Skip to main content

Fotograful Claudiu Ciortan s-a stins din viață, la 46 de ani

 

Publicitate

Claudiu Ciortan, fotograf cu peste 20 de ani de experiență, s-a stins din viață pe 1 octombrie, la 46 de ani, scrie Marius Ghilezan pe blogul lui.

“L-am cunoscut în Piața Universității în 1990”, scrie Ghilezan.

Ghilezan:

"Țin și acum minte cât de bucuros a fost când i-am publicat în ziarul Timișoara o fotografie de-a lui pe prima pagină. Rapid, a fost angajat, fiind colaboratorul nostru din București pe când eu făceam naveta între cele două orașe ale Revoluției române.
Pentu o scurtă perioadă am colaborat cu el la România liberă. Ani de zile a muncit la Tinerama, publicația regretatului Max Bănuș.
Ulterior și-a deschis propriul lui studio. A fost printre acționarii clubului Fire din Lipscănie, prietenii își amintesc de spiritul lui altruist, dar și de platourile imense pe care le servea la ”împinge tava” de peste drum."

A fost depus la capela Cimitirului Bellu Ortodox. Înmormântarea va avea loc mâine (vineri, 4 octombrie), la ora 13.00.

George Roncea scrie, pe blogul său, despre ultima întâlnire cu Ciortan:

"Duminica seara, la Copac, a fost o chestie cu fotografie. Claudiu avea o bere in mana si l-a intrebat pe Sandi daca poate sa stea cu noi la masa. A stat cu noi toti la masa si el a vorbit multa vreme chestii tehnice, cu Mike, despre diafragme, lentile, obiective, lumina, scule de scule. (…)

Am povestit apoi despre tineretile noastre. (…)

Se cam terminase eventul de la copac, cu fotografii de la Vama si se facuse cam frig. Claudiu tragea de mine sa mergem, sa bem doar putin la barfly, sa-si plateasca datoria si sa mai stam oleaca ca baietii, sa vorbim. Avea chef de povestiri de pe vremuri. Cu Piata, cu Marian, cu Miscarea, cu alea alea. Amintiri din vechime, de cand eram haiduci. A tot tras de mine de cateva ori. I-am zis ca nu vreau acolo, imi era lene, nu-mi placea in tigania din Centrul Vechi. A comandat un taxi. Apoi o ultima bere. Neagra. (…)

Am aflat acum cateva ore, tot la Copac, vestea tampita - dupa ce a fost in seara aia la barfly, Claudiu nu s-a simtit bine si dupa ce a ajuns acasa nu s-a mai trezit."

Un film In Memoriam Claudiu Ciortan, postat pe Youtube:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu