Skip to main content

Lumea lui Banciu la CNA: 370 de sesizări pentru emisiunile despre maidanezi

 

Radu Banciu

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului analizează astăzi mai multe ediţii ale emisiunii Lumea lui Banciu în care realizatorul a vorbit despre câinii maidanezi. Potrivit preşedintelui CNA, Laura Georgescu, CNA a primit 370 de sesizări referitoare la emisiunea Lumea lui Banciu.

Consiliul a mai primit şi 800 de reclamaţii legate de modul în care televiziunile au reflectat ştirile despre maidanezi şi despre moartea lui Ionuţ, copilul în vârstă de patru ani ucid de câini vagabonzi.

Membrii CNA au amânat o decizie în privinţa lui Banciu.

Radu Banciu în faţa membrilor CNA:

Florin Gabrea, membru CNA - Faceţi foarte des recurs la criterii şi lucruri, stări de fapt din Europa. Tipul acesta de emisiune pe care nu ştiu cum să-l cataloghez. Dumneavoastră vă aşezaţi, aveţi nişte puncte de vedere care pot fi corecte dar cred că nu ştiţi să gestionaţi materialul lexical în exprimarea ideilor. De ce credeţi că înjurându-l în faţa pe Oprescu, spunându-le oamenilor ghiolbanilor, tâmpiţilor, proştilor, sunt mai eficiente ideile dumneavoastră decât dacă aţi avea nişte opinii foarte coerente şi curat exprimate. Să ştiţi că studioul unei televiziuni nu este un spaţiu privat. Presupun că aţi dori să igienizaţi spaţiul public, dar nu-l igienizaţi ci îl degradaţi. Bă, boule nu mai este pamflet.

Radu Banciu – Mi-am asumat chiar şi acest risc. Pot să fac faţă lexical unei discuţii, dar nu cred că-mi foloseşte. Am auzit foarte mulţi oameni în această ţară vorbind frumos, diplomat. Nu cred că mai este timpul pentru explicaţii liniştite. Şi cu tot riscul de a fi nepopular, bădăran, necioplit, asta nu mă interesează ce crede lumea despre mine, atâta timp cât ştiu că am dreptate chiar şi atunci când folosesc aceşti termeni la televizor, care sunt de acord nu sunt ok şi îmi asum şi riscul acesta.

Nu mă interesează un discurs liniştit. L-am auzit pe Gabriel Liiceanu vorbind la televizor de zeci de ori. Nu a rezolvat nimic. Nimeni nu-l bagă în seamă. Eu ce constat este că nu se întâmplă nimic.

Pot să scriu şi poezii absolut geniale, dar nu mă ajută la nimic pentru că ele nu schimbă societatea.

Am preferat această atitudine, deşi am bagajul şi de cunoştinţe şi de lexic şi de ce vreţi dumneavoastră să fac o emisiune „a la carte”.

Pe mine mă inetersează să existe o finalitate dacă nu o să ajung niciodată la ea, asta este, nu suntem veşnici. Nu căutăm să ne impunem cu orice preţ. Când aveţi un scop în viaţă, nu este important să ajungeţi la acel scop?

Cumva este greu să punem emisiune în nişte tipare. E un pamflet dur care, sigur, întinde puţin noţiunea aceasta. Suntem pamfletul societăţii româneşti. Când încercăm să catalogăm emisiunea hai să catalogăm şi ţara.

Laura Georgescu, preşedintele CNA - Atâta vreme cât intraţi într-o convenţie de a schimba cu adevărat ceva în societatea românească, orice e admis. De aceea sufăr când vă aud că cine nu vrea să nu se uite. Nu vă mai permiteţi acest lucru.
E de datoria dumneavoastră să vă armonizaţi dialogul. (...) Nu puteţi introduce în subiectul cu câinii comunitari subiectul despre transplant.

Narcisa Iorga – Eu am doar o problemă. Nu sunt de acord cu ideea că telecomanda este atotputernică. Aveţi o obligaţie faţă de lege, limbajul oricât de acid ar fi trebuie să se încadreze în nişte limite legale. Dacă ar fi fost de-ajuns telecomanda noi nu am mai fi fost aici.

Laura Georgescu – Nu pot să ratez să nu vă întreb. Nu puteţi renunţa la Căcărău? E greu? Vă rup o mână dacă vă rog asta?

Banciu – Mi s-a mai spus, încercăm să renunţă, dar oamenii sunt vigilenţi. Imediat mi-au atras unii atenţia. Sunt oameni care au primit atâtea palme de la societate încât măcar una virtuală vor să tragă şi ei. Porecla este reală, nu este dată ca să devenim interesanţi. Dacă eşti poreclit Căcără este greu să-i zici Madona sau Cenuşăreasa.

Din emisiunea Lumea lui Banciu:

  • Dacă l-ar fi muşcat pe băiatul lui Arşinel, lucrurile ar fi stat poate altfel. Sper din toată inima să se întâmple asta.
  • Nu era nevoie nici să-i sterilizăm şi nici să aşteptăm ca cineva să moară. Câinii trebuie omorâţi. Asta trebuia făcută. Politicienii nu au făcut acest lucru timp de 20 de ani şi ne-am trezit astăzi în faţa acestei drame absolut monumentale.
  • Fir ar a dracu să fie această societate plină de cretini.
  • Şi termenul de animal este mult pentru aceste jafuri de animale. Ăştia sunt nişte monştri. Trebuia să fie curăţaţi.
  • Aşa cum oamenii nu pot să trăiască alături de gândaci, de şobolani. Ştiţi ce privire blândă au şobolanii? Ei bine ei sunt exterminaţi. Asta trebuie făcut şi cu câinii. Ei nu sunt pentru a coabita. Asta cu blândeţea este de fapt o laşitate.
  • Vreau să-i transmit lui Marius Marinescu că francezii au un proverb - Legile nu sunt făcute pentru câini ci pentru oameni. Ba da, este constituţional orice vrem noi să fie, câinii nu face legea în mod normal.
  • Este o crimă să ţii cu o bestie de genul acesta care te poate omorî oricând.
  • Plătim pentru orice blană 250 de lei. Nu ne interesează sterilizarea, adopţia, cuştile, vrem jupuirea. Cum se face la foci, sunt jupuite de vii.
  • Nu vrem câinele mort sau viu, vrem blana lor. Sunt căţei frumoşi care abia aşteaptă să fie jupuiţi/ Îi avertizez pe concetăţenii noştri de etnie romă că pot să intre şi în casa cetăţeanului şi să le jupuie câinii.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mari Mari
    E tare de tot Banciu....
  • .... ....
    Mi-as dori sa treci tu prin ce trece familia copilului,atunci sa vedem ce parere ai despre cainii aia jegosi.
  • gigi gigi
    banciu te am votat presedintele unui grup de violenti primitivi...esti tare tine o tot asa poate vei fi victima propriei logorii
  • OM OM
    ioaneeee, du-te mama cu oile :) desi si acolo sunt caini :)) una e problema cainilor din orase, alta e dementa unui jegos care foloseste mass media sa instige la violenta si crima ...sa-ti explic eu, astea sunt ilegale !! bine, teoretic ...la noi orice e posibil, dupa cum se vede cu un bou in loc de om scapat pe post la TV :(
  • ra ra
    Daca voua va place sa va jigneasca rebutul asta frustrat pe la toate colturile... ce sa zic ... sunteti liberi sa-l luati acasa pe nesimtit! Poate invata si copii vostri de la el sa urasca, sa va jupoaie sau sa vorbeasca ca la usa cortului! Un om bolnav la cap nu are ce cauta la televizor sa-i mai imbolnevasca si pe altii si sa instige la violenta! CNA trebuie sa-l interzica complet si sa-i faca rost de abonament la psihiatru!
  • ion ion
    Omul e sub vremi,dumnezeu dureaza vremile.
  • ion ion
    Banciu e cel mai tare,cu ce greseste omul ca doreste sa putem merge linistiti pe strada fara sa calcam in rahati de maidanezi sau sa fim sfasiati de picior pe bicicleta sau pe jos.
  • Gabi Gabi
    Banciu este un dement! Nu are ce sa caute intr-o emisiune TV. CNA trebuie sa ia masuri. A pune pe emisiune eticheta de „pamflet" nu este o scuza pentru limbajul suburban si incitarea la violenta de orice fel.
  • bibi bibi
    Dupa gandirea acestui pseudoziarist cine are dreptate poate sa injure sau chiar sa-l loveasca pe cel care are alta parere!Spre bucuria sinistrului personaj tin sa-l informez ca metoda este aplicata in mijloacele de transport in comun sau pe strada ziua in amiaza mare in special de catre tineri,majoritatea elevi sau eleve!Se pare ca "verticalitatea si deontologia" ""DOMNULUI"" Banciuda roade si ca dovada urmariti comentariile afisate dupa prezentarea asa zisei emisiuni indiferent de tema.Cu scuzele de rigoare dar un control psihiatric sigur nu poate dauna!!!
  • ion ion
    tu robert,ca care e parerea ta?
  • Mego Mego
    Bravo Banciu,asta e realitatea.
  • nadia nitov nadia nitov
    presupun ca il ai si pe personajul biblic onan langa tine cand il asculti pe banciu incitand la torturi. lume buna aduna banciu in jurul lui! unul si unul! crema criminalitatii romanesti! bravo, banciule, cu asa sustinatori nu mai ai nevoie de dusmani!
  • nadia nitov nadia nitov
    chiar asa emile, ce-ar trebui sa intelegem? ca iti place tortura, ca vrei sa omori si tu pe cineva? ca esti verde-fiere de resentimente si ca abia astepti sa iti inmoi mainile in sange de caine? atunci afla emile ca cei ca tine si ca banciu doar in romania si in tarile lumii a treia scapa de parnaie, in restul europei si a celorlalte continente civilizate, pe bune nu din gura, cei ca voi umplu puscariile si sunt pusi pe ziduri cu wanted sub chipul lor! ii cauta interpolul ca pe bin laden!
  • frca frca
    Cel mai bun si mai bine sustinut subiect din emisiunile lui banciu a fost cel cu cainii. Bravo lui. Doar pentru aia ma tot uit la el si il felicit. A mai fost si cu presa noastra comparata cu cea straina, dar aia e ceva mai abstract.
  • cornel cornel
    Pentru mine e un super-nesimtit... Un fel de Badea dar mai ghiolban.

Trimite un comentariu

sus