Skip to main content

55 de deputaţi, împotriva opririi posturilor TV în cazul insolvenţei

 

Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

Mai mulţi deputaţi nu sunt de acord ca posturile de radio şi televiziune să fie oprite în momentul în care intră în insolvenţă, până la confirmarea planului de reorganizare, aşa cum prevede noul Cod al insolvenţei.

Parlamentarii au depus o moţiune simplă prin care se pronunţă împotriva acestei prevederi, dar şi împotriva întregii Ordonanţe privind codul insolvenţei.

Moţiunea simplă intitulată "Opriţi instituţionalizarea inchiziţiei audiovizualului şi maniputarea democraţiei", semnată de 31 de deputaţi PDL şi 24 ai PPDD, solicită Guvernului retragerea Ordonanţei privind codul de insolvenţă, scrie Mediafax.

Cei 55 de deputaţi cer "încetarea imediată a atacurilor Guvernului Ponta asupra presei independente şi a mediului de afaceri" şi o dezbatere pe tema codului insolvenţei.

Ieri, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea acestei moţiuni simple, Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că discuţiile nu se referă la libertatea presei, ci la falimentul unor societăţi comerciale.

"Aş vrea să rămânem cu două lucruri pe care aş vrea să le punctez: nu vorbim de libertatea presei astăzi, ci vorbim de societăţi comerciale care nu îşi respectă obligaţiile către stat, către furnizori, către angajaţi. Discutăm de falimentul unor societăţi comerciale, şi nu de libertatea presei", le-a spus deputaţilor Cazanciuc, după cum relatează Mediafax.

Deputaţii se vor pronunţa, în cursul zilei de azi, prin vot asupra acestei moţiuni simple.

În cursul dezbaterilor din plenul Camerei Deputaţilor, reprezentanţi ai puterii au susţinut că moţiunea PPDD şi a PDL este "inodoră, incoloră, insipidă", în timp ce deputaţii PPDD şi ai PDL, iniţiatori ai moţiunii simple, au spus că ordonaţa privind insolvenţa este "un atac grav la liberatatea de exprimare".

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a mai spus că Ministerul Justiţiei va fi reprezentat la dezbaterea din Parlament pe tema noului Cod al insolvenţei.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus