Skip to main content

(P) Cum protejezi dinții de lapte ai copilului? “Sigilările” previn cariile și mențin dinții sănătoși

 

Publicitate

(P) Se pot proteja dinții de lapte ai copilului? Cum se pot menține cât mai mult timp fără probleme? Soluția este “sigilarea”, prin care dinții sunt “îmbrăcați” cu un material de protecție.

Ce presupune, ce înseamnă, cum se pot face și la ce vârstă, în continuare:

Sigilările pot fi făcute în cabinetul Gentle Dentist, situat în apropierea Pieței Unirii. Operațiunea se poate face clasic, dar și cu cel mai noi tip de laser, disponibil la Gentle Dentist.

Ce sunt sigilările?

Sigilarile sunt metode de prevenire a cariilor din santurile si fosetele molarilor temporari, permanenti si supracingular pe incisivii definitivi,. Medicul stomatolog este cel care indica momentul si tipul de sigilare potrivita pentru copilul dumneavoastra.

Cand trebuie facute?

Molarii de lapte sunt dintii care se inlocuiesc cel mai tarziu (9-11 ani), tocmai de aceea se recomanda sigilarea acestora cat mai devreme posibil dupa eruptie.

Fiind o procedura neinvaziva aceasta nu este una traumatizanta pentru cel mic, insa este necesara o colaborare minima intre medic si pacient astfel incat suprafata dentara sa ramana uscata pana la aplicarea si polimerizarea sigilantului.

La varsta de 6 ani, in spatele tuturor molarilor de lapte erup primii molari definitivi, fara sa inlocuiasca dinti temporari. Pentru acesti dinti avem nevoie de masuri speciale de protectie( sigilari, periaje si fluorizari), deoarece dintii definitivi sunt imaturi in primii 2-3 ani dupa eruptie. Molarii de 6 ani ar trebui sigilati imediat dupa eruptie.

O pigmentatie aparuta in aceasta perioada poate avansa foarte repede atat in profunzime, cat si in suprafata.

Acelasi lucru trebuie facut dupa eruptie si cu molarii de 12 ani, dar si cu premolarii.

In ce constau?

Sigilarea simpla este o procedura neinvaziva, smaltul maselutei fiind nepreparat cu freza. Initial, se face un periaj profesional, dupa care se aplica o succesiune de geluri cu rol de preparare a smaltului pentru lacul de sigilare.

Este recomandat ca dupa sigilari sa reveniti periodic la control, astfel incat specialistul sa poata verifica prezenta si integritatea acestora. In cazul in care sigilarile se pierd partial sau total procedura se poate relua fara nici un fel de problema.

Sigilarea largita se realizeaza atunci cand la consultatie medicul observa coloratii (marmoratii) in santurile si fosetele molarilor. In acest caz se recomanda curatarea acestora - poate fi realizata clasic cu freza sau cu laserul - pentru a preveni dezvoltarea unei carii.

Dupa curatare se aplica material de sigilare doar daca coloratile sunt situate in smalt.
Daca coloratiile sunt extinse in profunzime pana la nivelul dentinei se realizeaza obturatii coronare clasice.

Detalii despre oferta pentru copii, despre prețuri, dar și despre cum se pot face programările, pe site-ul GentleDentist, AICI.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu