Skip to main content

Bianca Drăgușanu vrea să vină cu avocatul la CNA. Ea și-a retras plângerea către Antena 1, în această dimineață

 

bianca dragusanu - victor slav - libertateaBIANCA LA CNA. Bianca Drăgușanu vrea să vină la CNA cu avocatul, în ședința de marți, 12 noiembrie, pentru a discuta câteva reclamațiii pe care le-a făcut împotriva unor posturi de televiziune.

Publicitate

Dimineață, pe ordinea CNA de astăzi figurau 18 reclamații pe acest caz împotriva a trei posturi de televiziune, Antena 1, Kanal D și Pro TV.

Bianca Drăgușanu a reclamat la CNA posturile Kanal D și Antena 1, spunând că acestea i-au încălcat "dreptul la propria imagine", "viaţa privată", "onoarea" şi "reputaţia".

Postul Pro TV apare în monitorizările Consiliului ca urmare a unor reclamații venite din partea altor persoane.

Serviciul de monitorizare al CNA a finalizat rapoartele voluminoase (aproximativ 90 de pagini) pe cazul Bianca Drăgușanu chiar înaintea ședinței, care a început în jurul ore 10.00.

Raportul de monitorizare conține mai multe emisiuni de la cele trei posturi, difuzate în perioada 2-15 octombrie 2012.

Președintela CNA, Laura Georgescu, i-a informat pe ceilalți membri că, în această dimineață, “Bianca Drăgușanu și-a retras plângerea cu privire la Antena 1”.

După aflarea acestui lucru, Consiliul și-a pus problema dacă mai este cazul să discute aceste rapoarte de monitorizare.

“Sunt zeci de pagini de rapoarte, îi muncim pe acești oameni degeaba? (...) Supărarea mea este că ne jucăm de-a hârtiile, o dată ne plângem, o dată ne retragem plângerea”, a spus Monica Gubernat, membru CNA.

Narcisa Iorga, un alt membru CNA, a spus că, în acest caz, “preiau eu toate monitorizările ca fiind autosesizare; având în vedere că rapoartele au fost finalizate în această dimineață”.

Narcisa Iorga:

“Constat în rapoartele de monitorizare și în fișa de la departamentul juridic că sunt încălcate mai multe articole din legislația audiovizualului, privind dreptul la viața privată, folosirea unui limbaj injurios s.a. (...) Nu putem şterege cu buretele, chiar dacă aceste două posturi sunt protejate de CNA. (...) Eu consider că, din moment ce am făcut această monitorizare, trebuie analizate aceste încălcari, chiar dacă doamna Bianca Drăgușanu și-a retras plângerile, mi le asum eu ca fiind autosesizare.”

Narcisa Iorga nu i-a nominalizat pe membrii CNA care ar proteja cele două posturi de televiziune (Antena 1 şi Kanal D).

Radu Călin Cristea, un alt membru al CNA, a reacționat la declarația Narcisei Iorga spunând că el se simte lezat de această afirmație.

"Mă simt lezat ca instituţie să aflu că cineva protejează nişte radiodifuzori", a spus Radu Călin Cristea.

Laura Georgescu, preşedintele CNA, a precizat că prin informarea privind retragerea de către Bianca Drăgușanu a plângerilor referitoare la postul Antena 1 nu se dorea ca emisiunile monitorizate să nu mai fie analizate de Consiliu.

Pe la jumătatea ședinței, Bianca Drăgușanu a cerut membrilor CNA, printr-un sms, amânarea discutării acestor reclamați pentru ședința următoare (12 noiembrie), când dorește să vină în fața Consiliului cu avocatul ei.

Mesajul a fost semnat “Bianca Slav”.

Membrii Consiliul Național al Audiovizualului au acceptat solicitarea Biancăi Drăgușanu și au amânat discutarea rapoartelor de monitorizare pentru prima ședință din săptămâna viitoare.

Pentru ce a reclamat Bianca Drăgușanu posturile Antena 1 și Kanal D?

Printre altele, Bianca Drăguşanu s-a plâns la CNA cu privire la emisiunea Acces Direct difuzată de Antena 1, pe 10 octombrie.

"În cadrul emisiunii mai multor persoane neautorizate li s-a permis să îmi aducă injurii şi insulte, au lansat acuzaţii nefondate şi au pus sub semnul întrebării integritatea mea umană", spune Bianca Drăguşanu în sesizarea transmisă CNA. Ea a precizat că în emisiune au fost folosite cuvinte injurioase la adresa sa, precum "rapandulă" şi "panaramă". "Aceste cuvinte au fost folosite pe post la o oră la care se uită şi copiii la televizior. Toate aceste injurii şi calomnii îmi afectează viaţa de familie", a spus Bianca Drăguşanu în reclamație.

"Prin urmare solicit membrilor CNA sancţionarea aspră a postului de televiziune Antena 1 şi a emisiunii 'Acces direct'. Consider că un astfel de limbaj nu ar trebui să existe la televizor, indiferent de emisiune sau subiect", a mai spus Bianca Drăguşanu în sesizare.

În sesizarea depusă la CNA, ea a mai făcut referire şi la alte ediţii ale emisiunii prezentate de Simona Gherghe în care i-au fost încălcate "drepturile şi libertăţile fundamentale, viaţa privată, onoarea, reputaţia şi dreptul la propria imagine".

Bianca Drăguşanu a sesizat Consiliul şi cu privire la mai multe ediţii ale emisiunii Wow Biz, prezentată de Mădălin Ionescu la Kanal D.

În sesizarea trimisă către CNA, Biancăi Drăguşanu a spus că în emisiunea Wow Biz din 9 octombre au fost invitate persoane care "au pretins într-un mod mincinos" că sunt apropiaţii ei.

"Mi-au adus injurii şi au folosit un limbaj calomnios şi jignitor, chiar brutal. Mai exact, au folosit insulte, ameninţări, cuvinte şi expresii degradante sau umilitare la adresa mea. De asemenea, au lansat calomnii şi ipoteze mincinoase despre viaţa mea privată care îmi dăunează integritatea socială, imaginea, profesia, viaţa de familie", a spus Bianca Drăguşanu.

Ea a mai reclamat şi alte ediţii ale emisiunii lui Mădălin Ionescu, în care i-au fost încălcate "drepturile şi libertăţile fundamentale, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Si-a retras plangerea pentru ca de la postul asta a mancat multe paini si acum este asa cunoscuta si mananca cu 10 maini paine tot datorita antenei 1.
  • reputatie si onoare spui? pai, fa, rapandula ce esti, da cind te intindeai prin padure cu botezatu si ai filmat ce faceai tu acolo cum esti? nu rapandula cauciucata disponibila pentru toti cei cu bani? ha ce reputatie ai tu de cauciuc?
  • papusa asta de platic e si ea o bagatoare in seama...sufera de celebritate si face orice ca sa mai apara si ea la televizor
  • Bianca urma sa apara aseara la Capatos, asa suna un promo difuzat de Antena 1...deci cele 2 parti au cazut la "pace" pe bani grei, fireste. Nu m-as mira sa o vad, in curind, pe doamna Slav prezentind rubrica meteo sau moderind vreo emisiuni la unul din posturile de televiziune ale familiei Voiculescu.
  • onoarea si reputatia? :) cand te filmezi mamelita prin paduri de-a-n picioarelea despre ce onoare si reputatie vorbim? :( http://www.youtube.com/watch?v=inXJo7jPTpo cand trebuie sa demonstrezi ca ai peste 18 ani ca s-o vezi, imaginea ei e una singura. :( nu-i vina celor care fac emisuni infecte ca au material de lucru. :( cine le-a furnizat materialele?

Trimite un comentariu