Skip to main content

Serialul Vikingii începe azi la History

 

HISTORY - Vikingii - Ragnar 1Postul de documentare History va difuza, începând de azi, de la ora 22.00, serialul Vikingii, în premieră în România.

Publicitate

Serialul prezintă drama războinicilor nordici, comercianţi şi exploratori ai Evului Mediu - nu din perspectiva unui străin, ci prin ochii societăţii vikinge. Vikingii, serial filmat anul trecut în Irlanda, va difuza de History în fiecare zi de luni.

Vikingii, serialul cu nouă episoade de câte o oră, este o co-producţie irlandezo-canadiană, realizată de World 2000 şi Take 5 Productions.

AUDIENŢE RECORD. În SUA, Vikingii a fost urmărit 6,2 milioane de telespectatori în seara premierei. După nouă săptămâni de transmisie, producţia a devenit serialul anului, numărul 1 în topul serialelor difuzate de televiziunile prin cablu, cu o medie de 4,3 milioane de telespectatori. În prezent, a fost încheiat un nou contract pentru realizarea celui de-al doilea sezon.

Despre serialul Vikingii

Serialul urmăreşte aventurile lui Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel, The Beast; Outlaws Baytown).
Ragnar este un tânăr fermier, nemulţumit însă de politica impusă de conducătorul local, Earl Haraldson (Gabriel Byrne, In Treatment; Usual Suspects; Miller’s Crossing). Acesta trimite în fiecare vară raidurile vikinge doar în est, către ţările baltice şi ţinuturile ruseşti, unde populaţia este foarte săracă.

Vikingii înfăţişează ambiţiile lui Ragnar de a descoperi alte civilizaţii spre vest, dincolo de mare, precum şi aventurile prin care trece în călătoriile sale.

Serialul prezintă şi credinţele religioase ale vikingilor, ultimii păgâni din istorie, care se închinau zeilor antici precum Odin, Thor, Freya şi Loki.

DISTRIBUŢIA SERIALULUI. Alături de Fimmel, Byrne şi Skarsgard, în serial joacă Katheryn Winnick (Bones; Love and Other Drugs; The Black Marks), în rolul Lagertha, soţia lui Ragnar.

  • Jessalyn Gilsig (Glee; Heroes; Nip/Tuck; Friday Night Lights) este Siggy, soţia a lui Earl Haraldson.
  • George Blagden (Les Miserables; Wrath of the Titans) este Athelstan, un tânăr şi inocent călugăr creştin, capturat de Ragnar în timpul primului său raid în Anglia
  • Clive Standen (Camelot; Robin Hood) este Rollo, fratele impulsiv, sălbatic şi iresponsabil al lui Ragnar.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus