Skip to main content

Time Warner cere acordul Comisiei Europene pentru a avea drept de vot în compania-mamă a Pro TV

 

Capturaţi ecranul complet 13.05.2013 142539.bmp

Publicitate

Time Warner vrea aprobarea Uniunii Europene pentru a beneficia de dreptul de vot în cadrul Central European Media Enterprises (compania-mamă a Pro TV) de 49,9%, scrie site-ul XE.com, care citează Reuters.

EXPLICAŢIE. Conform unui acord încheiat acum patru ani, care expiră în vară, Time Warner a ajuns să deţină 49,9% din acţiuni, dar nu avea şi drept de vot corespunzător acestei participaţii.

Ronald Lauder, fondatorul companiei Central European Media Enterprises, deţine până la sfârşitul lunii iunie dreptul de vot şi pentru cele 49,9% din acţiunile CME deţinute de Time Warner.

Acest aranjament datează încă din 2009 când Time Warner a început să investească în CME. La momentul respectiv, s-a decis ca Ronald Lauder, care are acum 6,4% din acţiunile CME, să deţină dreptul de vot, pentru patru ani, şi pentru procentele care aparţineau Time Warner. Cu alte cuvinte, chiar dacă Time Warner a ajuns să deţină 49,9% din acţiunile companiei, nu avea drept de vot corespunzător acestor procente.

Time Warner a cumpărat, în 2009, 31% din CME pentru suma de 241,5 milioane de dolari, iar de-a lungul timpului şi-a mărit gradual participaţia în compania de media, fondată de Ronald Lauder în 1994.

Conform sursei citate, Time Warner a investit bani în CME, care s-a lovit de o industrie a publicităţii în continuă scădere.

CME, companie de media listată la bursa NASDAQ, operează în Cehia, Bulgaria, Croaţia, România, Slovenia şi Slovacia.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus