Skip to main content

Tolontan: De ce o fabrică de salam poate funcționa în insolvență, iar o televiziune își pierde licența și om mai vedea noi ?! Fault dur la adresa televiziunilor și radiourilor

 

tolontan

Publicitate

Guvernul vrea să aducă mai mult fair-play economic în chestiunile insolvenței comițînd un fault dur la adresa televiziunilor și radiourilor”, scrie Cătălin Tolontan despre ordonanța care spune că un post radio sau TV își pierde licența în cazul insolvenței. “Cum să dai o șansă unei televiziuni dacă o pui să difuzeze mira pînă se reorganizează?”, se întreabă jurnalistul.

Cătălin Tolontan, despre inițiativa Guvernului:

“Cînd o fabrică de medicamente nu-și pierde licența în insolvență, de ce o televiziune sau un radio trebuie să o piardă? Poate pentru că fabricile de medicamente nu enervează guvernul Ponta? Acesta poate fi un rezumat al cazului noului Cod al Insolvenței. (…)

De ce o fabrică de salam poate funcționa în insolvență, iar o televiziune sau un radio întîi își pierd licența și om mai vedea noi?! Cazul Realitatea TV e fierbinte, însă oricine poate urma.

O avea o legătură cu faptul că premierul nu are un prieten baschetbalist care să dețină o fabrică de salam și să vrea să-și vadă concurența crăpînd!”

Recunosc, am un cui împotriva televiziunilor, dar asta e una și prevederea recentă din legea insolvenței e alta! Pentru că, în mod suspect, Guvernul vrea să aducă mai mult fair-play economic în chestiunile insolvenței comițînd un fault dur la adresa televiziunilor și radiourilor.

Tolontan despre insolvență, ca formă de țeapă:

"Modificarea codului, în esență, este necesară. În România, insolvența era, în multe cazuri, o formă de țeapă. Presa scrisă, fiecare cu ce-l doare, a ajuns într-o situație grea și pentru că anumite firme de difuzare au tocat banii și au intrat în insolvență.

Povestea a debutat cu Rodipet, țeapă de la statul român pentru ziare și reviste! O altă companie, Network, a devenit moștenitoarea Rodipet, dar curînd a apărut propria insolvență! Sute de chioșcuri au migrat către nua companie, dar ea a intrat în insolvență și, în reorganizare, datoriile Network au crescut, nu au scăzut. Bună treabă a făcut administratorul judiciar!

După cîțiva ani Hiparion, un alt jucător major, a intrat în insolvență. Dar activitatea și chioșcurile s-au mutat pe Press Point, unde aceiași oameni controlează compania. În acest moment, Burda e singura care lucrează cu ei, dar după ce patronii nemți, care habar n-au ce se întîmplă în România, vor realiza țeapa, se vor opri și vor ofta în jur.

Miza? Zeci de milioane de euro care au fost plătiți de ani de zile la chioșcuri de către oameni și care n-au mai ajuns la ziare și reviste.

Din cauza unor insolvențe trucate în sens economic, Gazeta Sporturilor, un singur titlu de pe piață, destul de mare, dar unul singur!, a fost păgubită cu mai mult de jumătate de milion de euro din cauza acestor insolvențe sau falimente. Un singur titlu!"

Articolul complet, pe Tolo.ro

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu