Skip to main content

Adevărul Holding, oficial în insolvență

 

Publicitate

Tribunalul Bucureşti a admis astăzi deschiderea procedurii generale de insolvenţă în cazul societăţii Adevărul Holding SRL, scrie MediafaxInstanţa a stabilit pentru 12 martie 2013 continuarea procedurilor în cazul insolvenţei societăţii.

Adevărul Holding a cerut falimentul în contextul în care trustul de media a fost preluat recent de Cristian Burci de la Dinu Patriciu.

În acest moment, cel mai mare creditor al Adevărul Holding este compania Elida Media, care este deținută de Răzvan Enache (95%) și Dragoș Dumitru(5%). Răzvan Enache este un fost colaborator al lui Cristi BurciEnache a fost director de programe la Prima TV, pe când postul de televiziune era deținut de Burci.

Datoria Elida Media, conform dosarului depus la instanță, este de 305 milioane de lei, adică aproximativ 68 de milioane de euro, după cum a scris paginademedia.ro AICI.

Ce reprezintă cele aproape 70 de milioane de euro?

Practic, Elida Media a preluat creanțele mai multor firme controlate de Dinu Patriciu. Suma reprezintă împrumuturi pe care firmele lui Dinu Patriciu le-au acordat, în timp, către Adevărul Holding. Este vorba de East European MediaDP Holding,Mercadia și Finite Assets (controlate de Dinu Patriciu).

Un alt creditor important este BCR. Banca are de recuperat de la Adevărul Holding o sumă de aproximativ 6,5 milioane de euro pentru care a cerut și ea insolvența grupului de presă.

Pe lângă acești doi creditori, cei mai importanți, de altfel, în dosar mai sunt salariații Adevărul Holding, dar și alte sute de mici furnizori.

Grupul Adevărul Holding a fost preluat de Cristi Burci de la Dinu Patriciu la începutul lunii octombrie. În prezent, tranzacția așteaptă avizul de la Consiliul Concurenței.

Asociaţii Adevărul Holding SRL sunt East Europe Media Distribution SRL (0,07%) şi Premium News SRL (99,93%), potrivit datelor de la Oficiul Registrul Comerţului.

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu