Skip to main content

TVR Cultural dispare din această sâmbătă

 

Publicitate

TVR Cultural îşi încetează emisia din 15 septembrie, de la ora 23.59. Măsura a fost dispusă astăzi, 13 septembrie 2012, prin Ordin al Preşedintelui-Director General al SRTv, Claudiu Săftoiu, se anunţă într-un comunicat al televiziunii publice.

Decizia este parte a Programului de redresare economică a SRTv, elaborat de noua conducere a televiziunii publice.

Misiunea TVR Cultural va fi preluată de viitorul canal TVR 2 Cultural, a cărui grilă va cuprinde, printre altele, publicistică culturală, documentare, spectacole de teatru, operă, concerte şi producţii muzicale prezentate pe genuri, filme de artă, programe educative dedicate copiilor şi tinerilor, producţii ale tinerilor creatori independenţi, divertisment de calitate adresat tuturor categoriilor de vârstă.

Până la lansarea noilor grile, o mare parte din programele difuzate de TVR Cultural va fi preluată de TVR 2.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • victor victor
    Acasa Gold va avea din noiembrie productii clasice.
    Eu din contra consider ca MTV si Sport.ro sunt cele mai aiurea canale din ograda CME
  • livia pila livia pila
    Pe lista rusinii: SAFTOIU ELWIS, ZGABERCEA CRISTIAN, DEMETER ANDRAS; RADU IRINA (angajata ilegal in TVR), HOSSU LONGIN LUCIA (birfitoarea cu ora de la Antena 3), NITULESCU CRISTIAN (jurnalistul PSD fara urme in profesia din care nu stie nimic), CORNEA RAICO. Niste oameni de nimic!!!
  • nic nic
    TVR cultural era un post cu cateva emisiuni bune si cateva emisiuni lipsa. Adica acolo unde ar mai fi fost loc de documentare, reportaje culturale, stiri din mediul cultural international la noi erau tot vorbe, vorbe, vorbe. Cu oameni care se laudau intre ei. Cu emisiuni reluate iar si iar. Chiar si stirile din jurnalul cultural se reluau la 1-2 zile distanta.
    Nu cred ca este rau ca s-a desfiintat canalul TV daca emisiunile care meritau vor fi difuzate pe TVR2. Scot mizeriile tabloide de pe TVR2 si pun emisiuni culturale. Ar fi intradevar o masura corecta. Ramane de vazut ce sunt in stare sa faca.
  • Robert Robert
    Si CME are prea multe posturi, unele din ele lasa de dorit:
    - Acasa GOLD, ce audienta are postul acesta? De ce CME impune o taxa pentru retransmisia acestui post? Ce premiere transmite acest canal? Cine a avut proasta idee sa alature un termen englezesc cu unul romanesc in numele postului? Are sens sa fie mentinut?
    - Pro Cinema: Actualmente un canal de teleshoping si reluari. Nici canalul acesta nu este gratuit desi nu transmite mai nimic. Sper sa fie relansat, sa semene cu HBO insa cu pauze publicitare.

    Aspecte negative au si Sport.ro si MTV.ro, dar le consider acceptabile.
  • kiko kiko
    asa e. eu recunosc ca nu stiu niciun titlu de emisiune de pe tvr cultural, pentru ca nu ma uitam, de fiecare data cind ajungeam pe tvr cultural era ba un jurnal cu stiri de genul: gigi funie-stilpeanu novac si-a vernisat nu stiu ce expozitie sau un interviu 1+1 cu ceva pictor sau sculptor sau alt artist contemporan, care pe mine ma lasa rece... nu tu documentare despre istoria artei, nu tu un reportaj cu sculpturile lui brancusi sau despre viata si opera unui pictor roman, grigorescu, luchian, tonitza etc.
    sincer, asa zisa opera culturala contemporana e un gunoi, in literatura, sculptura si pictura... mai ales in romania, dar si in strainatate. in aceste conditii, interviuri cu sculptori care realizeaza o bucata de bronz cu gauri pe care o prezinta drept balerina odihnindu-se sau cu pictori care arunca 2 galeti de vopsea pe o pinza si se cred egali cu cezane sau degas nu o sa aiba niciodata audienta.
  • danutu danutu
    altul la rând ce mă bucur că se alege prafulhahahahahaha desfiinţarea cât mai multor posturi tv bucuria mea hahahahahaha mai ales din societatea română de televiziune.
  • Alex Alex
    tvr transmite meciurile din preliminariile CM 2014 ale echipei nationale , cele din deplasare , pe teren propriu meciurile sunt transmise de Antena 1
  • unroman unroman
    Pe cand o sa transmita si tvr un meci cu nationala ...?
  • unroman unroman
    tot raman prea multe tvr-uri....
  • nemesis nemesis
    Deplang disparitia culturii adevarate in televiziune. Fac ceva pe fotbal si pe emisiunile cu tigani, pirande, manelisti, parasute etc.
  • aidan aidan
    simplu, domnule mircea lazar,cat se poate de simplu: in timp ce profesionistii isi faceau meseria, mediocrii au ales politica.politica, mai degraba politichia, a ajuns sa inlocuiasca in totalitate competenta si talentul. creatorii sunt lupi singuratici, politicienii de duzina, (ca noi doar de astia avem, sa ne fie clar)! sunt organizati in armate disciplinate. vin ca termitele si rad tot! intriga, persuasiunea, mita,santajul si amenintarea sunt armele lor. profesionistii sunt pui de gaina in dintii lor. 941 de oameni care n-au furat vor deveni someri in timp ce marele combinator alexandru lazescu si gasca sunt liberi si bogati! traim vremuri nedrepte.
  • Mircea Lazar Mircea Lazar
    Incredibil !?!?!?!?!?!?!?!?
    Cum se face ca toti mediocrii dau lectii profesionistilor ? Cum se face ca profesionistii n-au un cuvant de spus ? Cum se face ca nu se face nimic...bun ?
    Cum Domnule Saftoiu, cum ? In rest sa fie bine pe linie de partid :(
  • aidan aidan
    din gandul:
    "În notificarea şi convocarea privind intenţia de concediere colectivă transmisă SPUSTV de către Claudiu Săftoiu se spune că numărul total de salariaţi al TVR era, la data de 31 august 2012, de 3.302 din care 98 funcţii de conducere şi 3.204 funcţii de execuţie, din care 1.581 personal de specialitate şi 1.721 personal suport.
    Conform Programului de redresare economică TVR, schema organizaţională se va cu 962 locuri de muncă din care 21 locuri de muncă cu caracter de funcţii de conducere şi 941 locuri de muncă cu caracter de funcţii de execuţie, din care 467 personal de specialitate, 495 personal suport, în conformitate cu noua organigramă cadru aprobată de Consiliul de Administraţie al TVR în 3 august 2012.
    Data de la care vor avea loc concedierile în TVR este 20 noiembrie 2012, urmând să fie finalizate la data expirării termenului de preaviz."
  • kiko kiko
    eu sunt de acord ca e necesar sa taie din costuri, sa dea afara din angajati, sa reduca deplasarile, abonamentele la telefoane, bonurile de benzina si emisiunile idioate gen razusow sau fabrica de stele verzi... totusi, cum au ajuns la concluzia ca fix 900 de oameni trebuie dati afara din care 40 de sefi si restul prostime? ce calcule au facut ei de le-au dat cifrele astea? au luat salariile fiecaruia si au calculat exact cit se economiseste? altfel nu se explica de unde stiu ei ca in 7,5 ani se achita de datorii daca dau afara 900 de oameni... si daca e asa, cind au avut timp sa faca listele cu cei care vor fi dati afara?
  • poliorcetes poliorcetes
    am avut atatea jigodii precum elwis, incat ne-am saturat de ei. elwis a fost trimis sa deratizeze tvr. el este de fapt calul troian a lui besescu, chiar dac a fost trimis de liberali in tvr.tvr cultural era condus de o alta jigodi:daniela zeca-cea care isi tragea banii de la icr.
    conform grilei actuale, tvr-cultural era deja pacientul mort,invelit in banii de la icr(adica cu delapidarile lui patapievici)

Trimite un comentariu

sus