Skip to main content

ProSport aniversează 15 ani

 

Publicitate

Ziarul de sport al Mediafax Group sărbătoreşte astăzi 15 ani de la lansare. Cotidianul a apărut în urma unor discuţii dintre Adrian Sîrbu, Ovidiu Ioaniţoaia şi Cătălin Tolontan.

O parte din cei 15 ani, ziarul ProSport a aparţinut grupului Ringier. În ianuarie 2003, cotidianul a fost cumpărat de trustul elveţian Ringier, iar în ianuarie 2008, a fost răscumpărat de Adrian Sîrbu.

Din poveştile de început ale ProSport-ului: 

  • La începuturi, nucleul ProSport provenea de la Sportul Românesc, ziar fondat de Dumitru Dragomir în 1991 şi condus de Ovidiu Ioaniţoaia.
  • În martie 1997, aproape toată redacţia Sportului Românesc a demisionat. Dragomir a încercat să se opună, dar n-a reuşit mai mult decât percheziţionarea portbagajelor unor maşini personale ca nu cumva fugrii să plece cu bunurile din dotare.
  • La şase ani de la lansarea cotidianului, conducerea MediaPro a început discuţiile cu trustul Ringier în vederea vânzării ProSport, iar pe 31 ianuarie 2003 s-a finalizat tranzacţia.
  • În urma vânzării către Ringier, din cauza neînţelegerilor dintre echipa ProSport şi trust, neînţelegeri de natură financiară dar şi de viziune asupra perspectivei ziarului, Ovidiu Ioaniţoaia, Cătălin Tolontan şi încă 106 persoane care lucrau pentru ProSport şi-au dat demisia în grup, fiind ulterior angajaţi la cotidianul concurent, Gazeta Sporturilor, deţinut de grupul Intact.

Povestea integrală a publicaţiei, AICI.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus