Skip to main content

Răzvan Mitroi, fostul redactor-șef al Digi 24: "a fost o nepotrivire de caracter"

 

Publicitate

INTERVIU. "Nepotrivire de caracter", spune Răzvan Mitroi, fostul redactor-șef al canalului Digi 24, despre plecarea de la postul de știri. În primul interviu după plecarea de la Digi 24, acordat Paginademedia.ro, Mitroi explică motivele: "ține de o incompatibilitate cu șeful proiectului, George Orbean".

Răzvan Mitroi declară în interviul acordat Paginademedia.ro că se va întoarce la proiectele de consultanță și că exclude varianta unei alte televiziuni de știri.

Mitroi:

"Nu mă regăsesc în zona de televiziune de știri în ca predomină dezbaterile aride. Digi 24 își propunea să fie altceva. De aceea Digi 24 a fost un proiect care m-a atras. Există o tentație a televiziunilor să se mute în zona militantă și de dezbatere. Sper ca Digi 24 să se abțină de la această tentație, cauzată de viața politică extrem de frământată de la noi."

Interviul, pe larg:

Petrișor Obae: De ce ai plecat?
Răzvan Mitroi: Contractul a fost pe șase luni, iar obiectivul pe care l-am avut a fost îndeplinit. Sigur, se pune problema de ce nu s-a reînnoit, dar motivul ține de o incompatibilitate cu șeful proiectului, George Orbean.

Ce fel de incompatibilitate?
Nu o să intru în amănunte. O să folosesc o formulă care apare și la divorțuri, în instanță: nepotrivire de caracter.

Vorbeai de obiectiv îndeplinit. Care era obiectivul?
Pe șase luni, obiectivul era să lansăm un concept de televiziune ca o alternativă la posturile de știri de pe piață, în sensul de a oferi mai multă informație și mai puțin comentariu, mă refere aici la comentariu nespecializat.

Cred că Digi a devenit această alternativă. În patru luni și jumătate, după boom-ul de la lansare (generat, evident și de curiozitate și de marketing), Digi a revenit la cota inițială de piață.

În cifre, ce înseamnă asta?
Nu am avut un obiectiv în cifre. Dar analizele calitative sunt bune, am avut un sondaj IRES din care a reieșit că 60% dintre abonații RCS au o părere bună și foarte bună despre Digi 24. Vorbesc de abonații RCS, pentru că acesta este universul, doar pe rețelele RCS este distribuit.

Din analizele interne a reieșit că, în rețeaua RCS, Digi 24 este la nivelul posturilor B1 și RTV. Adică în eșalonul doi al canalelor de știri, primul fiind ocupat de Antena 3 și de Realitatea TV.

 

Mă voi întoarce la proiectele de consultanță

 

Nu puteai rămâne la Digi 24 pe altă poziție?
Nu am primit nicio altă ofertă în sensul acesta. Plus că, dată fiind incompatibilitatea cu șeful proiectului, nu văd cum aș fi putut.

Ce faci acum?
Mă voi întoarce la proiectele de consultanță. Din septembrie, voi relua un proiect pe care l-am intrerupt când am venit la Digi 24. Este un proiect pe fonduri europene al unei fundații care dezvoltă un program de e-learning.

Exclud o idee de a mă întoarce la o televiziune de știri.

De ce?
Nu mă regăsesc în zona de telviziune de știri în ca predomină dezbaterile aride. De aceea Digi 24 a fost un proiect care m-a atras. Există o tentație a televiziunilor să se mute în zona militantă și de dezbatere. Sper ca Digi 24 să se abțină de la această tentație, cauzată de viața politică extrem de frământată de la noi.

La începutul anului, Răzvan Mitroi a fost invitat la PaginademediaTV unde a vorbit despre Digi24, care urma să se lanseze. Filmul, mai jos. Transcrierea, AICI.


Citește și:

 

 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • @vali: Sunt destul de detasat de antene. Daca maine vine P&G cu un buget de 1 milion de $ la Digi 24 stii cum accepta cablistii? Habar nu ai tu, oamenii au inceput deja sa aiba probleme, prezentatorii de la acest post tv au inceput sa se planga prin cluburi de chestiunea financiara.
  • zakiro esti pe din afara, cind s-a lansat postul s-a specificat clar ca 1 an de zile nu se transmit reclame !!Mai detaseaza-te de antene-specialistule!!!
  • Dac aera atat de viabil vedeam si eu o reclama la un detergent dupa atatea luni. Extrem de viabil, ai dreptate. :)
  • mie personal mi se pare cel mai bun post DE STIRI din Romania, ar fi grozav daca ar difuza mai multe stiri externe si reportaje de calatorii.
  • De ce este un proict mort? Ca nu sunt jigniti invitatii ca la Antene? ca nu face propaganda ca B1Tv.Mie mi se pare un post obiectiv.
  • multi . Tinta postului este un altfel de public. Dupa cum te exprim tu sile pari a fi fanul " profesionistilor de la antena 3" .
  • de unde ai tras tu concluzia asta? sau esti dintre cei indepartati din cauza ca nu au facut fata? e un proiect viabil si asta se vede. numai un carcotas poate spune ca nu e ok.

Trimite un comentariu