Skip to main content

Disponibilizări masive la France Televisions: 361 de posturi în doi ani

 

Sursa foto: LePoint.fr
Sursa foto: LePoint.fr

Publicitate

Televiziunea publică France Televisions va prezenta mâine un plan de disponibilizări voluntare care vizează 361 de posturi în doi ani, scrie Ozap.com.

Televiziunea Română a trecut și ea printr-un proces de concediere colectivă. În luna ianuarie a acestui an, Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat concedierea a 698 de angajaţi ai instituţiei de la 1 februarie 2013.

În privința France Televisions, anunțul nu este deloc surprinzător având în vedere faptul că președintele director general al France Televisions spunea într-o conferință, în luna august a acestui an: "Costurile cu personalul reprezintă peste o treime din cheltuielile noastre de funcționare".

Criza resimțită de France Televisions, în cifre

După ce a constat că veniturile au scăzut cu 70 de milioane de euro în 2012, grupul de media a făcut eforturi serioase pentru a-și reduce costurile și a-și păstra echilibrul financiar.

France Televisions estimează că în 2013 va avea un deficit de 40 de milioane de euro. Obiectivul acestor restructurări este recâștigarea echilibrului financiar în 2015.

Postul public de televiziune francez își propune să ajungă, în următorii doi ani, la un număr de 9,750 de angajați. La sfârșitul lui 2012, compania de media număra 10.490 de angajați, dintre care 8,500 erau permanenți. Pentru a-și atinge scopul final, France Televisions mizează pe faptul că peste 100 de oameni vor părăsi compania în mod natural, prin pensionări, de exemplu.

Candidații pentru programul de disponibilizare voluntară vor fi cunoscuti în perioada februarie-iunie 2014.

Sindicatele din France Télévisions au criticat dur planul de reorganizare.

“Se pare că este un plan social al unei companii amenințate cu falimentul. Voluntarii vor fi de fapt arătați cu degetul”, a spus Dominique Pradalié administratorul central al SNJ France Télévisions, citat de Le Figaro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu