Skip to main content

Răsvan Popescu, preşedintele CNA: „Sunt şi aspecte asupra cărora se mai poate reflecta”

 

Publicitate

Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a comentat ordonanţa de modificare a legii audiovizualului cu precizarea că nu deţine încă „documentul final de la Guvern”.

„CNA-ul a trimis încă de acum câteva săptămâni observaţiile sale şi constat că multe dintre ele au fost şi însuşite”, a declarat preşedintele CNA, după ce a văzut documentul în forma publicată şi de paginademedia.ro AICI.

Popescu a mai precizat că sunt şi aspecte „asupra cărora se mai poate reflecta în momentul dezbaterii ordonanţei în parlament, probabil în luna ianuarie sau februarie”: „Unul dintre acestea este cel privind suspendarea de drept a sancţiunilor CNA ce vor fi atacate în viitor în justiţie până la o sentinţă definitivă”, a declarat preşedintele CNA.

Declaraţiile integrale ale lui Răsvan Popescu:

  • Încă nu ne-a parvenit documentul final de la Guvern aşa că vorbesc sub rezerva a ceea ce ştim până în acest moment.
  • Ordonanţa a fost adoptată într-o formă modificată faţă de cea care a circulat iniţial. Vă reamintesc că CNA-ul a trimis încă de acum câteva săptămâni observaţiile sale şi constat că multe dintre ele au fost şi însuşite. Consiliul nu mai poate demis prin respingerea raportului anual de activitate în Parlament, instituţia este şi rămâne în continuare stabilă pe durata mandatului de şase ani, iar în desemnarea viitorilor membri va conta de acum înainte şi experienţa profesională. este prevăzută obligaţia de a avea minimum cinci ani de experienţă în audiovizual.
  • De asemenea, au fost însuşite observaţiile CNA privind spoturile din timpul transmisiilor sportive care nu pot ieşi din limita celor 12 minute pe oră de publicitate, limită stabilită de directiva serviciilor media audiovizuală. De asemenea se asigură condiţii tehnice pe cablu pentru toate posturile din must carry.
  • Cred că sunt şi aspecte asupra cărora se mai poate reflecta, se pot aduce eventual amendamente în momentul dezbaterii ordonanţei în parlament, probabil în luna ianuarie sau februarie. Unul dintre acestea este cel privind suspendarea de drept a sancţiunilor CNA ce vor fi atacate în viitor în justiţie până la o sentinţă definitivă.

Citiţi ce prevede ordonanţa de urgenţă, publicată în exclusivitate de Paginademedia.ro, AICI.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ibrail Ibrail
    Cat de slugarnici pot fi unii oameni. Oare ce o fi in mintea lui Razvan popescu cand debiteaza ,cu buna stiinta, astfel de ineptii ?
  • B0B B0B
    OG data la cererea lui Voiculescu si pentru trustul Impact.
    Restul e poveste.
  • mugur mugur
    Lipsa unei legislatii coerente in mediul publicitatii din Romania a nascut aceasta Ordonanta de Urgemta. Televiziunile si FM-ul au inghitit ani de zile spaga ceruta direct de agentiile de publicitate. The Grou, Starcom si MCCANN au santajat si au obtinut sume exorbitante din munca si salariile celor care chiar muncesc in media. In paralel si-au batut joc si de angajatii lor. Totul pentru profit.
    Acum ca este cadru legal nu vad de ce hotii striga ajutor. Rebate-ul a murit. Sa vedem ce urmeaza.

Trimite un comentariu

sus