Skip to main content

CNA a retras licența Money TV

 

MONEYTV-PACKSHOT

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a decis retragerea licenței Money TV, post lansat de Sorin Freciu în 2012, deoarece postul nu mai era funcțional, potrivit inspecției reprezentanților CNA.

Postul Money TV a fost preluat recent de Cozmin Gușă și de Maricel Păcuraru, acționari majoritari și la Realitatea TV, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Reprezentanți ai CNA au mers pe teren, după o sesizare a angajaților Money TV, pentru a verifica ce se întâmplă în studiourile televiziunii.

În urma controlului din data de 27 iunie, s-a constata faptul că „toate spațiile erau închise, fără personal de specialitate aferent”. La 23 iulie s-a efectuat un nou control la postul cu sediul în Casa Presei Libere care arată că serviciul de programe nu funcționa.

„Conform contabilului societății, tot personalul era plecat în concediu de odihnă. Activitatea era întreruptă din cauza problemelor financiare. Din aceleași motive financiare, studiourile și redacțiile nu sunt alimentate cu energie electrică”, se mai arată în raportul din teren.

Radu Teodorel, unul dintre inspectorii care au mers în teren: „Din ce am scris în procesul verbal, nu aveau nicio șansă să reia emisia. Au spus că unii angajați au deschis un proces împotriva lor, alții erau în concediu de odihnă.”

Lorand Turoș, membru CNA - „Am ajuns într-o situație delicată și neplăcută din cauza lipsei de reglementări.”

Laura Georgescu , președintele CNA- "Eu n-aș fi votat în viața mea ca o televiziune să preia integral programul unei alte televiziuni".

Propunerea de retragere a licenței a fost făcută de Laura Georgescu și aprobată cu nouă voturi pentru și unul împotrivă.

Citește și: 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Money TV si-a oprit activitatea de pe 12 iunie. Inregistrarile alea de se vedeau pe TV erau asigurate de cativa oameni de la Giga TV, doar pentru a da impresia ca postul e UP. Era la mintea cocosului. Au facut control pe 23 iulie si au observat ca nu exista curent, era clar ca n-aveau cum sa emita, si ca ceea ce se vedea pe TV era o smecherie ieftina. Vad ca cei de la Giga TV au scos sigla Money de pe ecran, dar programul continua, ca si pana acum, cu aceleasi reluari.
  • asa cum este giga, nu are datorii astronomice(cele normale), are un pachet tehnic care poate concura cu orice televiziune de categoria ei. cel mai important este faptul ca patronatul a stiut sa se opreasca in momentul in care a fost in indisponibilitate de plata, asta inseamna maturitate. sa speram ca vor face ceva bun si de calitate.
  • @Dragos: Poti sa faci tu sesizarea :) dar din cate vad nu este ilegal acest lucru, desi mi se pare aberant ca un post sa aiba licenta doar pentru a retransmite alt post
  • alex, în documentele CNA nu există doar Pro FM. Ca să fim exacți, există Info Pro, care preia în proporție de 95% Pro FM, iar Pro FM preia în proporție de 5% Info Pro și rezultă un Pro FM dublat în aproape toată țara, deci o risipă de frecvențe nemaiîntâlnită. Da, s-ar fi putut sesizat, dar probabil șpaga primită de către unii membri din CNA-ul de atunci (sau nepăsarea altora pentru spectrul radio din România) i-a făcut să închidă ochii la situația asta rușinoasă. Cel mai suspect lucru mi se pare însă faptul că nimeni de la cocnurența Pro-ului nu face o sesizare în privința asta.
  • cum sa preia 100% profm cand infopro nu mai exista , iti scrie tie pe RDS la radio iNFO PRO si defapt e PROFM , asta e intampla de 3 ani aproape , daca vroiau se sesizau
  • Poate cu ocazia asta se sesizează și doamna Laura Georgescu în cazul postului Info Pro, care preia 100% postul Pro FM.

Trimite un comentariu