Skip to main content

Compania-mamă a Pro TV plănuiește să restructureze 1.000 de angajați până la sfârșitul anului

 

CME

Publicitate

Noii șefi fac restructurări drastice în Central European Media Enterprises (CME), compania-mamă a Pro TV. „Până la finalul acestuia ne propunem să avem aproximativ 1.000 de angajați mai puțini decât la începutul lui 2013”, a declarat Michael Del Nin, co-CEO al companiei CME, citat de Digitaltveurope.net. Declarația a fost făcută în cadrul videoconferinței cu acționarii companiei de media, ce a urmat rezultatelor financiare trimestriale, publicate săptămâna trecută.

Michael Del Nin a mai declarat că în ultimele săptămâni CME „a accelerat și a extins planurile de restructurare anunțate anterior de conducerea companiei”.

Del Nin a precizat că  în prezent conducerea companiei plănuiește să-și concentreze energia pe zona de TV din fiecare țară și că este în curs de reanalizare a alternativelor pentru activitățile care nu sunt de bază.

Rezultatele companiei au fost catalogate drept „inacceptabile" de către noi șefi ai CME, care l-au succedat pe Adrian Sârbu. Compania, prezentă în șase țări europene, a avut pierderi operaționale de 45 de milioane de euro în perioada iulie - septembrie 2013.

În comunicatul companiei de săptămâna trecută se mai precizează că CME riscă să intre în incapacitate de plată dacă nu va găsi finanțare în următoarele 12 luni. Informația nu a fost bine primită pe bursă, astfel că, într-o singură zi, valoarea acțiunilor companiei s-a diminuat cu 50%, potrivit Wall-Street.ro.

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • vă propun o ecuaţie: Dacă 1000 de oameni pleacă din PROTV, câţi vor fi daţi afară de pe la celelalte televiziuni ca să facă loc celor din Pro? Cei care pleacă din Pro sunt mult mai buni decat cei de la restul televiziunilor
  • Sarci cei cu duhul. S-a spus ca la PROTV este problema si ca vor fi dat 1000 de oameni afara de la PROTV? Dimpotriva, PROTV merge foarte bine, problemele sunt in alte tari, nu in Romania, slugilor
  • La PROTV S.A trebuie sa plece sefii, nu angajatii. Sunt niste incompetenti platiti cu zeci de mii de euro pe luna si care au adus compania in starea asta. Nu se va schimba nimic daca nu se vor schimba oamenii tinuti in palme de Sarbu. Protv se mentine pe primul loc cu greu si cu costuri astronomice.Sunt oameni acolo care tin cu dintii de posturile lor de conducere.
  • Uau!Nu mai e lumea lesinata de succesul lui Sarbu??Nu mai e Protv stapanul televiziunilor?Iata care sunt efectele grandomaniei.Si poate ceva hotie.Sau chiar prostie.
  • Ce au spus la CNA a fost pentru presa.
    Ce au spus unor membri CNA, in particular, nu vom sti niciodata dar putem banui.
  • Pro tv a facut si inca va mai face disponibilizari...au disparut studiouri locale, au fost pusi pe liberi reporteri corespondenti din unele judete...ptr ca sefii au considerat ca nu se justifica prezenta reporterului linga cameraman la eveniment...si asa au ajuns anagramati de cameramani sa fie si reporteri...chit ca sunt ajutati cu textul si cu microfonul de catre vreun coleg/colega de la alta televiziune...concurenta...

Trimite un comentariu