Skip to main content

Roşca Stănescu: Creşterea taxei TV este un lucru necesar

 

Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu, membru în Comisia de cultură a Senatului, a declarat, astăzi, că majorarea taxei TV este un lucru necesar, el invocând ca argument respectul pentru telespectatori, care nu ar trebui să vizioneze emisiuni întrerupte de publicitate, relatează Mediafax.

El a precizat, în al doilea rând, că TVR, fiind o televiziune publică, trebuie subvenţionată şi "ţinută în spate" de populaţie.

"Asta înseamnă televiziune publică şi ea serveşte populaţia. În perspectivă, ar trebui găsite mijloacele financiare astfel încât Televiziunea publică să poată rezista financiar fără publicitate, iar publicitatea să se ducă către televiziunile comerciale", a adăugat Roşca Stănescu.

Senatorul PNL a mai spus că o asemenea decizie este una foarte grea, nu poate fi luată sacrificând Televiziunea publică şi nu se va putea face decât atunci când, din calcule, vor rezulta şi mijloacele din care Televiziunea publică să poată supravieţui, mai scrie Mediafax.

"Mijloacele financiare nu pot fi, până la urmă, decât taxa care este neindexată de foarte mulţi ani de zile şi este cea mai mică taxă din Europa", a mai spus Roşca Stănescu.

Sorin Roşca Stănescu a declarat, pe 17 octombrie, la o dezbatere pe tema schimbării Legii audiovizualului, organizată la Parlament, că în curând Comisia de cultură din Senat va elabora o propunere legislativă prin care să se interzică televiziunii publice să mai primească publicitate, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Citeşte şi: 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tabloidus Tabloidus
    Io n-am inteleso p'aia cu respectu' pentru telespectatori. Adica imi mai ia niste bani ca sa ma respecte? N-ar putea sa ma respecte tot pe banii aia, zic?
  • nimeni nimeni
    comunistu asta sa ne dea pace! sa plateasca el taxa tv si radio, impreuna cu parazitii de senatori si parlamentari.
  • taxidermistu taxidermistu
    @Reporter. TVR mai are 2300 de salariati. 700 au fost dati afara la inceputul anului printr-un simulacru obscene de selectie care a adus in prim plan pilele USl-ului. in Romania nu stiu reo televiziune cu care sa aiba 4000 de angajati. nici maracr PRO. majoritatea au cateva sute. in problema cu managementul TVR , nici nu stii cata dreptate ai. dar la ce sate astepti. presedintele TVR nu a lucrat o zi in domeniu, dar da sfaturi..iar producatorul general este un fost cameraman,cu perienta in productia tv zero.
  • geo geo
    asteptam sa vedem ce zice SRS in seara asta la Biziday, la TVR...ptr ca Guran a explicat destul de bine aseara cum sta treaba...insa nu a punctat de ce este obligatoriu sa platesc taxa la TVR atita vreme cit eu sunt abonatul unei companii de cablu si, poate, pe mine nu ma intereseaza canalele televiziunii publice.
  • Reporter Reporter
    TVR are vreo 3000 de salariati, in timp ce orice televiziune comerciala din Ro nu are mai mult de 4.000. Cu 3.000 de salariati poti face programe de calitate cu care ar trebui sa ai audiente coplesitoare. Dar 90% dintre astia sunt niste loaze, iar sefii lor sunt niste manageri catastrofali, pusi pe plimbari si capatuiala.
  • profesor profesor
    Sa fie taxa mai mare ... ca sa aiba alde Elwis Saftoiu ce cheltui cu toata gasca de politruci??? Nesimtirea n-are limite la acest escroc, vopsit parlamentar. SRS!!!!!!!
  • anonimm anonimm
    sa se creasca taxa tv si sa o plateasca SRS, nu populatia romaniei deja saracita de toate idioteniile de taxe!!! Sa se lase publicitatea si sa se elimine taxa tv...asta da lege...SRS e dus cu pluta!!!
  • Ionuț Ionuț
    Sa crească taxa TV insa sa faca ca cine dorește sa nu plătească bani la televiziunea naționala sa aibe acest drept.
    In TV-ul meu programe TVR sunt trecute dupa nr 50.

Trimite un comentariu

sus