Skip to main content

Cât s-a scris despre câinii vagabonzi: peste 8.000 articole într-un an, din care 6.000 după cazul Ionuţ

 

Sursa foto: Evz.ro
Sursa foto: Evz.ro

Publicitate

Interesul pentru subiectul câinilor maidanezi a explodat după ce după ce un copil de patru ani a murit atacat de câini. Până la cazul Ionuţ, presa scrisă şi online a publicat, într-un an întreg, cam 2.000 de articole. După tragedia din Bucureşti, câinii vagabonzi au fost în vizor: aproape şase mii de articole într-o săptămână.

Paginademedia.ro vă prezintă o monitorizare a companiei MediaTrust care arată cât s-a scris în presa scrisă şi online pe subiectul maidanezilor, în ultimul an:

  • Peste 2.300 de articole au fost au fost scrise în mediul online despre subiectul câinilor vagabonzi, în perioada 1 septembrie 2012 - 1 septembrie 2013.
  • După ce Ionuţ, un copil de patru an, a murit sfâşiat de câini, subiectul câinilor fără stăpâni a explodat în media online. Peste 5.800 de articole au fost scrise pe acest subiect în doar o săptămână.

În continuare, vă prezentăm vizibilitatea subiectului în presa scrisă şi online în perioada anterioară tragediei şi la o săptămână după aceasta, potrivit unui raport mediaTRUST.

Situaţia articolelor despre câinii vagabonzi pe un an

În perioada 1 septembrie 2012 – 1 septembrie 2013, subiectul câinilor maidanezi a avut o expunere mare în mediul online, fiind înregistrate 2.366 de articole.

Presa scrisă a publicat 239 de materiale ce au avut ca subiect problema câinilor maidanezi. Dintre acestea, 197 de articole au apărut în presa locală, iar 42 în presa centrală.

Top surse centrale

  • Puterea – 7 articole
  • Jurnalul Naţional – 7 articole
  • Click – 6 articole

Top surse locale

  • Judeţul Mehedinţi: Gazeta de Sud – 10 articole
  • Judeţul Botoşani - Eveniment de Botoşani – 8 articole
  • Judeţul Vâlcea - Monitorul de Vâlcea – 6 articole

vizibilitate subiect caini maidanezi

Situaţia mediatizării subiectului câinilor maidanezi după moartea copilului de patru ani

În perioada 2 – 9 septembrie 2013, după moartea unui copil în vârstă de patru ani, muşcat de maidanezi, presa a început mediatizarea agresivă a tragicului eveniment.

Numărul articolelor legate de acest subiect, precum şi de situaţia mereu incertă a câinilor vagabonzi, a crescut vizibil.

Astfel, dacă în perioada 1 septembrie 2012 – 1 septembrie 2013, presa scrisă a publicat 239 de materiale despre câinii vagabonzi, la doar o săptămână dupa cumplita tragedie (2 septembrie – 9 septembrie 2013), presa scrisă a tipărit 104 de articole.

Expunerea online a subiectului a înregistrat 5.864 de materiale în perioada 2 – 9 septembrie 2013, mai mult cu 3.498 materiale, faţă de intervalul 1 septembrie 2012 – 1 septembrie 2013.

Despre raport

Analiza a luat în calcul publicaţiile tiparite si online (fără social media) monitorizate de mediaTRUST în perioada 1 septembrie 2012 – 9 septembrie 2013. Detalii privind monitorizarea presei scrise sunt disponibile pe www.mediatrust.ro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus