Skip to main content

Se reia Adunarea Generală a Creditorilor Adevărul, după contestația Pro TV, Domino Film și Pro Video

 

Sursa foto Adevarul

Publicitate

INSOLVENȚĂ. Instanța a anulat, pe 26 februarie, prima Adunare Generală a Creditorilor Adevărul, la care a fost ales un Comitet al Creditorilor format din trei membri.

Hotărârea instanței, din 26 februarie, a venit după ce trei creditori - Pro TV SA, Pro Video și Domino Film au contestat Adunarea Generală din ianuarie. De ce, în continuare:

Ce s-a întâmplat la Adunarea Generală?

  • Prima Adunare a Creditorilor a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie, după cum Paginademedia.ro a scris aici. A fost ales Comitetul Creditorilor, din care fac parte BCR, Elida Media și Red Media Digital.
  • Președinte al Adunării Creditorilor a fost aleasă compania Elida Media. După alegerea celor trei membri, votul s-a oprit. Din informațiile Paginademedia.ro, și Pro TV SA (care are de recuperat aproape un milion de euro) a dorit să candideze pentru Comitetul Creditorilor.
  • O parte dintre creditorii prezenți la Adunarea Generală din ianuarie au spus că firmele Elida Media și Red Media Digital sunt controlate de debitorul Adevărul Holding. Elida Media este deținută de Răzvan Enache, un vechi colaborator al lui Cristi Burci, actualul proprietar al Adevărul Holding.

Firmele Pro TV SA, Pro Video și Domino Production au contestat în instanță hotărârea Adunării Generale. La termenul din 26 februarie, instanța a decis desemnarea unui Comitet al Creditorilor format din cinci membri.

Cât au de recuperat cele trei firme de la Adevărul?

  • Pro TV are de recuperat de la Adevărul Holding, firmă aflată în insolvență, aproximativ 990.000 de euro.
  • Creanța Domino Production este de 200.000 de euro, iar Pro Video are de recuperat 380.000 de euro.

Adevărul Holding are datorii de 94,2 milioane de euro, după cum Paginademedia.ro a scris aici. Cel mai mare creditor este Elida Media, cu peste 50 de milioane de euro de recuperat. BCR are de primit 6,7 milioane de euro.

Vedeți lista creditorilor, printre care Pro TV, Kanal D, Orange, Romtelecom și zeci de salariați, dar și sumele pe care le au de recuperat, în exclusivitate AICI.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu