Skip to main content

ESTE OFICIAL: Televiziunile care intră în insolvență nu mai pot emite

 

art. 81 Codul insolventei, monitorul oficialNoul cod al insolvenței, care spune că posturilor aflate în insolvență li se suspendă licența audiovizuală până la confirmarea planului de reorganizare, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Publicitate

Ordonanța de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial la doar o zi după ce noul Cod al insolvenței a fost aprobat în ședință de guvern.

Ordonanța de urgență intră în vigoare la data de 25 octombrie 2013, potrivit documentului publicat în Monitorul Oficial.

"În cazul în care activitatea debitorului se află sub incidența prevederilor Legii audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, ca urmare a deschiderii procedurii și până la data confirmării planului de reorganizare, se suspendă licența audiovizuală, în sensul Legii nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, cu începere de la data primirii comunicării de către Consiliul Național al Audiovizualului. În planul de reorganizare vor fi prevăzute condițiile de exercitare a dreptului de a difuza, într-o zonă determinată, un anumit serviciu de programe, condiții ce vor fi supuse aprobării prealabile a Consiliului Național al Audiovizualului", se arată în articolul 81 al noului cod de insolvență.

"Prezenta ordonanță de urgență se aplică și procedurilor de prevenire a insolvenței și de insolvență aflate în derulare la data intrării sale în vigoare", caz în care se află și Realitatea Media.

Citește și:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Mi se pare aberant ca o gramada de tepari sa se ascunda sub procedura insolventei de atata timp fara a-i deranja nimeni. Ma refer la societati comerciale care au acumulat datorii la alte societati si le-au dat insolventa (ca sa zic asa). Si, brusc, Guvernul isi da seama ca televiziunile in insolventa sunt adevaratul pericol. Care este diferenta intre o retea de minimagazine in insolventa si o televiziune in insolventa? Se pare ca avem de-a face cu guvernare la misto, este singura explicatie.
  • Ralitatea tv.devenise foarte "obraznica"adica,cum sa concureze B1tv si Digi 24,care este prima la criticarea guvernului? Păi chiar se pate d-le Gusa! Se poate d-le Rareș Bogdan! Mi se pare ca noi v-am facut audientă nu?

Trimite un comentariu