Skip to main content

Murdoch vrea să vândă ziarele locale pe care le deţine în SUA

 

Sursa foto: icmedianet.org
Sursa foto: icmedianet.org

Publicitate

News Corp., grupul de media deţinut de Rupert Murdoch, vrea să vândă compania Dow Jones Local Media, editorul unor publicaţii locale precum Cape Cod Times, publicat în Massachusetts, şi Ashland Daily Tidings, care apare în statul Oregon, scrie Bloomberg.com, care citează o persoană apropiată negocierilor.

Compania cu sediul în New York a angajat banca de investiţii Waller Capital să caute potenţiali cumpărători ai acestor publicaţii.

Dow Jones Local Media Group, Inc. este o subsidiară a News Corporation şi deţine ziare, site-uri şi publicaţii de nişă în California, Maine, Massachusetts, New Hampshire, New York, Oregon şi Pennsylvania.

News Corp. a mai încercat să vândă, în 2008, ziarele locale pe care le editează în SUA, pe fondul crizei financiare. La momentul respectiv, însă, News Corp. nu a primit nicio ofertă de cumpărare a publicaţiilor sale locale.

În prezent, Dow Jones Local Media Group publică 8 ziare şi 15 săptămânale în opt state americane. Cea mai importantă publicaţie editată de această companie este Times Herald-Record.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus