat-o razna. nu cred deloc ca alinei i s-a urcat la cap! la cat a muncit are capul bine prins de umeri. cred ca a fost intaratata. cel putin in privinta lui badea. daca ciutacu a scris "sa taca dracu din gura!" e o impertinenta si putem sa-i zicem si noi: taci dracu tu din gura! si cere-ti scuze fetei noastre de aur si argint!
  • liam liam
    Da medicamentele , medicamentele le-ai luat?
  • Alex.D Alex.D
    Pai tocmai asta e desteptule in 89 unii oameni au murit pt a avea dreptul inclusiv de a ANULA un vot in caz ca nu te intereseaza nimeni si nimic DAR a nu te duce la vot e destul de blamabil (cu toate ca ramane alegerea fiecaruia)
  • Mircea Mircea
    Observ că vă luați titlurile numai din presa băsistă - Adevărul, Hotnews, Evz.
  • theodor theodor
    Felicitari Alina ai dat dovada de respect fata de culorile tarii. Nu are rost sa apleci urechea la oamenii care nu stiu ce inseamna munca cu adevarat. Inca sper sa fim o natiune democratica si fiecare individ trebuie sa aiba libertatea de a alege. A incerca sa blamezi pe cineva pentru ca nu a votat, nu reprezinta decat o improscare si o incitare la ura. In 1989 ne-am castigat un drept, Daca ne intoarcem iar la cenzura cuvantului e grav. Inca o data sincere felicitari Alina.
  • vladbutucea.com vladbutucea.com
    A3 isi justifica prezenta pe piata prin faptul ca face parte dintr-un trust care obtine profit. A3 e un brand indispensabil pentru Intact care ajuta enorm imaginii trustului. Daca faci si un pic de calcule o sa vezi ca ratingurile din 2012 pot aduce A3 pe profit anul asta, mai ales in conditiile unui managemen nou. Nu este cazul celorlalte posturi care nu au crescut semnificativ in rating fata de anul trecut.
  • ovidiu ovidiu
    deci te uiti doar la a1 ,a2,gsp si euforia caci restul (inclusiv a3) au raportat pierderi pe 2011-http://www.paginademedia.ro/2012/07/bilant-2011-toate-televiziunile-pe-pierdere-cu-exceptia-antena-group/
  • biaggio biaggio
    Nu se vor compara vreodata cu aceasta fata minunata, niste lingai si imputiti. Bravo Alina esti mandria noastra si iti multumim pentru tot. Felicitari!
  • mad79 mad79
    Ciutacu si Badea sunt doua nevertebrate ale presei din Romania,care nu stiu altceva decat sa latre cum le canta Voiculescu!Ar fi fost niste tortionari sec uristi,fara nici o mostra de constiinta!
    Imi bag picioarele in el de vot,dar jignirea unei sportive ca Alina Dumitru si a celor care nu s-au prezentat la vot,nu poate decat sa ne arate cat de bolnavi si lipsiti de realitate sunt aceste doua larve umane si cei care se uita la ei!
    Oameni astia nu stiu ca intr-un stat de drept singurul instrument la care toti ne supunem e LEGEA si nu capriciile unora!!!Daca legea spune ca ai DREPTUL,sa nu te prezinti la vot,cu ce drept unicelularele astea doua isi permit sa jigneasca o tara intreaga,care nu a vrut sa valideze incompetenta lui Ponta si Crin???
    Afara cu leprele astea doua din tara!!!!!!
  • vladbutucea.com vladbutucea.com
    cornele, eu ma uit doar la televiziunile care isi justifica existenta intr-un sistem economic (recte alea care fac rating si produc bani). In 2011 DOAR Intact Media Group a declarat profit. De unde rezulta ca restul televiziunilor exista pe piata DOAR daca spala bani sau sustin anumite interese. Eu tie n as putea sa ti cer sa ti oxigenezi creierul, pentru ca sunt convins ca in cazul tau nu ooxigenul e problema.
  • nimeni nimeni
    Ah, ce m-as bucura sa si-o fure Mircisor o data, pe strada, asa huliganic cum vorbeste el, sa nu mai comenteze el sporturi de contact.
    A, eventual sa i-o babardeasca si pe tunata aia cu care o arde el in concedii, sau prin ghencea pe unde sta.
  • cotofana cotofana
    Pai unde e jignirea? Ca e vexata? Ca a batut-o aia la 0? Nu pricep.
    Si de cand trebuie sa ridicam statui asa, de amorul "artei"? Se pare ca in ultima vreme am inceput sa ne mandrim doar cu sportivii olimpici.
    De lotul romanesc de matematica, de exemplu, care a castigat cateva medalii de aur la olimpiada de acum 2 saptamani din argentina nu sufla nimeni o vorba.
    Si nu prea cred ca geniile de acolo sunt vexate ca nu i-a sunat basescu.
  • cornel cornel
    @vladbutucea.com Cred ca te uiti cam mult la Antena 3. Iesi putin la aer si oxigeneaza-ti putin creierul. Apoi fa un pas inapoi si priveste imaginea de ansamblu. Vezi istoricul, motivatiile si realizarile personajelor. Uneori e bine sa gandesti singur. S-ar putea sa fii surprins de rezultate.
  • Horea Horea
    Eu te-am mai intrebat o data (si nu mi-ai raspuns) : tu faci pe prostul sau ...chiar esti ?!

Trimite un comentariu

sus