Skip to main content

Răsvan Popescu, președintele CNA: „Sunt și aspecte asupra cărora se mai poate reflecta”

 

Publicitate

 

Răsvan Popescu, președintele CNA, a comentat ordonanța de modificare a legii audiovizualului cu precizarea că nu deține încă „documentul final de la Guvern”.

„CNA-ul a trimis încă de acum câteva săptămâni observațiile sale și constat că multe dintre ele au fost și însușite”, a declarat președintele CNA, după ce a văzut documentul în forma publicată și de paginademedia.ro AICI.

Popescu a mai precizat că sunt și aspecte „asupra cărora se mai poate reflecta în momentul dezbaterii ordonanței în parlament, probabil în luna ianuarie sau februarie”: „Unul dintre acestea este cel privind suspendarea de drept a sancțiunilor CNA ce vor fi atacate în viitor în justiție până la o sentință definitivă”, a declarat președintele CNA.

Declarațiile integrale ale lui Răsvan Popescu:

  • Încă nu ne-a parvenit documentul final de la Guvern așa că vorbesc sub rezerva a ceea ce știm până în acest moment.
  • Ordonanța a fost adoptată într-o formă modificată față de cea care a circulat inițial. Vă reamintesc că CNA-ul a trimis încă de acum câteva săptămâni observațiile sale și constat că multe dintre ele au fost și însușite. Consiliul nu mai poate demis prin respingerea raportului anual de activitate în Parlament, instituția este și rămâne în continuare stabilă pe durata mandatului de șase ani, iar în desemnarea viitorilor membri va conta de acum înainte și experiența profesională. este prevăzută obligația de a avea minimum cinci ani de experiență în audiovizual.
  • De asemenea, au fost însușite observațiile CNA privind spoturile din timpul transmisiilor sportive care nu pot ieși din limita celor 12 minute pe oră de publicitate, limită stabilită de directiva serviciilor media audiovizuală. De asemenea se asigură condiții tehnice pe cablu pentru toate posturile din must carry.
  • Cred că sunt și aspecte asupra cărora se mai poate reflecta, se pot aduce eventual amendamente în momentul dezbaterii ordonanței în parlament, probabil în luna ianuarie sau februarie. Unul dintre acestea este cel privind suspendarea de drept a sancțiunilor CNA ce vor fi atacate în viitor în justiție până la o sentință definitivă.

Citiți ce prevede ordonanța de urgență, publicată în exclusivitate de Paginademedia.ro, AICI.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Cat de slugarnici pot fi unii oameni. Oare ce o fi in mintea lui Razvan popescu cand debiteaza ,cu buna stiinta, astfel de ineptii ?
  • Lipsa unei legislatii coerente in mediul publicitatii din Romania a nascut aceasta Ordonanta de Urgemta. Televiziunile si FM-ul au inghitit ani de zile spaga ceruta direct de agentiile de publicitate. The Grou, Starcom si MCCANN au santajat si au obtinut sume exorbitante din munca si salariile celor care chiar muncesc in media. In paralel si-au batut joc si de angajatii lor. Totul pentru profit.
    Acum ca este cadru legal nu vad de ce hotii striga ajutor. Rebate-ul a murit. Sa vedem ce urmeaza.

Trimite un comentariu