Skip to main content

Utilizatorii Facebook din Marea Britanie, taxaţi pentru contactarea unor celebrităţi

 

facebook internetFacebook a început să testeze în Marea Britanie un sistem prin care utilizatorii pot să trimită, contra cost, mesaje unor celebrităţi, scrie The Guardian.

Publicitate

Utilizatorii care vor să trimită mesaje unor persoane celebre - care nu se află în cercurile lor de prieteni - fiind taxaţi cu sume cuprinse între 71 de penny şi 11 lire sterline.

Astfel, pentru a putea să îi trimită un mesaj iubitei prinţului Harry, Cressida Bonas, utilizatorii trebuie să plătească 71 de penny. Aceeaşi taxă le este impusă şi celor care vor să îi trimită un mesaj lui Robert Peston, jurnalist la postul public britanic BBC.

Reprezentanţii Facebook au confirmat experimentul, însă au precizat că nu a fost luată o decizie privind implementarea acestui sistem de plată la nivelul întregii reţele de socializare.

"Acest sistem este testat pe un mic procentaj din utilizatori", a declarat un purtător de cuvânt al Facebook. El a precizat că nu a fost stabilită o dată de la care sistemul de taxare va fi implementat la nivelul reţelei Facebook, aceste aspecte depinzând de modul în care va fi primită această iniţiativă de utilizatori.

După ce, în decembrie, a început să testeze acest sistem de taxare în SUA, Facebook va extinde această strategie în alte 36 de ţări, inclusiv în Marea Britanie.

Costul pe care un utilizator trebuie să îl plătească în cazul trimiterii unui mesaj variază în funcţie de o serie de factori, între care numărul de "followeri" ai unei celebrităţi şi algoritmul secret al "faimei" unei persoane.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus