Skip to main content

CNA: Radiourile, mult divertisment și prea puține știri

 

Publicitate

Posturile de radio au din ce în ce mai puține emisiuni informative. Constatarea aparține mai multor membri CNA, care au spus în ședința de ieri că vor ține cont de acest aspect la prelungirea licențelor de emisie radio.

Răsvan Popescu, președintele CNA:

"Constatăm că tot mai multe posturi de radio și-au redus programele informative în favoarea divertismentului, a muzicii. Ne vom pune foarte serios problema ca, în momentul prelungirii acestor licențe, să dezbatem această chestiune și să vedem dacă CNA va mai fi de acord în continuare cu aceste grile în care emisiunile informative sunt din ce în ce mai puține", a declarat Răsvan Popescu pentru presă.

Președintele CNA a mai subliniat că se va întâlni cu reprezentanţii radiourilor şi asociaţiilor de profil pentru a discuta problema reducerii emisiunilor informative.

În şedinţa de ieri, Christian Mititelu, membru al CNA, a fost cel care a deschis discuţia despre tendinţa posturilor de radio de a difuza numai muzică, deși acestea când au primit licența au promis în fața Consiliului că vor difuza "programe informative în procente semnificative din grilă".

"Eu înţeleg că după căderea regimului Ceauşescu, când nu era acces uşor la muzica occidentală, era o mare sete de muzică la posturile de radio. De atunci au trecut 22 de ani şi ascultătorii din România sunt supuşi aceluiaşi gen de meniu. (...) Credeţi că este un lucru bun ca să licenţiem, să dăm prelungiri cu câte nouă ani pentru genul ăsta de emisiuni?", așa a sunat problema ridicată de Christian Mititelu, fost director al postului britanic de radio BBC, după cum relatează Mediafax.

Pe de altă parte, Ioan Onisei, vicepreședinte CNA, a explicat că în mare parte această situație este cauzată de problemele financiare pe care le au atât posturile de radio locale, cât și cele de la București.

Narcisa Iorga: radiourile sunt sărace în știri

Narcisa Iorga, un alt membru CNA, a spus că împărtășește opinia lui Christian Mititelu și că posturile de radio vor fi "luate la întrebări" pe această temă când vor veni în fața Consilului pentru a-și obține prelungirile de licență.

Ea a mai spus că radiourile mai difuzează programe informative, dar de o durată foarte scurtă şi cu un număr mic de ştiri.

La finalul acestor discuții, Răsvan Popescu a cerut Departamentului Licenţe din CNA să întocmească o listă cu toate posturile de radio care în până la sfârșitul anului ar trebui să se adreseze Consiliului pentru o prelungire de licență, dacă vor să emită în continuare.

Discuţiile au fost purtate în contextul în care Consiliul a analizat şi aprobat o serie de solicitări de prelungire a licențelor pentru câteva stații locale de radio.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Asta este o problema, in Romania toate radiourile se aseamana, au aceiasi muzica in rest nimic, radioul trebuie sa fie ineractiv, trebuie sa se adapteze daca nu..... Voi cei care vreti muzica, n-r fi mai usor sa va faceti 2 cd-uri si sa le ascultati toata ziua. Zu si Kiss aceiasi mizerie :))
  • Comunistii astia de la CNA chiar n-au ce face! Ei vara nu dorm! Ce rost au stirile de jumatate de ora la radiourile gen Zuzu sau Sarut FM?
  • cand dau drumul la radio mi se rupe de politica! vreau doar muzica! iete, la cerberii lui peste! nu se face politica la radio si ei n-au de lucru! o sa aiba ei grija sa nu mai avem nici muzica! ne dau ei stiri de sa nu le putem duce!mi se pare mie ca e cu amenintare. va ia la mere du diable daca nu dati stiri. si la noi stirile sunt ori politice ori cu tarfe cu respect! vad ca daca fac politica nu e bine, dar nu-i bine nicI daca nu fac! sper ca cna-ul sa dispara!sau sa se ocupe doar de gramatica! politica IMPUTE! tot!

Trimite un comentariu