Skip to main content

ACUM 20 DE ANI. Lansarea Antena 1, în presa vremii: „A fost inaugurată televiziunea particulară profesională”

 
ACUM 20 DE ANI. Lansarea Antena 1, în presa vremii: „A fost inaugurată televiziunea particulară profesională”
Antena 1 Arhiva

Antena 1 la 20 de ani - Foto Paginademedia (5)
Reclamă din ziarul Libertatea ce anunța lansarea Antenei 1 - Sursa foto: Paginademedia.ro

Publicitate

DUPĂ 20 DE ANI. Ce spuneau ziarele acum 20 de ani, despre lansarea Antenei 1? În limbajul și stereotipurile de atunci, publicațiile au scris despre lansarea Antenei 1, „televiziune particulară profesională”.

Paginademedia.ro prezintă cum s-a văzut în presa vremii lansarea televiziunii Antena 1.

În materialele de presă, data oficială de lansarea era 1 decembrie.

Televiziunea deținută de „Corporația pentru cultură și artă Intact” a cumpărat publicitate în fiecare zi în ziarul Libertatea, pe atunci un ziar de calitate, cu o lună înainte de lansarea postului. În reclamă, se promiteau „foarte multe filme noi, foarte multe melodii și foarte multe evenimente”.

După prima emisie, Libertatea a fost și cea care a publicat un interviu cu primul director general al stației, Florin Brătescu. Din acesta aflăm că „nume sonore” se alăturaseră postului de televiziune: Octavian Sava, Valeriu Negru, Octavian Iordachescu, Doina Anastasiu.

Câteva fragmente din interviul de acum 20 de ani:

  • Ce vă conferă atributul de profesionist? „Concepția de organizare a studiourilor noastre; aparatura de ultima clasă tehnică; structura programelor; calitatea oamenilor cu care le realizăm.”
  • Înseamnă că veți face o concurență serioasă televiziunii naționale! „Am pornit de la ideea că nu vom concura ci vom completa televiziunea națională oferind ceea ce aceasta nu prididește să facă (...). Programele noastre sunt structurate mai ales pe filme artistice, documentare, de animație, pentru toate vârstele și preferințele. Nu vor lipsi emisiunile muzicale, show-urile atât de gustate de tineri.”
  • Dar atât de copioasele „mese rotunde” politice, partinice, partizane și chiar partizanale? „Oricât de copioase ar fi ele, preferăm să fie „servite” de alții!”
  • Am văzut emițătorul și m-a impresionat lucrarea, ca performanță tehnică. Cine sunt „vinovații”? „Antrepriza Română de Poduri-București, directorul general ing. Robică Popină; directorul filialei 3, ing. Constantin Mlak; specialistul în montaje Tomel Buzatu. Aș remarca și aportul ing. Vladimir Bogdănescu, directorul tehnic.”

Antena 1 la 20 de ani - Foto Paginademedia (7)
Primul interviu despre lansarea Antenei 1, realizat în decembrie 1993. Sursa foto: Paginademedia.ro

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Imi amintesc ca acum 20 de ani Antena 1 transmitea mai mult filme preluate din Arhiva Naţională de Filme, obosite de atâtea rulări in cinematografele anilor 60, iar prezentatoare era Bianca Brad. Nu îşi publicau programul in ziare, poate din cauza ca nu aveau licenţă pentru filmele difuzate. In zilele noastre, au ajuns o mizerie de televiziune, mai bine lipsa.
  • De ce sunt aprobate comentariile care contin cuvinte precum: boarfe, rahat, zoaie, idiot etc? Chiar atat de mult se identifica acest site cu unii mocofani care posteaza aici? Dragilor, va scaldati si voi in aceeasi zoaie?:)) Pana la urma, bruma de mesaje postate aici n-ar strica sa fie mai atent moderate. Veti vedea ca cei care uita periodic sa-si ia medicatia vor fi mai decenti in exprimare daca nu li se va mai permite sa se rahateasca la orice pas.
    Ma rog, daca doriti sa tineti cont si de parerile celor care nu gusta astfel de exprimari, cu toate ca multi ocolesc mesajele anumitor indivizi, nu e chiar o problema. E doar o sugestie...
  • Dar restul restul regimurilor cum au fost ? Nu tot corupte ? Daca era preluat de RTL acum cativa ani putea sa se bata de la egal la egal cu Pro TV. Acum se bate cu turcii de la Kanal D.
  • Esti un prost recunoscut. Doar sa faci propaganda cu informatii false pentru PRostv stii sa faci, si este foarte evident pentru toti cititorii articolului. Mananca rahat in alta parte, te rog.

Trimite un comentariu