Skip to main content

Discovery, în negocieri să preia controlul total asupra Eurosport

 

discovery communicationsGrupul american de media Discovery Communications s-ar afla în negocieri pentu preluarea întregului pachet de acţiuni al grupului Eurosport, deţinut de compania franceză TF1, potrivit Le Monde, care citează Les Echos.

Publicitate

Potrivit cotidianului economic Les Echos, care nu precizează nicio sursă, cele două grupuri de media s-ar afla în negocieri care ar urma să se încheie până la finalul acestui an.

Contactat de Le Monde, grupul TF1 nu a făcut niciun comentariu pe acest subiect.

La finalul lunii decembrie 2012, Discovery Communications a preluat 20% din acţiunile grupului Eurosport, care include Eurosport International şi Eurosport France, pentru 170 de milioane de euro.

La momentul respectiv, Discovery anunţa că, prin contractul semnat cu TF1, va avea posibilitatea să îşi crească participaţia în cadrul grupului Eurosport până la 51% într-un interval de doi ani. Dacă Discovery îşi exercită această opţiune, TF1 îşi va putea exercita la rândul său o altă opţiune, respectiv de a negocia vânzarea restului de 49% din acţiunile sale tot cu Discovery. Aceasta ar duce la un control total al Discovery asupra Eurosport.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Tare mi-e teama ca, daca le va reusi manevra celor de la Discovery, nu vom mai avea nici Eurosportul printre canalele celui mai mare operator de cablu din Romania.

Trimite un comentariu

sus