Skip to main content

România TV şi-a schimbat sigla după atenţionarea CNA

 

Capturi de ecran
Cele două variante de sigle alternează la câteva secunde - captură paginademedia.ro

Publicitate

Postul România TV şi-a schimbat astăzi sigla, după ce postul a fost atenţionat de CNA să nu mai folosească una dintre variantele de sigle ce alternau pe ecran. Acum, pe post apare România TV, ca şi până acum, dar cu un font puţin schimbat, ce alternează cu romaniatv.net.

Postul lui Sebastian Ghiţă a încetat să mai promoveze, tot la cererea CNA, site-ul rtv.net, înlocuindu-l cu româniatv.net.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis în şedinţa de joi să trimită România TV o scrisoare de atenţionare prin care-i cere să respecte decizia instanţei de a suspenda folosirea mărcii la RTV, deţinută de Realitatea Media. În plus, consiliul a considerat că una dintre cele două variante de sigle folosite de post induce în eroare, după cum paginademedia.ro a relatat AICI.

Postul lui Sebastian Ghiţă afişa până acum, alternativ, la un interval de şapte secunde, două variante ale siglei (foto jos): România TV, scris mare, urmată de o siglă în care este mult mai vizibilă prescurtarea RTV. Sigla ce cuprinde majuscula R (în partea superioară a majusculei menţiunea TV, iar în partea inferioară „omânia") nu mai poate fi folosită, potrivit atenţionării CNA.

Cum s-a ajuns aici. La începutul lunii august, Tribunalul Bucureşti a decis să suspende folosirea, de către România TV, a mărcii RTV. Măsura este valabilă până la soluţionarea irevocabilă a unui alt dosar în care România TV şi Realitatea TV se judecă pentru paternitatea mărcii RTV, după cum paginademedia.ro a scris AICI. 

Screen shot 2013-08-22 at 2.58.33 PM

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bogdan Bogdan
    Pe internet nu exista CNA dragul meu.
  • Gogaie Gogaie
    RTV a murit...traiasca "romaniatv.net" !!! :D
  • lili popa lili popa
    Mihaela, ai pierdut o buna ocazie sa taci.
  • alex alex
    Cam de fazan ai picat tu..
  • alex alex
    Daca ar fi inregistrat pe domeniu .ro poate,dar e inregistrat pe domeniu .net,adica international si instantele din romania nu au nici o competenta si nu pot face magariile pe care le-au facut cu dolce sport.Primul venit,primul servit asa merge in lumea asta.
  • Mihaela Mihaela
    stirile din romania sunt de tot rasul, tiganie peste tiganie fie ca este vorba despre tigani sau romani. noi cei care ne uitam suntem luati de fraieri, adca nu am face audienta cred ca stirile ar fi mai bune.
  • Bogdan Chirea Bogdan Chirea
    Draga, Anca, faptul ca Ghita e cel care a platit si inregistrat domeniul RTV.net nu inseamna ca nu poate ramane fara el. In baza deciziei instantei, Realitatea Media are dreptul exclusiv de folosinta al marcii RTV intrucat e o marca inregistrata cu drepturi de autor.

    Ca sa iti dau un exemplu de cum poate ramane fara domeniu, cu putin timp inainte de lansare un baiat destept a inregistrat domeniul dolcesport.ro fara a avea dreptul de folosire al marcii. Canalul de sport a avut initial 3 variante, sa cumpere domeniul de la baiat, sa il dea in judecata si sa obtina numele, si sa inregistreze intre timp un domeniu diferit, ceea ce s-a intamplat. Acum Romtelecom foloseste ambele domenii, dolcesport.ro facand redirectionarea catre dolce-sport.ro, site lansat initial.

    Afirmatia ta nu vor renunta la el niciodata si nu au ce sa la faca, din punctul meu de vedere nu are acoperire. Sunt mai mult decat sigur ca domnul Gusa nu va renunta asa usor, si cele doua televiziuni vor continua sa se judece. Momentan Realitatea a obtinut de la CNA o decizie prin care ii obliga sa renunte la sigla. Restul deciziilor din Hotararea Judecatoreasca nu au fost puse in practica de catre Romania TV pentru ca aceasta este executorie dar nu definitiva, deci poate fi atacata prin recurs.

    Sunt curios pe mai departe cum vor evolua lucrurile.
  • ionut ionut
    Problema nu e ca au dat astia inmormantarea in direct ca cu ei eram obisnuit, problema mare e ca si Antena 3 si B1 si Realitatea s au lafait in tiganie pe tv deci despre ce tv de stiri vb in romania?
  • Anca Anca
    Bai oameni buni nu mai vorbiti in necunostinta de cauza, domeniul RTV.net apartine lui Sebastian Ghita, e cumparat de el e inregistrat de el nu de Gusa nu de Realitatea deci nu vor renunta niciodata la el din simplu motiv ca nimeni nu arece sa le faca niciodata , ca nu mai au voie sa faca trimitere la el pe Tv e cu totul alta treaba .
  • Colea Colea
    Dupa înlocuirea Siglei de câtre România TV, audiență postului de stiri iRealitatea TV a crescut spectaculos. Surse afirma ca , creșterea este de 500 % , respectiv , de la 2 mosi la 10 mosi all day. Acest eveniment a pus in mișcare toate departamentele de specialitate din toate trusturile de presa. CME si TIME w. au cerut domnului A.Sarbu sa revină asupra demisiei, in vederea contracararii măsurilor luate de specialiștii in televiziune de la realitatea . Vezi si jurnalele de stiri CNN, BBC si animal plantet.
  • Daniel Daniel
    Poate ca se doreste ca RTV sa fie o denumire apropiata de OTV, post al carui public fidel, ramas fara DD, incearca Romania TV sa si-l apropie prin tipul de continut, grafica, etc.Pana acum au reusit destul de bine.
  • Ciprian Ciprian
    1. Orice modificare a DNS (domain name server) dureaza intre 24 si 48 de ore, asa ca daca au facut modificarea astazi dimineata, abia maine dimineata este probabil ca name serverele sa se updateze. Nu sunt luati de fraieri, dar asa functioneaza internetul. Puteai sa vii poimaine (de exemplu) si sa scrii asta. Te credeam. Dar asa nu te cred. Pentru ca detin vreo 50 de site-uri si stiu cum functioneaza treaba.
    2. Probabil inca nu au reusit sa schimbe interfata site-ului si sa faca modificarile necesare. Nu poti sa faci asa ceva in 2-3 ore (si nici in 2-3 zile), mai ales la un site de o asemenea marime.
    3. Nu ma intereseaza.

    La primele doua ai dat chix, ai vrut sa te dai tu cunoscator dar degeaba. La a treia... nu ma interereseaza. Nu ma uit la TV deci nu comentez. Am explicat doar detalii tehnice, pe care le cunosc destul de bine, lucrand in domeniu.
  • Jurevycius Jurevycius
    mai bine isi schimba sigla in RromTV
  • Bogdan Chirea Bogdan Chirea
    Un post de stiri care de o saptamana dezbate moartea unui rege, autointitulat, care ajunge sa le ia interviuri membrilor familiei chiar cand isi ingroapa mortul e mai mult decat penibil. Despre profesionalismul jurnalistilor de acolo am mari semne de intrebare, la fel am si despre mintea celor doi fii, care nici nu si-au ingropat tatal ca se arunca in discutii interminabile si aberante despre cine e rege. Cum poti sa intrebi pe cineva la 5 minute dupa ce si-a bagat tatal in groapa "Cum va simtiti ?" sau sa faci breaking news de la pomana ?

    Dar trec peste spectacolul grotesc din programele Romania TV. Faptul ca si-au schimbat sigla nu inseamna insa ca au renuntat si la domeniul de internet RTV.net, pe care nu m-as mira ca cei de la Realitatea sa il revendice, bazandu-se evident tot pe dreptul de folosire al marcii. Deocamdata noul domeniu romaniatv.net nu face decat o redirectionare.

    Sunt curios si cate din celalte revendicari obtinute in instanta de domnul Gusa vor ajunge sa fie si puse in practica.
  • Radu100% Radu100%
    da-ne si noua, te rog, audientele de ieri de la inmormantarea lui Cioaba. Macabra cerere, nu?

Trimite un comentariu

sus