Skip to main content

AMÂNARE. Transformarea Money Channel în RTV se decide data viitoare

 

logo_the_money_channelTransformarea Money Channel în RTV a fost amânată de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Publicitate

Solicitarea societăţii Realitatea Media SA de modificare a denumirii televiziunii The Money Channel în RTV a fost amânată pentru şedinţa viitoare, fără prea multe explicaţii.

În şedinţa de astăzi, Consiliul a audiat cele două părţi implicate, pe Mura Frânculescu, director executiv la Realitatea TV, şi Mihai Zarafiu, avocatul România TV, post care a funcţionat o vreme sub sigla RTV.

Cu ce argumente s-au prezentat cele două părţi în faţa Consiliului?

Mura Frânculescu: Toată structura de programe, grila şi absolut tot conţinutul rămâne identic. Dorim să facem lucru acesta (schimbarea denumirii - n.r.) pentru că Money Channel, nişa lui este una care nu ne aduce profit, de aceea încercăm să mergem pe un program complementar. Dorim ca, în viitor, acest program al RTV, actualmente Money Channel, să fie complementar nişei de ştiri de la Realitatea TV.

Avocatul România TV, Mihai Zarafiu: Din punct de vedere formal, această solicitare nu îndeplineşte cerinţele prevăzute de lege, ca atare vă rog să respingeţi această cerere. Chiar dacă hotărârea a fost invocată, noi nu mai folosim în acest moment denumirea RTV. Vă daţi seama ce se va întâmpla dacă apare pe piaţă o nouă televiziune cu denumirea RTV? Publicul nu o să mai înţeleagă nimic.

Mura Frânculescu: Grila de programe rămâne aceeaşi, nu s-a modificat nimic din conţinutul structurii de programe. În legătură cu confuzia, niciunul din titlurile emisiunii din grila Money Channel nu se refera la Realitatea sau RTV. Exclus să se facă vreo cofuzie din pricina asta.

Avocatul România TV: Nu putem să aruncăm în faţa Consiliului o cerere în care să cerem . În primul rând nu era competent Consiliului. Aici suntem la audiovizual, nu la OSIM. (...) În acest moment nu există nicio hotărâre judecatorească care să impună România TV să nu foloseasca sigla RTV. (...) Cred că ne grăbim puţin, lipsesc nişte hotărâri judecătoreşti.

Mura Frânculescu: Noi avem această marcă înregistrată, RTV, din 2008 şi celelalte marci de care am vorbit mai devreme (Realitatea TV, Realitatea Media, Realitatea TV, RTV, , ). Mura Franculescu.

“Realitatea TV are nişte mărci înregistrate la OSIM, iar România TV nu are această marcă înregistrată la OSIM. Dânşii au o patalama, dumneavoastră nu aveţi. Nu cred ca este corect sa punem în aşteptare această solicitarea acestei societăţi (Realitatea Media - n.r)”, i-a spus Alexandru Jucan avocatului de la România TV.

Monica Gubernat, alt membru CNA:

"Dat fiind menirea noastră, de a apăra interesul public, nu credeţi că s-ar crea o confuzie imensă? Nu avem de-a face cu un atentat la fondul de comerţ al România TV, având în vedere că până acum ei au folosit această marcă?"

După aceste discuţii a fost supusă la vot propunerea de amânare a votului pe acest subiect.

CONTEXT. În ultimele luni, societatea Realitatea Media SA a făcut mai multe demersuri pentru ca marca RTV să nu mai fie folosită de televiziunea România TV.

Marca "RTV" este disputată în instanţă de societatea Realitatea Media SA (care deţine licenţa audiovizuală a televiziunilor Realitatea TV şi The Money Channel) şi de societatea Ridzone Computers SRL (care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii România TV/ RTV).

"Realitatea Media SA a dat în judecată, pe 2 august, societăţile Ridzone Computers SRL, RTV Satellite Net SRL (principalul acţionar al Ridzone - n.r.), dar şi societăţile RCS&RDS SA, Romtelecom SA şi UPC România SRL şi Consiliul Naţional al Audiovizualului, obiectul dosarului înregistrat la Tribunalul Bucureşti fiind "alte cereri încetare utilizare marca «RTV»". Următorul termen în acest proces este 20 noiembrie", potrivit Realitatea.net.

Pe 22 august, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să trimită România TV o scrisoare de atenţionare prin care i-a cerut televiziunii să nu mai utilizeze sigla "RTV", până la pronunţarea instanţei privind această marcă, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

"Realitatea Media este titularul mărcilor Realitatea Media, Realitatea TV, RTV, «Tu faci realitatea», «Asta e realitatea», Forever News, Newsin, «Fabrica de conţinut», Newsmagazine, News, News Flash, precum şi titularul depozitelor reglementare pentru mărcile «Fabrica», «Test de stres», «Ultima oră» - depozite constituite anterior depozitelor S.C RTV Satellite Net S.R.L. Prin utilizarea de către SC Ridzone Computers SRL şi S.C RTV Satellite Net S.R.L, în mod profund nelegal a denumirii «România TV» şi mai ales a acronimului «RTV», până în prezent, cele două societăţi au cauzat societăţii noastre prejudicii grave, fapt ce a contribuit în mod semnificativ la destabilizarea pe piaţă a societăţii noastre şi a contribuit, în final, la starea de insolvenţă a Realitatea Media S.A", se arăta în adresa depusă la CNA de Realitatea Media.

Sigla RTV

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Om Om
    trist dar adevarat
  • Petru Petru
    Ce e cu siglele acelea?
  • Vladimir Vladimir
    Nu înțeleg cum, doar prin schimbarea denumirii se va realiza un program complementar Realității , fără a schimba nimic din conținut. Si vor veni si banii din piața dacă THE MONEY se va numi rtv. Dar cum i-l vor introduce pe diaconescu Dan in grila?
  • stefanel stefanel
    cata grija au astia de la CNA bravo lor, unde au fost pana acum in situatia in care cei de la RAITARU TV au folosit o marca inregistrata legal de catre o alta societate nu s-a mai creat confuzie mai grijuliilor

Trimite un comentariu

sus