Skip to main content

ATENȚIE! Ultimele zile de înscrieri la Superscrieri. Premii de 3.500 de euro pentru supertexte

 

Publicitate

Înscrierile pentru concursul Superscrieri sunt pe ultima sută de metri. Dacă ai un eseu, un portret, un reportaj, un articol de opinie sau chiar un material multimedia de excepție, te poți înscrie până duminică, 30 septembrie.

Detalii despre juriu, premii, categorii de concurs și înscriere, în continuare.

Premiile Superscrieri reprezinta o competiție care promovează jurnalismul narativ și scriitura creativă despre oameni, evenimente și momente reale.

Este organizat de Fundația Friends for Friends.

Pe lângă eseu, reportaj, opinie și portret, anul acesta s-a introdus o nouă categorie de concurs: multimedia. Oricine știe să scrie povești creative despre realitate se poate înscrie pana la data de 30 septembrie 2012, exclusiv pe baza unui formular online.

PREMII. Pentru fiecare categorie de concurs se vor acorda câte trei premii, dintre care premiul I va consta în 500 de euro. Pe lângă acestea se va acorda și Superscrierea anului – Premiul Romanian Business Leaders, în valoare de 1.000 de euro.

Juriul:

Vlad Mixich – președintele juriului
Vlad Petreanu
Mihnea Măruță
Alexandra Bădicioiu
Larisa Ghițulescu
Teodor Tiță
Dan Duca
Lidia Bodea
Petrișor Obae

Detalii despre concurs:

Concursul oferă oportunitatea celor care au povești creative despre realitate de a-și pune talentul la bătaie. Nu există limite de vârstă, sex, domiciliu, naţionalitate.

Participanţii pot înscrie un singur material pentru fiecare categorie de concurs, scris în limba română și publicat în orice mediu tipărit sau electronic, în perioada 1 octombrie 2011 – 30 septembrie 2012.

Înscrierea în concurs se face exclusiv pe baza formularului de înscriere online până la data de 30 septembrie 2012.

Categorii

ESEU. Material în care autorul conduce cititorul într-o călătorie de explorare a unor evenimente sau idei personale, politice, sociale sau culturale. Poate fi o poveste din viața autorului, care ilustrează idei universale sau poate fi o reflecție documentată pe marginea unui fenomen contemporan relevant.

REPORTAJ. Articol în care documentarea jurnalistică dublează calitatea scriiturii, pentru a evidenția un eveniment sau fenomen. Încurajăm materialele care îmbină cât mai bine cele trei caracteristici ale unei povești jurnalistice ideale: personaj, arc narativ, semnificație.
Opinie. Luare de poziție sau analiză bine articulată a unor evenimente și fenomene curente. Opinia diferă de eseu prin actualitate și stil. Necesitatea schimbării codului muncii în urma unor statistici recente e un material de opinie. Meditația asupra muncii, ca obligativitate socială, e un eseu.

PORTRET. Poveste despre o persoană sau grup de persoane, cunoscute sau nu publicului.

MULTIMEDIA. Material care spune o poveste sau analizează un eveniment/fenomen prin combinația nerepetitivă dintre text, fotografie, clipuri video, audio și/sau elemente grafice interactive. Încurajăm toate acele materiale care folosesc tehnici narative pentru a îmbina inspirat textul cu imaginea și sunetul. Juriul nu va aprecia texte însoțite de un clip video/foto care spune în esență aceeași poveste, ci folosirea unor unelte media variate (video, foto, grafică) pentru a relata/explica elementele diferite ale aceleeași povești sau analize.

Detalii despre concurs, regulament și premii, AICI.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu