Skip to main content

Lumea lui Banciu la CNA: 370 de sesizări pentru emisiunile despre maidanezi

 

Radu Banciu

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului analizează astăzi mai multe ediții ale emisiunii Lumea lui Banciu în care realizatorul a vorbit despre câinii maidanezi. Potrivit președintelui CNA, Laura Georgescu, CNA a primit 370 de sesizări referitoare la emisiunea Lumea lui Banciu.

Consiliul a mai primit și 800 de reclamații legate de modul în care televiziunile au reflectat știrile despre maidanezi și despre moartea lui Ionuț, copilul în vârstă de patru ani ucid de câini vagabonzi.

Membrii CNA au amânat o decizie în privința lui Banciu.

Radu Banciu în fața membrilor CNA:

Florin Gabrea, membru CNA - Faceți foarte des recurs la criterii și lucruri, stări de fapt din Europa. Tipul acesta de emisiune pe care nu știu cum să-l cataloghez. Dumneavoastră vă așezați, aveți niște puncte de vedere care pot fi corecte dar cred că nu știți să gestionați materialul lexical în exprimarea ideilor. De ce credeți că înjurându-l în fața pe Oprescu, spunându-le oamenilor ghiolbanilor, tâmpiților, proștilor, sunt mai eficiente ideile dumneavoastră decât dacă ați avea niște opinii foarte coerente și curat exprimate. Să știți că studioul unei televiziuni nu este un spațiu privat. Presupun că ați dori să igienizați spațiul public, dar nu-l igienizați ci îl degradați. Bă, boule nu mai este pamflet.

Radu Banciu – Mi-am asumat chiar și acest risc. Pot să fac față lexical unei discuții, dar nu cred că-mi folosește. Am auzit foarte mulți oameni în această țară vorbind frumos, diplomat. Nu cred că mai este timpul pentru explicații liniștite. Și cu tot riscul de a fi nepopular, bădăran, necioplit, asta nu mă interesează ce crede lumea despre mine, atâta timp cât știu că am dreptate chiar și atunci când folosesc acești termeni la televizor, care sunt de acord nu sunt ok și îmi asum și riscul acesta.

Nu mă interesează un discurs liniștit. L-am auzit pe Gabriel Liiceanu vorbind la televizor de zeci de ori. Nu a rezolvat nimic. Nimeni nu-l bagă în seamă. Eu ce constat este că nu se întâmplă nimic.

Pot să scriu și poezii absolut geniale, dar nu mă ajută la nimic pentru că ele nu schimbă societatea.

Am preferat această atitudine, deși am bagajul și de cunoștințe și de lexic și de ce vreți dumneavoastră să fac o emisiune „a la carte”.

Pe mine mă inetersează să existe o finalitate dacă nu o să ajung niciodată la ea, asta este, nu suntem veșnici. Nu căutăm să ne impunem cu orice preț. Când aveți un scop în viață, nu este important să ajungeți la acel scop?

Cumva este greu să punem emisiune în niște tipare. E un pamflet dur care, sigur, întinde puțin noțiunea aceasta. Suntem pamfletul societății românești. Când încercăm să catalogăm emisiunea hai să catalogăm și țara.

Laura Georgescu, președintele CNA - Atâta vreme cât intrați într-o convenție de a schimba cu adevărat ceva în societatea românească, orice e admis. De aceea sufăr când vă aud că cine nu vrea să nu se uite. Nu vă mai permiteți acest lucru.
E de datoria dumneavoastră să vă armonizați dialogul. (...) Nu puteți introduce în subiectul cu câinii comunitari subiectul despre transplant.

Narcisa Iorga – Eu am doar o problemă. Nu sunt de acord cu ideea că telecomanda este atotputernică. Aveți o obligație față de lege, limbajul oricât de acid ar fi trebuie să se încadreze în niște limite legale. Dacă ar fi fost de-ajuns telecomanda noi nu am mai fi fost aici.

Laura Georgescu – Nu pot să ratez să nu vă întreb. Nu puteți renunța la Căcărău? E greu? Vă rup o mână dacă vă rog asta?

Banciu – Mi s-a mai spus, încercăm să renunță, dar oamenii sunt vigilenți. Imediat mi-au atras unii atenția. Sunt oameni care au primit atâtea palme de la societate încât măcar una virtuală vor să tragă și ei. Porecla este reală, nu este dată ca să devenim interesanți. Dacă ești poreclit Căcără este greu să-i zici Madona sau Cenușăreasa.

Din emisiunea Lumea lui Banciu:

 • Dacă l-ar fi mușcat pe băiatul lui Arșinel, lucrurile ar fi stat poate altfel. Sper din toată inima să se întâmple asta.
 • Nu era nevoie nici să-i sterilizăm și nici să așteptăm ca cineva să moară. Câinii trebuie omorâți. Asta trebuia făcută. Politicienii nu au făcut acest lucru timp de 20 de ani și ne-am trezit astăzi în fața acestei drame absolut monumentale.
 • Fir ar a dracu să fie această societate plină de cretini.
 • Și termenul de animal este mult pentru aceste jafuri de animale. Ăștia sunt niște monștri. Trebuia să fie curățați.
 • Așa cum oamenii nu pot să trăiască alături de gândaci, de șobolani. Știți ce privire blândă au șobolanii? Ei bine ei sunt exterminați. Asta trebuie făcut și cu câinii. Ei nu sunt pentru a coabita. Asta cu blândețea este de fapt o lașitate.
 • Vreau să-i transmit lui Marius Marinescu că francezii au un proverb - Legile nu sunt făcute pentru câini ci pentru oameni. Ba da, este constituțional orice vrem noi să fie, câinii nu face legea în mod normal.
 • Este o crimă să ții cu o bestie de genul acesta care te poate omorî oricând.
 • Plătim pentru orice blană 250 de lei. Nu ne interesează sterilizarea, adopția, cuștile, vrem jupuirea. Cum se face la foci, sunt jupuite de vii.
 • Nu vrem câinele mort sau viu, vrem blana lor. Sunt căței frumoși care abia așteaptă să fie jupuiți/ Îi avertizez pe concetățenii noștri de etnie romă că pot să intre și în casa cetățeanului și să le jupuie câinii.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Mi-as dori sa treci tu prin ce trece familia copilului,atunci sa vedem ce parere ai despre cainii aia jegosi.
 • banciu te am votat presedintele unui grup de violenti primitivi...esti tare tine o tot asa poate vei fi victima propriei logorii
 • ioaneeee, du-te mama cu oile :) desi si acolo sunt caini :)) una e problema cainilor din orase, alta e dementa unui jegos care foloseste mass media sa instige la violenta si crima ...sa-ti explic eu, astea sunt ilegale !! bine, teoretic ...la noi orice e posibil, dupa cum se vede cu un bou in loc de om scapat pe post la TV :(
 • Daca voua va place sa va jigneasca rebutul asta frustrat pe la toate colturile... ce sa zic ... sunteti liberi sa-l luati acasa pe nesimtit! Poate invata si copii vostri de la el sa urasca, sa va jupoaie sau sa vorbeasca ca la usa cortului! Un om bolnav la cap nu are ce cauta la televizor sa-i mai imbolnevasca si pe altii si sa instige la violenta! CNA trebuie sa-l interzica complet si sa-i faca rost de abonament la psihiatru!
 • Banciu e cel mai tare,cu ce greseste omul ca doreste sa putem merge linistiti pe strada fara sa calcam in rahati de maidanezi sau sa fim sfasiati de picior pe bicicleta sau pe jos.
 • Banciu este un dement! Nu are ce sa caute intr-o emisiune TV. CNA trebuie sa ia masuri. A pune pe emisiune eticheta de „pamflet" nu este o scuza pentru limbajul suburban si incitarea la violenta de orice fel.
 • Dupa gandirea acestui pseudoziarist cine are dreptate poate sa injure sau chiar sa-l loveasca pe cel care are alta parere!Spre bucuria sinistrului personaj tin sa-l informez ca metoda este aplicata in mijloacele de transport in comun sau pe strada ziua in amiaza mare in special de catre tineri,majoritatea elevi sau eleve!Se pare ca "verticalitatea si deontologia" ""DOMNULUI"" Banciuda roade si ca dovada urmariti comentariile afisate dupa prezentarea asa zisei emisiuni indiferent de tema.Cu scuzele de rigoare dar un control psihiatric sigur nu poate dauna!!!
 • presupun ca il ai si pe personajul biblic onan langa tine cand il asculti pe banciu incitand la torturi. lume buna aduna banciu in jurul lui! unul si unul! crema criminalitatii romanesti! bravo, banciule, cu asa sustinatori nu mai ai nevoie de dusmani!
 • chiar asa emile, ce-ar trebui sa intelegem? ca iti place tortura, ca vrei sa omori si tu pe cineva? ca esti verde-fiere de resentimente si ca abia astepti sa iti inmoi mainile in sange de caine? atunci afla emile ca cei ca tine si ca banciu doar in romania si in tarile lumii a treia scapa de parnaie, in restul europei si a celorlalte continente civilizate, pe bune nu din gura, cei ca voi umplu puscariile si sunt pusi pe ziduri cu wanted sub chipul lor! ii cauta interpolul ca pe bin laden!
 • Cel mai bun si mai bine sustinut subiect din emisiunile lui banciu a fost cel cu cainii. Bravo lui. Doar pentru aia ma tot uit la el si il felicit. A mai fost si cu presa noastra comparata cu cea straina, dar aia e ceva mai abstract.

Trimite un comentariu