Skip to main content

EXCLUSIV. Marca Click se scoate din nou la licitație. Dinu Patriciu, executat pentru datorii la tipografia cărților

 

Publicitate

IAR LA LICITAȚIE. Marca Click este scoasă din nou la licitație. De data aceasta, Dinu Patriciu și Adevărul Holding sunt executați în contul unor bilete la ordin emise pentru tipografia italiană Grafica Veneta, care s-a ocupat de cărțile Adevărul.

PREȚ. Potrivit publicației de vânzare intrate în posesia Paginademedia.ro, licitația va avea loc pe 25 iulie, la ora 13.00. Prețul de pornire pentru marca Click: 878.100 de euro.

Licitația trebuie să acopere o datorie de un milion de euro, potrivit documentului de vânzare. De unde vine această sumă?

CALCUL. Cei un milion de euro reprezintă valoarea a zece bilete la ordin, fiecare în valoare de 100.000 de euro, garantate de Dinu Patriciu pentru Grafica Veneta, tipografia italiană care a tipărit colecțiile de cărți ale Adevărul Holding. Biletele la ordin au fost emise în 2009, iar instanța a hotărât executarea silită în aprilie 2012.

Ce spune documentul de vânzare intrat în posesia Paginademedia.ro:

 • având în vedere biletele la ordin, “s-a dispus obligarea debitorilor Patriciu Dan-Costache și Adevărul Holding la plata sumei de 1.000.000 de euro, la care se adaugă cheltuieli de executare în valoare de 123.974 de lei, prin urmărirea bunurilor immobile, în favoarea creditoarei Grafica Veneta S.P.A.”
 • licitația va avea lor în 25 iulie, ora 13.00, la sediul executorului judecătoresc Violeta Pârvan.
 • Ce se licitează? “Marca Click, titular al mărcii fiind Adevărul Holding SRL”

Licitația începe de la suma totală de 878.100 de euro plus TVA, preț stabilit prin raport de expertiză de către Preciss Consulting SRL.

TAXA DE LICITAȚIE: 90.000 de euro. Poate participa la licitație “orice persoană care, cel mai târziu până la începerea vânzării la licitație publică a consemnat la CEC sau în contul de consemnări (…) la dispoziția executorului judecătoresc cel puțin 10% din prețul de pornire.”

ISTORIE. Marca Click a mai fost scoasă la vânzare în urmă cu o lună, de către un alt executor judecătoresc. Datoria de recuperat atunci era de 3,5 milioane de euro și venea în contul unor servicii de publicitate pe care Adevărul Holding nu le-a achitat către Odyssey Communication (agenție deținută tot de Dinu Patriciu).

La vremea respectivă, după o dispută la care au participat nume precum Ringier sau MediaPro, licitația a fost adjudecată pentru 2,6 milioane de euro de către avocata Emilia Ciucan, o apropiată a companiilor lui Dinu Patriciu. Filmul licitației, AICI.

Ulterior, licitația a fost anulată, pentru a le da celor două părți, Adevărul Holding și Odyssey un răgaz de a ajunge la o înțelegere.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • PA! Te-a facut Imre si cu ceata lui de manageri incompetenti. Degeaba statea ospatarul tucalar dupa Basescu sa-i prinda orice vant in plamani la vizita acestuia la sediul Adevarul. Ai gresit directia! Acum te vor face si cei de la Hiparion. Sa te vad incontinuare.
 • Eu nu stiam ca-l cheama Costache :))) Deci Dan-Costache Patriciu. Suna misto! O fi dat de baut de Constantin si Elena? La prieteni ma refer, ca sclavii oricum lucreaza pe datorie...
 • Oare se va bucura anul asta de ziua lui?
  Sau va fi trist?
  Ca nu mai e mult.
  El i-o fi ordonat lui Cacartianu sa fie basist la alegerile astea, sau i-a cedat ziarul lui base, ca sa scape de parnaie?
  Cine-l plateste pe Cartianu pentru editoriale si pt linia ziarului?
 • Patriciu e deja executat.
  De presedintele suspendat.
  E interesant ca avem CNP-ul si adresa lui Patrciu.
  Putem sa inchiriem o hidrobicileta in Cismigiu, daca-i stim datele personale?
  E interesant ca si executorul asta se face cu un miliard de lei vechi.
  Cornete sa traiasca!

Trimite un comentariu