Skip to main content

Șefa CNA, despre noul Cod al insolvenței: Realitatea TV nu intră sub incidența lui

 

Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro
Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Articolul apărut în ultima versiune accesibilă a noului Cod al insolvenței, ce ar putea pune radiodifuzorii în imposibilitatea de a mai emite, dacă intră în insolvență, nu se aplică în cazul Realitatea Media, a declarat pentru HotNews.ro, președintele CNA Laura Georgescu.

"Articolul se aplică exclusiv în cazul celor care nu au plan de reorganizare aprobat. Ca atare, Realitatea e în afara incidenței acestui articol, întrucât are aprobat planul de reorganizare din 12 iunie", a declarat Laura Georgescu pentru HotNews.ro.

Insistând că vorbește în nume personal și că nu este expert în insolvență, Laura Georgescu spune că, deși suspendarea licenței audiovizuale nu există ca termen în Legea Audiovizualului, ea poate fi aplicată având în vedere că licența este un act administrativ, iar aplicarea ar duce la întreruperea emisiei posturilor afectate.

Despre avantatajele acestei prevederi: "Cand anunti ca ai cerut procedura de insolventa, articolul nu face decat sa reduci perioada pana la planul de reorganizare", a spus șefa CNA.

"Licența este un act administrativ, iar suspendarea aplicării unui act administrativ e general valabilă. Acționează definiția general valabilă a actului administrativ - eu așa interpretez, sunt convingerile mele proprii", a spus președintele CNA.

Suspendarea licentei duce automat la încetarea emisiei stației respective?

Laura Georgescu: "Chiar dacă suspendarea nu e definită în Legea Audiovizualului, licența fiind un act administrativ, se suspendă actul administrativ. Stația nu mai emite".

În ultima sa versiune accesibilă pe site-ul Ministerului Justiției, noul Cod al insolvenței, nepublicat încă în Monitorul Oficial, include un articol care nu exista în proiectul supus inițial dezbaterii publice și care spune, practic, că posturilor aflate în insolvența li se suspendă licența audiovizuală până la confirmarea planului de reorganizare, scrie HotNews.ro.

Sursa citată notează că acelasi document de pe site-ul ministerului prevede că în astfel de cazuri legea se aplică și procedurilor de insolvență aflate în derulare – cum este cazul Realitatea TV, post care reclamă, de altfel, că “Ponta vrea să închidă gura Realitatea TV”.

Citește și:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu