Skip to main content

ATENŢIE! Ultimele zile de înscrieri la Superscrieri. Premii de 3.500 de euro pentru supertexte

 

Publicitate

Înscrierile pentru concursul Superscrieri sunt pe ultima sută de metri. Dacă ai un eseu, un portret, un reportaj, un articol de opinie sau chiar un material multimedia de excepţie, te poţi înscrie până duminică, 30 septembrie.

Detalii despre juriu, premii, categorii de concurs şi înscriere, în continuare.

Premiile Superscrieri reprezinta o competiţie care promovează jurnalismul narativ şi scriitura creativă despre oameni, evenimente şi momente reale.

Este organizat de Fundaţia Friends for Friends.

Pe lângă eseu, reportaj, opinie şi portret, anul acesta s-a introdus o nouă categorie de concurs: multimedia. Oricine ştie să scrie poveşti creative despre realitate se poate înscrie pana la data de 30 septembrie 2012, exclusiv pe baza unui formular online.

PREMII. Pentru fiecare categorie de concurs se vor acorda câte trei premii, dintre care premiul I va consta în 500 de euro. Pe lângă acestea se va acorda şi Superscrierea anului – Premiul Romanian Business Leaders, în valoare de 1.000 de euro.

Juriul:

Vlad Mixich – preşedintele juriului
Vlad Petreanu
Mihnea Măruţă
Alexandra Bădicioiu
Larisa Ghiţulescu
Teodor Tiţă
Dan Duca
Lidia Bodea
Petrişor Obae

Detalii despre concurs:

Concursul oferă oportunitatea celor care au poveşti creative despre realitate de a-şi pune talentul la bătaie. Nu există limite de vârstă, sex, domiciliu, naţionalitate.

Participanţii pot înscrie un singur material pentru fiecare categorie de concurs, scris în limba română şi publicat în orice mediu tipărit sau electronic, în perioada 1 octombrie 2011 – 30 septembrie 2012.

Înscrierea în concurs se face exclusiv pe baza formularului de înscriere online până la data de 30 septembrie 2012.

Categorii

ESEU. Material în care autorul conduce cititorul într-o călătorie de explorare a unor evenimente sau idei personale, politice, sociale sau culturale. Poate fi o poveste din viaţa autorului, care ilustrează idei universale sau poate fi o reflecţie documentată pe marginea unui fenomen contemporan relevant.

REPORTAJ. Articol în care documentarea jurnalistică dublează calitatea scriiturii, pentru a evidenţia un eveniment sau fenomen. Încurajăm materialele care îmbină cât mai bine cele trei caracteristici ale unei poveşti jurnalistice ideale: personaj, arc narativ, semnificaţie.
Opinie. Luare de poziţie sau analiză bine articulată a unor evenimente şi fenomene curente. Opinia diferă de eseu prin actualitate şi stil. Necesitatea schimbării codului muncii în urma unor statistici recente e un material de opinie. Meditaţia asupra muncii, ca obligativitate socială, e un eseu.

PORTRET. Poveste despre o persoană sau grup de persoane, cunoscute sau nu publicului.

MULTIMEDIA. Material care spune o poveste sau analizează un eveniment/fenomen prin combinaţia nerepetitivă dintre text, fotografie, clipuri video, audio şi/sau elemente grafice interactive. Încurajăm toate acele materiale care folosesc tehnici narative pentru a îmbina inspirat textul cu imaginea şi sunetul. Juriul nu va aprecia texte însoţite de un clip video/foto care spune în esenţă aceeaşi poveste, ci folosirea unor unelte media variate (video, foto, grafică) pentru a relata/explica elementele diferite ale aceleeaşi poveşti sau analize.

Detalii despre concurs, regulament şi premii, AICI.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus