Skip to main content

Sebastian Ghiță vrea un radio în București. Cine s-a mai înscris la concursul de frecvențe al CNA

 

radio-studioSocietatea Ridzone Computers SRL, care deţine licenţa televiziunii România TV, vrea să lanseze un post de radio generalist în Bucureşti, potrivit surselor Mediafax.

Publicitate

Societatea care deţine România TV, televiziune controlată de Sebastia Ghiță - deputat PSD, s-a înscris la concursul pe care Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) îl va organiza, începând din 18 noiembrie, pentru atribuirea mai multor frecvenţe, printre care se numără și fostele frecvențe pentru București ale Radio Guerrilla (94,8 FM) și Click FM (106,2).

Roxana Niculescu, directorul de programe al televiziunii de ştiri România TV, a confirmat, pentru Mediafax, faptul că societatea Ridzone Computers SRL s-a înscris la concursul CNA.

"Da, ne-am înscris la concurs pentru un post de radio generalist, în Bucureşti", a spus Roxana Niculescu.

Astăzi, la ora 18.00, a fost data limită de depunere a dosarelor complete pentru înscrierea la concursul de atribuire a 46 de licențe (20 de frecvențe tematice și 26 de licențe generaliste). Printre acestea se află o singură frecvență generalistă pe București, 106,2 - fosta frecvență a postului Click FM.

Cine s-a mai înscris la concursul CNA

Printre societăţile care s-au înscris la concursul organizat de CNA se numără şi Grupul Media Camina SRL (care deţine Radio Zu), P7S1 Radio Holding SRL (care deţine Kiss FM, Magic FM şi One FM), Global Media Expert SRL (care deţine Sport Total FM), dar şi trustul de presă al Patriarhiei Române (care deţine Radio Trinitas).

Începând din 15 octombrie și până pe 15 noiembrie se fac înscrieri pentru atribuirea altor 25 de frecvențe. Dintre acestea 23 au aparținut Radio Guerrilla.

CNA organizează începând din 18 noiembrie un concurs unde vor fi atribuite 71 frecvențe radio.

Societatea care deține România TV va putea concura nu doar pentru fosta frecvență Click FM (106,2 FM), ci și pentru fosta frecvența pe București a postului Radio Guerrilla (94,8 FM).

Cele 23 de licențe Radio Guerrilla au fost retrase pe 19 septembrie, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Motivul? Membrii CNA au considerat că Realitatea Media vrea să le vândă, fapt interzis de lege. CNA a reclamat și faptul că Realitatea Media a semnat, în august, un contract de dare în exploatare a licențelor Radio Guerrilla către firma Expresiv (care are Gold FM), fără ca instituția să fie înștiițată.

Cele 71 de frecvenţele care vor fi scoase la concurs sunt în localităţi precum Bucureşti, Alba Iulia, Arad, Bacău, Cluj-Napoca, Covasna, Deva, Iaşi, Reşiţa, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighişoara, Slatina, Suceava, Târgu Mureş etc.

Citește și:

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu