Skip to main content

Director adjunct nou în locul autorului "periei" cu Fenechiu

 

interviu fenechiuAutorul interviului “perie” cu fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost înlocuit de Andreea Rotaru, care a fost numită ieri în această funcție, potrivit unui anunt facur de conducerea Agerpres.

Publicitate

Până să fie numită director adjunct, Andreea Rotaru a fost redactorul-șef al redacției de știri interne.

Mario Crețu, autorul interviului controversat a fost revocat din funcția de director general adjunct al agenției Agerpres, pe 15 iulie, și reîncadrat pe o funcție ce nu presupune activitate de jurnalist, prin ordin al directorului general, după cum scria Paginademedia.ro aici.

Pe lângă revocarea din funcție, Comisia a decis ca Mario Crețu să primeasca o sancțiune de reținere din salariul de baza aferent funcției de redactor.

„Sunt sigur că decizia a fost una grea pentru Comisia de disciplină, dar trebuie să ne respectăm principiile după care ne-am ghidat activitatea în ultimele luni. Oricine greșeste, la acest nivel, trebuie să suporte consecințele legale. Echidistanța și corectitudinea trebuie să devină atributele principale ale presei românești, fie aceasta publică sau privată.”, declara Alexandru Giboi, Director General al Agentiei Nationale de Presa Agerpres, la momentul respectiv.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu