Skip to main content

Prima Adunare a Creditorilor Adevărul. Creditorii, conduși de firma controlată de Burci. Salariul lichidatorului: 10.000 de euro pe lună

 

Sursa foto Adevarul

Publicitate

Creditorii Adevărul Holding au avut, ieri, prima Adunare Generală. Paginademedia.ro vă prezintă în exclusivitate ce s-a întâmplat la Adunarea care a avut loc la Rin Central Hotel:

  • Aproximativ 20 de persoane au participat la Adunarea Generală a Creditorilor.
  • A fost ales Comitetul Creditorilor, din care fac parte BCR, Elida Media și Red Media Digital SRL.
  • După alegerea celor trei membri, votul s-a oprit. Din informațiile Paginademedia.ro, și Pro TV SA (care are de recuperat aproape un milion de euro) a dorit să candideze pentru Comitetul Creditorilor.
  • Președinte al Adunării Creditorilor a fost aleasă compania Elida Media.
  • O parte dintre creditorii prezenți au spus că firmele Elida Media și Red Media Digital sunt controlate de debitorul Adevărul Holding. Elida Media este deținută de Răzvan Enache, un vechi colaborator al lui Cristi Burci, actualul proprietar al Adevărul Holding.
  • Administratorul judiciar Servicii de Reorganizare și Lichidare IPURL va primi un salariu de 10.000 de euro, fără TVA. S-a stabilit un onorariu de succes de 300.000 de euro, fără TVA, în condițiile în care se aprobă un plan de reorganizare.
  • Salariul a fost negociat de Elida Media cu lichidatorul judiciar, după care a fost supus votului.

O parte din creditorii prezenți au contestat legalitatea constituirii Adunării Generale. Unul din motive: Elida Media și Red Media sunt controlate tot de către firma aflată în insolvență. Un al doilea motiv: tabelul cu lista creanțelor, au susținut ei, trebuia comunicat mai devreme.

Adevărul Holding are datorii de 94,2 milioane de euro, după cum Paginademedia.ro a scris aici. Cel mai mare creditor este Elida Media, cu peste 50 de milioane de euro de recuperat. BCR are de primit 6,7 milioane de euro.

Vedeți lista creditorilor, printre care Pro TV, Kanal D, Orange, Romtelecom și zeci de salariați, dar și sumele pe care le au de recuperat, în exclusivitate AICI.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu